PARTYINFO

 

COLOURS OF OSTRAVA

Datum konání:
11.07.2004 - neděle
Místo konání:
Ostrava - Slezskoostravský hrad
Live:
scéna Kofola: Ty Syčáci, Sluníčko, Carrantuohill (PL), Wohnoutscéna Spektrum: Úspěch, Priessnitz, Buty, Bob Geldof & The Bobkatz (UK)
Info:
http://www.colours.cz
 
 
Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava
Ostrava bude už potřetí patřit mezinárodnímu hudebnímu festivalu Colours of Ostrava. Jeho návštěvníci se mohou těšit hned na tři hvězdy světového formátu: legendárního irského rockera sira Boba Geldofa se skupinou The Bobkatz, královnu world music Natachu Atlas a nejznámějšího alžírské zpěváka Rachida Tahu.
 

Ostrava 6. května 2004 – Druhý červencový víkend (9. – 11. 7.) bude už potřetí patřit mezinárodnímu hudebnímu festivalu Colours of Ostrava. Jeho návštěvníci se mohou těšit hned na tři hvězdy světového formátu: legendárního irského rockera sira Boba Geldofa se skupinou The Bobkatz, královnu world music Natachu Atlas a nejznámějšího alžírské zpěváka Rachida Tahu. Festival dále během tří dnů opět nabídne široký výběr zahraničních i českých kapel různých hudebních žánrů. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna.

Festival Colours of Ostrava i letos dostál svému jménu a vytvořil třídenní bohatou nabídku různých hudebních stylů od rocku přes world a dance music až po alternativní okrajové žánry. Opět tak nabízí kvalitní program určený všem generacím. Na řadě festivalových scén se během tří dnů vystřídá na 80 kapel, hudebníků a DJ's z České republiky a ze zahraničí.

Vedle hlavních hvězd, sira Boba Geldofa & The Bobkatz, Natachy Atlas a Rachida Tahy, se mohou návštěvnici těšit nejen na skvělou britskou folkrockovou kapelu Oysterband, ale i na celou řadu dalších hudebních ochutnávek z Belgie, Francie, Británie, Afriky, Běloruska, Ukrajiny, Polska, Německa, Austrálie a samozřejmě z Čech a Slovenska atd.

Na Colours of Ostrava v létě zamíří nový objev etno-dance hudby z východu, nezapomenutelně zpívající UR'IA z Běloruska, karpatské ska Haydamaki z Ukrajiny, přijedou i známí britští mistři dub music Zion Train. Překvapením bude bulharská mysticky romantická kapela Lot Lorien. Do Ostravy se také vrátí charismatický hudebník z bývalého Zairu So Kalmery, který v březnu letošního roku s velkým úspěchem vystoupil v pražském Abatonu.

Přijede i skotská taneční etno-rocková fúze Croft No. 5. Keltskou hudbu bude reprezentovat jedna z nejoblíbenějších belgických kapel Urban Trad, která se nedávno představila pražskému publiku na festivalu United Islands of Prague. Další lahůdkou bude jistě francouzská kapela Kanjar'Oc, hrající středomořský etno groove hip-hop, a americký rockový písničkář Elliott Murphy se svou kapelou.

Slovenskou hudební scénu budou zastupovat například Heaven's shore a Karpatské chrbáty. Z domácích hvězd lze očekávat kapely MIG 21, Monkey Business, Tatabojs, sourozence Ulrychovy & Javory, 100°, Gulo čar, Jana Hrubého & Kukulín a další.

Do svého programu festival opět zařadí nabídku hudebních a tanečních workshopů, které jsou publikem velmi pozitivně přijímány.


Několik novinek:
- poprvé ve své historii festival potrvá tři dny
- přibudou dvě nové scény na Slezskoostravském hradě a louce v podhradí, vzdálené 5 minut 
  chůze od Černé louky v centru Ostravy
- nově vybudovaná lávka přes řeku Ostravici spojí Černou louku s areálem Slezskoostravského 
  hradu, festival se tak stále koná v centru města, ale zároveň v přírodní zóně.
- návštěvníci festivalu získávají až 50% slevu jízdného u Českých drah
- festival do letošního ročníku vystupuje s novým designem, jehož autorkou je Zuzana Lednická 
  z grafického studia Najbrt


Vstupenky:
Předprodej vstupenek byl zahájen 1. března v síti Ticketpro a ostravském klubu Boomerang.
Síť Ticketpro umožňuje zakoupit vstupenku s předstihem i zahraničním návštěvníkům. Vstupenky budou dále prodávány na několika místech Polsku a na Slovensku.

Ceny vstupného:
do 1.6.   580 Kč
do 8.7.   630 Kč
na místě   690 Kč
Jednodenní vstupné 500 Kč (na každý ze 3 dnů, prodej pouze na místě).
Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Od 2.6. platí pro členy klubu Ticketpro a držitelé platebních karet České Spořitelny Visa Classic Partner debetní, Kredit+, MasterCard Partner Kredit+, MC Partner Univerzita Karlova 10% slevu vstupného


Doprava:
Pro návštěvníky cestující do Ostravy ze vzdálenějších míst České republiky jsou zajištěny až 50% slevy jízdného u Českých drah, které se staly oficiálním dopravcem festivalu Colours of Ostrava. Každý tak může využít tzv. programu VLAK PLUS, který nabízí 50% ze základního obyčejného jízdného a 20% ze zlevněného zákaznického jízdného (Karta Z) na zpáteční jízdenku. Sleva se vztahuje na zpáteční jízdenku z jakékoliv stanice či nádraží do stanic, které jsou areálu festivalu nejblíže: Ostrava - Hlavní nádraží a Ostrava - Svinov. Slevy platí od 9. do 12. července.


Ubytování a další služby pro návštěvníky:
Přímo vedle hlavní scény na výstavišti Černá louka a hlavní scény u Slezskoostravského hradu budou připravena stanová městečka. Pro návštěvníky budou rovněž připraveny úschovny zavazadel. Všechny scény budou vybaveny odpovídajícím sociálním zázemím a celou řadou stánků s občerstvením.


Informace o jednotlivých scénách:
Spektrum - Hlavní scéna festivalu Colours of Ostrava se v letošním roce přesouvá z blízkosti Stodolní ulice do lokality vedle Slezskoostravského hradu. Louka v podhradí umožňuje větší kapacitu pro návštěvníky, ale také lepší dostupnost z druhého centra festivalu „Černé louky“, která je vzdálená cca 5 min. pěší chůze. Oba areály bude spojovat nově vybudovaná lávka přes řeku Ostravici. Slezskoostravský hrad je lehce dostupný i z nedaleké tramvajové zastávky.

Kofola - Slezskoostravský hrad zažije poprvé ve své  historii akci tohoto typu. Velké nádvoří umožňuje vybudovat open-air scénu pro cca 2 000 posluchačů. Tento historický objekt nedaleko centra Ostravy bývá velmi často opomenut, i pro mnohé Ostravany bude existence vlastního hradu překvapením.

Barvy - Druhá největší scéna festivalu Colours of Ostrava se stejně jako v loňském roce nachází na výstavišti Černá louka. Vystoupí zde celá řada zahraničních hostů. V zadní části prostoru bude umístěno stanové městečko.

Algida - Stejně jako v loňském roce bude na festivalu přítomen i hudební stan Algida. Chill-outová zóna bude opět určena k odpočinku i vystoupení řady DJ’s a kapel.

Marley - Další scénou na Černé louce je klub Marley. Vedle řady koncertů zde budou probíhat hudební a taneční workshopy. Zařazení této scény potvrzuje výjimečnou spolupráci organizátorů festivalu s místními kluby.

Stodolní ulice a okolí - V programu festivalu samozřejmě nebudou chybět koncerty v legendárním zábavním centru Ostravy. V současnou chvíli jsou potvrzeny koncerty v klubu Boomerang a Fabric, připravuje se venkovní koncertní či DJ´s scéna.


 

Předběžný program:

Pátek 9. 7. 2004:

scéna: Spektrum, Slezskoostravský hrad:
17.00 – 18.00 Mig 21
19.15 – 20.45 Oysterband (Velká Británie)
22.00 – 23.30 Monkey Business
00.45 – 02.00 Tata Bojs

scéna: Kofola, Slezskoostravský hrad:
Jan Hrubý & Kukulín
Hana a Petr Ulrychovi & Javory
Gothart
Ready Kirken

scéna: Barvy, výstaviště Černá louka
One Season Band
Marcipán
UR'IA (Bělorusko)
Village of peace
Banana
Zion Train (Velká Británie)

scéna: Algida, výstaviště Černá louka:
Shivanam
Veneer
DJ Sandos
Khoiba
Forman

scéna: klub Marley, výstaviště Černá louka:
Workshop bubny
Václav Koubek
Pod Černý vrch
Workshop salsa
Habakuk ( Polsko)
Gang Ala Basta
Sultan Soliman

scéna: Fabric, Plynární ul. (house, techno)
Pat Heart (vivacity FR)
DJ Sedloň
Kaisersoze
Ian Blond (extdust/fabric ova)
Martin Gredner (fabric ova)

scéna: Boomerang, Stodolní ul.
Pablo´s Majic Karpet
Mexico-City
DJ Horák

Sobota 10. 7 .2004:

scéna: Spektrum, Slezskoostravský hrad
12.00 – 13.00 100°C
14.00 – 14.45 Kava Kava (Velká Británie)
15.45 – 16.45 Croft No. Five (Velká Británie)
17.45 – 19.00 Elliot Murphy (USA/Francie)
20.00 – 21.30 Urban Trad (Belgie)
22.30 – 24.00 Natacha Atlas (Velká Británie)
01.00 – 02.30 Rachid Taha (Alžír/Francie)

scéna: Kofola, Slezskoostravský hrad:
Njorek
Stonehenge (Polsko)
DuOud (Francie)
Heaven's Shore (Slovensko
Lot Lorien (Bulharsko)
Phaedro's Funeral (Německo)
Southpaw

scéna: Barvy, výstaviště Černá louka:
Docuku
Haydamaki (Ukrajina)
IMT Smile (Slovensko)
So Kalmery (DR Kongo/ex. Zaire)
Gulo Čar
Hubert von Goisern & Band (Rakousko/Německo)
Kanjar'Oc (Francie)
Terme Čave


scéna: Algida, výstaviště Černá louka:
Facing West trio
Café industrial
Alvik
Ivan Myslikovjan & Levelrise
Nierika
Al Yaman
Dj Stanzim
Dj Forest

scéna: klub Marley, výstaviště Černá louka:
Celtic Cross
Sestry Steinovy
Workshop břišní tance
Workshop bubny
Workshop salza
Katka Šarközi & Magorie band
Karpatské chrbáty (Slovensko)
Sultan Soliman

scéna: klub Boomerang, Stodolní ulice:
Village of Peace
Ivan Myslikovjan & Levelrise (Francie)

scéna: Fabric, Plynární ul. (drumandbass)
Gabanna (SK)
Stanzim
Fatalerr (extdust/dvoika.troika ova)
Inspiral x62 (dvoika.troika ova)
Forest (kitjof.com)
Buback (extdust ova)


Neděle 11. 7. 2004:

scéna: Kofola, Slezskoostravský hrad:
Ty Syčáci
Sluníčko
Carrantuohill (Polsko)
Wohnout

scéna: Spektrum, Slezskoostravský hrad
12.45 – 13.45 Úspěch
15.00 – 16.00 Priessnitz
17.15 – 18.15 Buty
19.45 – 21.15 Bob Geldof & The Bobkatz (Velká Británie)


 

Partneři festivalu:
Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna.

Festival probíhá pod záštitou primátora statutárního města Ostrava Aleše Zedníka.

Partnery festivalu jsou: Moravskoslezský kraj, Statutární město Ostrava, městská část Moravská Ostrava a Přívoz, městské části Slezská Ostrava, Ministerstvo kultury ČR, British Council, Francouzské velvyslanectví v ČR, Francouzský institut, Belgické velvyslanectví v ČR, Zastoupení Valonsko-Brusel, Polský institut, Algida, Severomoravská energetika, a.s., České dráhy, Kofola, Radegast, Red Bull

Mediálními partnery jsou: Lidové noviny, Centrum.cz, ELLE, Óčko, Radio Kiss, Radio Orion, Outdoor Billboard.


Nový grafický design:
Motivem tohoto ročníku festivalu je dívka – múza hudby a tance na pozadí Ostravy, kterou symbolizuje nové logo Colours of Ostrava. Logo si pohrává s motivem panoramatu Ostravy. Podstatou je ukázat Ostravu proměněnou festivalem na místo pozitivní energie a barev a zároveň vyzdvihnout charakter tohoto města. Autorkou plakátu a celého vizuálního konceptu je Zuzana Lednická ze Studia Najbrt. Fotografie vytvořil Adam Holý.


Colours of Ostrava 2003:
V loňském roce festival Colours of Ostrava představil zahraniční hvězdy jako jsou Goran Bregović, britská skupina Kosheen, ugandský hudebník Geoffrey Oryema či izraelská kapela Sheva. Na 10 scénách vystoupilo téměř 500 hudebníků a DJ’s z různých koutů světa.


EFWMF:
Jako první a zatím jediný festival V ČR stal v roce 2003 členem EUROPEAN FORUM OF WORLDWIDE MUSIC FESTIVALS. EFWMF (www.efwmf.org) je nezisková asociace 44 nejvýznamnějších, nezávislých evropských festivalů, které se zavazují podporovat světovou, etnickou, tradiční a původní kulturu jednotlivých světových národů a vzájemně se propojovat v kulturních výměnách. V asociaci jsou například festivaly Sfinks v Antverpách, Tanz und Folkfest v německém Rudolstadtu, jeden z největších světových festivalů Dunya v holandském Rotterdamu nebo festival v dánském Roskilde. Spolu s Colours of Ostrava je v EFWMF z východní Evropy pouze polský Crossroads Festival of Traditional Music v Krakově a maďarský Kalaka Folk Festival v Miškolci.

e-mail: promotion@colours.cz
www.colours.cz

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016