PARTYINFO

 

TONI-L FEAT. DJ TORCH

Datum konání:
22.06.2004 - úterý
Místo konání:
Praha - ulice města
DJs:
Toni-L (D), Haitian Star aka Torch (D)
Live:
B-boy Sundeep
Info:
http://toni-l.com
konecna@prag.goethe.org
Popis:
mezi starou a novou scénou Narodního divadla, start 20:00, vstup 100 CZK
 
 
Německé legendy v Praze
Tygři, kteří mají ještě velmi ostré zuby budou kousat 22. června v Praze.
 

Tygři, kteří mají ještě velmi ostré zuby budou kousat 22. června v Praze. V prostoru před Národním divadlem (kde asi každý skejťák už někdy projel), na tzv. piazzetě je i pro letosek, stejně jako loni na Ovocném trhu před divadlem Stavovským, zbudována alternativní scéna Bouda. Světe div se, ale její program zasáhne i do hiphopových vod, kdy 22. června od 20 hodin na ní/v ní vystoupí legendy německého rapu, které mají s novým materiálem stále co říct – Toni-L, Torch, Sundeep.

Ostřílení hoši s nějakým tím pátkem protřelé praxe na zádech zde překvapí s připravenou performance. Toni L, kterého by spisovatel M. Puzzo mohl nazvat "kmotrem č.2", bude rapovat, Torch, známý MC, který německý rap ukázal světu jako "použitelný" a též respektu hodný, však bude hrát důležitou roli DJe, se svým aliasem DJ Haitan Star. A neposledně tu efektní složku vystoupení jistě podpoří i legenda německého b-boyingu Sundeep.

Toni-L z Heildelbergu už na začátku 80. let začal laškovat se všemi elementy, které do Německa, zatímco my hluboce spali, pronikali pomalu, ale jistě z rozjeté Ameriky. Po prvních breakdancových pokusech v roce 1985 začíná rapovat a právě s Torchem a Linguistem zakládá proslulou kapelu Advanced Chemistry. Stávají se německými diktátory, kteří hlásají a dávají tehdejší utvářející se scéně poznat všechny hh elementy: rapping, writting, djing, b-boying.

Čert Toni-L je mimojiné znám právě svými energickými vystoupeními, v níž je tak rozmanitý, přesný, inovativní, přesvědčivý, kdy jedna pointa střídá druhou, stále ve svém nezaměnitelném rapovém stylu. Vyučený kuchař stanovil jako jeden z prvních německých raperů nová měřítka ve věci techniky rýmu. Jeho styl žije pauzami, neboť „funk není definován tóny, nýbrž právě pauzami“.

Goethe-Institut Prag za laskavé podpory Národního divadla společně s Hip Hop Magazínem BBaRáK představuje tento jedinečný projekt, který tu od dávného vystoupení Jonzi-Dho v divadle Archa bezesporu chyběl, za skvělých 100,- Kč. Opakuji, 22. června ve 20:00 hod. Předprodej vstupenek na omezenou kapacitu Boudy II. probíhá už teď v pokladnách Národního divadla a v BBaRáKshopu.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016