PARTYINFO

 

STROBE NIGHT

Datum konání:
12.06.2004 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Plus (PL), Laura Level & Rodent, Lucasch, Coma, Element, Květa.K
Info:
http://www.strobe.cz
Popis:
vstup 70 CZK
 
 
Strobe tour - rozhovory s dji
Strobe tour
V sobotu 12.června bude mít v ostravském klubu Fabric zastávku turné agentura Strobe, která si jako hlavního hosta pozvala polského DJ Pluse, známého z akcí Citadela, Boomerang, Observer. Zbytek lineupu tvoří další strobe djs: Laura Level + Rodent, Lucasch, Coma, Element a Květa.K.
 

V sobotu 12.června bude mít v ostravském klubu Fabric zastávku turné agentura Strobe, která si jako hlavního hosta pozvala polského DJ Pluse, známého z akcí Citadela, Boomerang, Observer. Zbytek lineupu tvoří další strobe djs: Laura Level + Rodent,  Lucasch, Coma, Element a Květa.K.

Profily DJs


DJ Plus – Zabrze, Polsko

PlusPlusVlastním jménem Tomasz Koniew. Profesionálně se věnuje djingu již od roku 1995. V současné době preferuje stylově tribal a minimal techno. Zahrál si téměř ve všech polských klubech. Preferuje hraní spíše v menších klubech, ale i přesto si zahrál na velkých akcích jako je slovenský Boomerang a brněnská akce v Boby -Citadela, na které si zahrál po boku Christiana Wunsche a Marka E.G. Kromě těchto větších akcí hrál také např. na Paradogu v Senici, v Účku v Bratislavě, Roswell clubu v Banské Bystrici, klubu Arzenal v Košicích, klubu Fabric na Observeru, na Cosmixu ve Vranovicích, party Techno Tunes 3, Clubu 4 ve Vsetíně, též v německém Sushi Clubu a dalších. Představil se také na těchto polských radiových stanicích: Radiostacja, Rezonans a Flash. V Polsku vystupuje pod agenturou Silence!, u nás je bookován agenturou Strobe.

Djane Laura Level – Praha, CZ

V roce 2001 byla vybrána na základě svého dema jako jediný zástupce ČR z přibližně 60 českých DJs a producentů na Red Bull Music Academy do New Yorku. Styl hudby, který hraje můžeme označit jako tech-electro. Nejedná se ovšem o módní a komerčně laděné retrodisco, nýbrž o tvrdé tech-electro, které čerpá z odkazu elektronické hudby. Mezi její oblíbené producenty patří Surgeon, Jeff Mills, Regis, Christian Wünsch, Speedy J, Luke Slater, the Advent, Terence Fixmer, Front 242 a Gaiden. Za dobu svého působení na scéně natočila 6 demo CD. V červenci 2002 namíchala "Electrosmoke Therapy", které zvítězilo v soutěži o mix cd SOL v časopise Bassline. Ve stejném roce získala residenturu v německém klubu Prison v Landau (kde pravidelně vystupují taková jména jako Marusha, Marco Bailey, Thomas Schumacher, Gaetano Parisio, Rush, Speedy J, Chris Liebing atd.). Představila se rovněž v několika rádiích v těchto tanečních pořadech: Sobotní Dance Party na rádiu Kiss Publikum, Fresh na rádiu Radio Life, Clubmix na Radiu Bonton, Laary Faary na Českém Rozhlase, Kissmania rádia Kiss Hády, rádiu Dragon a na Rádiu 1. Laura Level se také intenzivně věnuje vlastní produkci, která se dá stylově zařadit na pomezí experimentální elektroniky a ambientu. Současně také pracuje na tanečních skladbách, což byl jeden z hlavních důvodů, proč používá Final Scratch. Je to dokonalý digitální prostředek, který umožňuje hrát vlastní produkci a skladby, které nikdy nevyšly na vinylech. Zatím posledním počinem je mix CD Glas-Perlen-Spiel, které zajímavým a originálním způsobem kombinuje dj set a live-act (ke stažení na www.techno.cz ).

Rodent – Praha, CZ

Rodent se tvorbě elektronické hudby věnuje intenzivně 10 let. Jeho styl se dá označit jako electro (s vlivy od ambientu po EBM). Má klasické hudební vzdělání. V roce 1998 začal vystupovat živě (používá notebook a cubase sx, sequencer, synthesizer). V roce 2001 vystoupil na festivalu Summer of love 2001 a na festivalu elektronické hudby Headhunter (vedle Gun Dreams, atd.). Na podzim téhož roku se stal členem bookingu klubu Depo9 v Olomouci, což mu umožnilo prezentovat ve větší míře své hudební vize návštěvníkům klubů. V roce 2002 intenzivně koncertoval na tanečních parties a na podzim téhož roku vystoupil několikrát jako support elektronické legendy Vanessa. V roce 2003 vstoupil do agentury Strobe a stal se redaktorem časopisu Bassline Elektronik. Jeho skladby se objevily na několika kompilacích (např. Czechoslovak techno mixed by DJ Lucca, In Electro We Trust by Anthony Rother atd.) u nás i v zahraničí. Společně s Laurou Level zremixovali Deeper Love od DJ Jerryho, která vyšla letos na vinylu u BE Records.

DJ Coma – Zlín, CZ

O techno scénu se začal zajímat asi od roku 1996, avšak nejvíce byl ovlivněn energickými sety Carla Coxe a hlavně jeho vystoupením v Praze. Sám začal s hraním z gramofonů teprve v létě 2001. Netrvalo dlouho a začal hrát na akcích v klubech po celém Zlínsku, a později po celé Moravě a v Praze. Začátkem roku 2002 stále častěji hrál na akcích pod agenturou Strobe, kam koncem února 2002 také přešel. Hraje techno s prvky rave a trance. Mezi jeho oblíbené producenty patří Ben Sims, Rush, K.D. Smith, Dean Rodell, Thomas Schumacher, Chris Liebing, Hacker. A oblíbené labely jsou: Compound, Form, Primate, Tresor, Terminal.

DJ Lucasch – Uherské Hradiště, CZ

Je zakladatelem a majitelem agentury Strobe, která se zabývá party promotion a bookingem. DJingu se věnuje od roku 1999. Působil jako produkční a rezident v klubech Quadro, Šantán a Mír. V současné době je rezidentem klubu Euro v Hluku a německého klubu Prison. Z producentů jsou jeho oblíbenci Marco Bailey, Renato Cohen, Mistress Barbara, Monika Kruse atd. Zahrál si na spoustě klubových akcí po celé moravě ale také v čechách a na Slovensku, např. v klubech Roxy Praha, Paradogs Praha, Metroklub Šala, Barumba Olomouc, Fabric Ostrava a na větších akcích jako např. Hradhouse 2002, Hradhouse 2003, Apokalypsa, Ibiza Night, Golden Techno, Summer Trip, Stereodrome. Zahrál si v nejlepších klubech v Německu, Rakousku, Belgii, Slovinsku, Lucembursku, Polsku, Bulharsku, Slovensku po boku djs jako např. Marco Bailey, Adam Beyer, Rush, Dave Clarke, Chris Liebing, Inigo Kennedy, Takaaki Itoh, Marusha, Jay Denham, Marco Lenzi, Toni Rios, Kay D. Smith, Nils Hess, Virgin Helena, Eddie Richards, Pacou, Pascal FEOS atd. V současné době se prezentuje na parties groovy technem v setech ze 3 gramofonů.

DJ Element – Praha, CZ

Taneční scénu objevil v roce 1997. Fascinován hudbou Underworld, Leftfield, The Orb, Orbital, Spooky a dalších se začal o tuto kulturu stále více zajímat. Před 2 lety se stal prvním žákem pražské LIVC - school for djs, kde jej do tajů ovládání gramofonů zasvěcovali známí djs Ghonzales a Pavel Krejdl. Začínal s housem, ale velice rychle jej ovládla magie skrytá v technu, kterému absolutně propadl. Je obdivovatelem slovenské scény a především neuvěřitelně energického techna DJe Tokyho a jeho projektu Rumenige. Mezi jeho další oblíbené DJe patří Pavel Krejdl, Pietro, Agent, Igor Pataky nebo N-Kyp. Ze zahraničních producentů a djů např. Inigo Kennedy, Oliver Ho, James Ruskin, Jeff Mills, Regis, Surgeon atd. Jeho oblíbené labely jsou Olga + Josef, Number, Tresor, Asimetrik, Axis, Blueprint, Tsunami, Downwards a Sandwell District. V srpnu 2001 nahrál demo CD Songs from Hell a v září 2001 vstupuje do Strobe bookingu.

DJ Květa.K – Děčín, CZ

Hraje od roku 1999, preferuje deep house a tech-house. Experimentuje rád také s breakbeatem a technem. Svou polohu našel na hranici houseu a techna a jeho soucasnymi oblibenymi labely jsou  Swag, Oblong, LHB, Intec, Bush, Dutyfree, Jel, Rotation, End, Tronic, Relentless ale take TCR nebo Mowing Shadow. Oblibenymi producenty jsou: Mr G, Eddie Richards, Terry Francis, Trevor Rocklife, Rennie Pilgrim, Surgeon, Samuel L Session, Steve Rachmad, mistress Barbara a dalsi. Od kvetna 2001 do kvetna 2004 pusobil v bookingu agentury Strobe, ze ktereho nyní odchazi. Na Morave se bude jednat o jedno z jeho poslednich hrani.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016