PARTYINFO

 

DEEPER

Datum konání:
11.06.2004 - pátek
Místo konání:
Púchov - Shaka
DJs:
Kel Quadrant, (Notthingham, UK), Wychitawacs & Balek (21:10 crew)
Popis:
start 22:00, vstup 90 SKK
 
 
Deeper
Quadrant Sound System
V Srpnu roku 1995 se poprvé sešli Chris s Kevinem pod záminkou uspořádat house party na počest Kevinových narozenin v domě, kde tehdy bydleli, a který nesl název Gregory Quadrant, v Nottinghamu ve Velké Británii.
 

V Srpnu roku 1995 se poprvé sešli Chris s Kevinem pod záminkou uspořádat house party na počest Kevinových narozenin v domě, kde tehdy bydleli, a který nesl název Gregory Quadrant, v Nottinghamu ve Velké Británii.

Po počátečním úspěchu, právě této party, a navzdory tomu, že se nesetkala s přílišným pochopením sousedů, vznikla tehdy myšlenka na pořádání takovýchto parties ve větším měřítku. Společně s dalšími přívrženci této myšlenky, Kelem a Richem, začaly tedy pořádat pravidelné houseparties po celém Nottinghamu. Jejich cílem bylo prodloužit obvyklé jednodenní party na celovíkendové akce. V té době dosahovala aparatura téměř 5kw na 1 místnost. Začali se tedy objevovat první pravidelné měsíční parties Quadrant sound systemu v Nottinghamském klubu SKYY.

Po 6 měsících se konečně na scéně objevil první Rebound v klubu The House. S velkým znepokojením dávali dohromady svůj první line up DJů (Digs a Woosh -DiY, Pete Robinson - Hacienda, Rob a Steve - Smokescreen a Chris a Kel Quadrant). Na první party přišlo do klubu neuvěřitelných 570 návštěvníků, kteří do jednoho odcházeli s úsměvem na rtech. Za dalších 12 měsíců se line up DJů rozrostl o další jména (Simon DK, Jack, Emma, Charles Webster, Ralph Lawson, Terry Francis, Glactic Disco, Gary Marsden, Andy Riley a mnoho dalších), která pozdvihla Rebound na největší a nejoblíbenější party ve
městě Nottinghamu.

Dalším krokem bylo samozřejmě rozšíření QSS deephouse music do mezinárodního měřítka, čímž se stala spolupráce s DiY a Kent`s TVC sound system na openair festivalu na severu v Normandii. Dalším cílem QSS se stala Praha.

Kev, Kel a Morph (Sean) společně s DiY a českou legendou house music DJem Loutkou, po pravdě, přenesli ducha britského sound systemu do jednoho z nejúžasnějších míst ve střední Evropě. Právě tady, na skateparty na pražském ostrově Štvanice se tehdy uskutečnila jedna z nejlepších parties, co do té doby zažili. QSS DJ`s hráli pod záštitou DiY a po nechuti všech zúčastněných skončit ráno v 6:00 a přemírou rezidentních a dalších zúčastněných sound systemů (Smokescreen, Desert Storm), se party protáhla až do pozdních hodin konce víkendu. A tenkrát se členové QSS do Prahy přímo "zamilovali". Jejich pobyt se protáhl ze dvou na pět týdnů a Quadranti přislíbili, mimo jiné i na popud pražského klubu Roxy, brzký návrat zpět do Prahy.

V říjnu 97 se tedy uskutečnil první Rebound večer, právě v Roxy. Celé 4 týdny strávené přípravami, ale i  nezapomenutelnými zážitky v novém městě, přinesly velký ůspěch, návštěvnost a příslib dalšího návratu v roce 98.

Během 12 měsíců se stal Rebound uznávanou a oblíbenou party, tedy nejen v Anglii, ale i v celé ČR. Vše šlo jako po másle... až na jeden vánoční Rebound 97, který se měl uskutečnit v nočním klubu Sugarcubes v Lincolnu v GB, který skončil dřív než vůbec začal, když nějaký chytrák v onom klubu založil požár a zničil tak 18 měsíční pravidelnost Rebound party. Ale ne však party samotnou .. QSS pokračují .. jen už ne v Lincolnu.

Vše se začalo obracet znovu k lepšímu v roce 98 s první narozeninovou Rebound party v kulturním centru "Marcus Garvey" v Nottinghamu. Do line upu přibyla další slavná jména (The Jeep Girrlz a Richard Sen). Přišlo tenkrát 1000 návštěvníků.

Významný zvrat věcí nastal po silvestru 97/98 stráveném s Desert Storm na technivalu sound systemů "Sound Conspiracy". Objevila se další nová myšlenka, inspirovaná také free-techno parties z předešlého léta ve Francii a ČR, tj. přesunout celý sound system ven ze země. Nastal čas si pořídit pořádný "vehicle". V dubnu 98 tedy Quadranti koupili červený, 13ti tunový hasičský vůz! 10let starý a za pouhých 1000 liber.

První zastávkou, s novým dopravním prostředkem, byl Drugs peace day 15.5.98 v Holandsku. Počátek cesty do Amsterdamu s 9ti členou posádkou, jedním řidičem začátečníkem (Kevin zvoral spec. řidičské testy 2krát) a druhým řidičem bez platného pasu, sliboval brzký konec již v počátku, ale hasičák se nakonec ukázal jako perfektní vozidlo na letní cesty po Evropě.

Další zastávkou, v červnu 98, byl Berlín - The Fuck Parade, kde se Quadrant sound system vyskytovali s lidmi z labelu Reverberation, Asadem Rizvim a jejich právě nově pojmenovaným miláčkem Doris (hasičák). Ale i přes všechna ta slavná jména na berlínské party se party roku 98 stal Czech technival ve Staré Huti v ČR. Po příjezdu na místo, ve čtvrtek ještě před začátkem celé akce, zjistili, že spousta sound systemů už začala mnohem dřív.

QSS se svou Doris okamžitě po příjezdu doslova zapadli do bahna, kvůli velmi nepříznivému počasí, avšak nakonec se vše obrátilo a začala vskutku nejlepší akce toho léta s nespočetným množstvím přátel a sound systemů, jak z Velké Británie, tak z celé ČR. Kombinací tří sound systemů dohromady (Smokescreen, Verbal, QSS) se vytvořil ss o síle 12kw, který předčil i masivní techno systemy ve Staré Huti. V prosinci 98 Babble a Quadrant sound systemy opustili ČR a vydali se oslavovat nový rok 98/99 a plánovat cestu na festival ve Glastonbury.

V tuto dobu si začínají Quadrant sound system budovat svou pozici na české hudební scéně. Nejprve to byla účast na velkých hudebních, ale i kulturních projektech (Fair4all 2000, Prague international Marathon - porjekt Praha 2000, Lucky People center open air Field - Josh Wing -Dave Clarke - Dave Angel - The End sound system, Roof top parties - Bassment jaxx - Groof Armada - Presence - Derrik Carter ......), pak pravidelné čtvrteční akce v internet café Terminal Bar, podpora protestu proti jednání MMF a Světové banky v Praze.

QSS v Praze pořádají také své vlastní produkované pravdielné parties v renomovaných pražských klubech : V Radosti FX je to už od července 99 pravidelný Rebound s podporou většinou anglických DJ`s (DiYs Simon DK, Droprecords Andy Riley, Smokescreens Rob a Steve, Presences Charkes Webster, Fuzzy Logic sound system, DJ Loutka, Bidlo a v neposlední řadě Cris Sadler. V klubu Mecca rezidentní večer s názvem BIingo s novými elementy živé parties hudby (Schmoov, Aftermath db ...) a s mnoha DJi slavných jmen (Clive Henry, Pepé Bradock...).

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016