PARTYINFO

 

MÁCHÁČ 2004

Datum konání:
27.08.2004 - pátek
Místo konání:
Doksy - open air
DJs:
Lipton main stage: Swag (UK), Jem'Appelle Mads (DK), Tráva, Loutka, Chris Sadler, Vectif, E-lite, Skipworker, Estez & Corda
stage Radia Dee Jay: M. Viktořík, M. Kroužil, M. Vokáč, V. Červený, Béla En
chill-out stage: Airto, Vilém & Fun, Vik, Benco, Subsist, Elate, Texx, Aleph
XMAG tent: XMAG soundsystem
Info:
http://www.machac.info...
Popis:
beach open air na pláži Klůček
Line-up:
LIPTON open air stage

18:00 E-LITE
19:00 ESTEZ/CORDA
20:00 SKIPWORKER
21:00 VECTIF
22:00 CHRIS SADLER
23:00 SWAG (UK)
02:00 JE M´APPELLE MADS (DK)
03:00 LOUTKA
04:30 TRÁVA
06:00 konec

Stage Radia DEE JAY

18:00 Bela EN
20:00 Milan Kroužil
22:00 Michael Ví Sodoma + Milan Vó Gomora
02:00 Wítek Červený + Eagel
06:00 konec

CHILL OUT stage

18:00 ELATE
19:00 TEXX
20:00 BENCO
21:30 AIRTO
23:00 VILÉM/FUN
01:00 ALEPH
02:30 SUBSIST
04:00 VIK
06:00 konec

X MAG tent

18:00 Deepdance
20:00 Spok
21:30 Rob Smile
23:30 Funk Punx
01:30 Fun
03:00 Míša Salačová
05:00 last man standing


After patry - start 06:00
DJ 1971
DJ 1986
Project Duat
konec ???
 
 
Rozhovor s Je M´Appelle Mads Poslední informace k Mácháči
Rozhovor se Swag
Jedním z nejzajímavějších zahraničních hostí letošního ročníku open air plážové party Mácháč bude britské duo vynikajících producentů a ještě lepších DJs z Manchesteru. Na otázky týkající se původu zajímavého názvu, muziky, historie a současnosti projektu odpovídal kolega Richarda Browna, polovina Swag, Chris Duckenfield.
 

Kdy jste spolu hráli poprvé a jaké to bylo?

Tak na to už si přesně nevzpomenu, jako Swag jsme asi poprvé hráli v Německu na Love Parade nebo v klubu Omen (než ho zavřeli). Myslím, že to bylo někdy v roce 1997/8. Používali jsme tehdy úplně jiné nástroje a vybavení, taky muzika byla dost odlišná. Vlastně jsme s sebou vozili skoro celé studio, velký mixážní pult, MPC, bedny s efekty, bicí mašiny. Dnes nám technologie umožňuje udělat mnohem více s daleko menším vybavením.

Proč vlastně Swag, co ten název znamená?

Swag je v anglickém slangu výraz pro kradené věci, základní myšlenkou projektu Swag bylo a je používat samply, zkoušet z nich udělat něco nového, vytvořit z nich něco víc než jen pouhou řadu vypůjčených součástek.swaag


Kdy jste vymysleli a začali vystupovat s Decks and Gadgets show?

Nikdy jsme se necítili moc dobře v roli tak zvaného „live dance act“. Připadlo nám to strašně nudné stát jen tak na pódiu a ukazovat publiku kývající hlavy dvou týpků, kteří kutí muziku, cítili jsme, že můžeme udělat daleko víc, hrát na nástroje, prostě cokoliv živějšího. Pro Decks and Gadgets jsme se rozhodli ihned když jsme zjistili, že můžeme nacpat veškeré potřebné efekty, samply a ostatní nezbytné věci do snadno přenosného DJ vybavení. Tak jsme vlastně docílili absolutní spontánnosti DJ setů a ušetřili lidi toho aby přemýšleli nad tím jestli jde o live show nebo ne.


Vaše nejzajímavější vystoupení?

V podstatě si užíváme všechna vystoupení, když jsou v pohodě lidi … bereme to jako bychom se šli sami bavit na party s přáteli. Nerad bych aby to vyznělo vychloubačně, ale valná většina našich vystoupení je skvělá, pořadatele a publikum, kteří ochutnají náš zvuk, nás zvou zas a znovu. Myslím, že mou úplně nejoblíbenější akcí je noc zvaná Mad Racket v Sydney, vždycky je dokonalá, taky to mám rád v Room v Madridu, to je další specialita, když budete v Madridu, určitě si ji nenechejte ujít.


S úspěchem vedete několik labelů, představ je prosím v krátkosti.

Version jsme založili především a pouze pro hudbu Swag a  naše remixy. Odori je house label, na kterém vydáváme muziku mladých, talentovaných umělců a pár starších favoritů plus něco málo z  vlastní produkce. Třetím labelem je Primitive, ten má v sobě něco z obou předešlých a vydáváme na něm propracovanější kousky. Všechny tři značky jsou jistým způsobem odlišné, všechny však spojuje zásadní věc a to, že jsou zaměřeny především na dobrou taneční hudbu.

Na Odori dáváte šanci mladým producentům, dostáváte hodně demo nahrávek? Kolik takových talentů už jste objevili? Kolika z nich vydáte během roku desku?

Do schránky Odori dostávám fakt mraky dem. Bohužel většina z nich nestojí za nic. House se momentálně dostal do zvláštního stádia, hodně už toho bylo objeveno, zmapováno a použito, my hledáme lidi, kteří bez obav a s radostí zkouší nové možnosti a nedrží se zaběhnutých postupů.


Hráli jste už letos v létě na nějakém zajímavém festivalu?

Vlastně ne, velké britské festivaly bookují stále tatáž velká jména, je to stejné rok co rok (jako by to u nás bylo jinak  :) ), během léta většinou jezdíme menší parties.sweg


Chodíte ještě rádi do klubů, jen tak bavit se, nebo o víkendech, kdy nehrajete, jen tak relaxujete?
 
Hrozně rád poslouchám novou muziku a je mi jedno jestli je to v klubu nebo doma. Někdy o víkendu si rád vyrazím. Momentálně kromě produkce nepracuji, přesto nemám moc volna a tak si hlídám každou chvilku, kterou můžu dělat něco, co nemá nic společného s hudbou.

Nepřemýšleli jste už o Swag mix CD kompilaci?

Jasně, už o tom přemýšlím delší dobu, ale trh je teď jaksi mrtvý, stále více lidí presentuje svou muziku a mixy prostřednictvím internetu, takže pokud něco spácháme, bude to zřejmě digitální formou. V klasickém případě by zřejmě bylo hlavním problémem získat licenci na všechny skladby, které bychom chtěli použít, firmu, co by nám CD měla vydat, by to stálo spoustu peněz, které by jen stěží získala zpět.

Co od vás můžou lidi na Mácháči čekat?

Pokaždé zahrajeme úplně jiný set, takže teď nemůžu přesně předpovědět jaké to bude, co můžu jen slíbit hodně legrace a pořádnou porci divoké house music podané maximálně funky.

Chtěl bys nějakým vzkazem přesvědčit lidi, kteří se ještě nerozhodli zda pojedou 27.08. na Mácháč?

Název toho místa a popis prostředí znějí fakt hodně dobře a jestli máte rádi freky zvuky a dobrou muziku, určitě už neváhejte.

 
Mácháč interview - Subsist Zdravotní zajištění festivalu Mácháč Swag - biografie DJs rádia Dee Jay vystoupí na stagei rádia Dee Jay Je M´Appelle Mads Co Vás čeká na letošním Mácháči 2004? Základní info

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Anketa: Jak se vám líbilo na Mácháči? Sannyho pohled na Mácháč
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016