PARTYINFO

 

BIKINI CLUB

Datum konání:
02.07.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Paco (FR), Loutka (JPA, CZ), Vectif
Info:
://...
 
 
Rozhovor s DJem Paco
Bikini Club je zpět již se svým sedmým pokračováním. Na minulé akci se nám naše vilné slečny jaksi vytratili a kromě pochybné strip show se nám celá show nějak nevydařila. Vše však dohnali dj´s a i tentokrát se party vydařila a tančilo se, až do ranních hodin.
 

Bikini Club je zpět již se svým sedmým pokračováním. Na minulé akci se nám naše vilné slečny jaksi vytratili a kromě pochybné strip show se nám celá show nějak nevydařila. Vše však dohnali dj´s a i tentokrát se party vydařila a tančilo se, až do ranních hodin.

Doufejme, že nejinak tomu bude i tentokrát.

Osvědčená bikini dvojka Loutka, Vectif si na pátek pozvala nám všem dobře známého a v Praze velmi populárního hosta dje Paca z Francie.

DJ Paco je residentem a tvůrcem populárních akcí Open House, se kterými jsme se mohli setkat i u nás. Je tomu něco přes rok, co společně s Fafa Montecou vystoupili i v Radosti FX a mejdan to byl vskutku veliký.

Začínají prázdniny, začíná to správné horko a tak se v pátek zavřeme zase do klubu, protože nejvíc horko, bude zase na BIKINI CLUBU!!!

..jo a možná přijde i DJ Horkej…



DJ Paco interview

Jak bys popsal svůj styl?

Undergroundová taneční hudba. Asi dost se na mě podepsal pravej „funk“. Někdy je můj set temnější někdy nakoplej s vokálama, nebo minimalistickej, měkej nebo tvrdej to je fuk. Záleží hodně na lidech na prostoru a na atmosféře. Hlavně chci aby to co hraju mělo takovej „afro funk feeling“.

Máš nějakou desku nebo desky, který si nosíš vždycky na každou akci s sebou v kufru?

„Conversation“ od Lil´ Luis, Earth People „dance“ od Pal Joey, The godson E.p. # 1“ od Rick Wilhite na  KDJ a Rehash od Harvey na labelu Auto.

Tvoje současná nejoblíbenější deska?

 Asi nejvíc mě momentálně dostává Les Anglais od Chicken Lips na labelu Kingsize. Vyšla jim tam skvělá taneční pecka s názvem „he not in“. Je to naprosto ulítlej a rozjetej electrofunk kterej nikoho nenechá v klidu. No a pak snad všechny věci od Phil Weeks, mladýho francouzskýho producenta který vycházejí na jeho labelu Robsoul nebo na Briqe Rouge, labelu Davida Duriez.

Jaký jsou tvoje nejlepší zážitky z parties?

Strašně důležitej je prostor. Nejlepší jsou místa, kde je hodně cítit energie z hudby a jsou  tam „dobrý vibrace“.
Asi jeden z nejsilnějších zážitků pro mě bylo hraní na hradě Keriolet v Bretani. Je to takový tajuplný magický místo kde jsem hrál na festivalu Astropolis společně s Laurentem Gernierem a vlastně jsem tam jednou hrál i na svoje narozeniny s Ralphem Lawson. No a samozřejmě v sále Elysee Montmarte v Paříži, kde jsou akce OpenHouse. Tam jsem hrál už se spoustou zajímavejch lidí a v neposlední řadě i s Davidem Bowlesem a Lumierem.

Co je podle tebe ideální deska na začátek setu?

Rád často jako první pouštím desku Serial records „Carlos Fauverelle“ remixovanou od Jinxxe. Je to skvělej kousek, takovej hezky rozjetej a punchovej a zároveň je to podle mě klasika. Hlavně se vždycky snažim navázat na toho kdo hraje přede mnou. Samozřejmě mým vlastním stylem, ale tak aby se mi podařilo udržet roštěnky na parketu. Nejdůležitější jsou holky který pařej!!!

A co na konec setu?

Hodně rád ukončuju set nějakým fakt pěkným klidnějším kouskem, když to jde tak nejradši nějakou oldschoolovou deskou. Prostě tak, aby to pohladilo na duši a lidi odcházeli s úsměvem. Na dobrý party se musej všichni usmívat.

Který dj tě nejvíc ovlivnil?

Asi nejvíc mě dostalo hraní Dimitriho z Amsterodamu v 91/92. Dodnes je to pro mě jeden z nejlepších djs na světě. Druhým takovým mezi spoustou dalších, který mě hodně inspiroval, je asi Stacey Poullen. Musím říct že hraní s Davidem Bowlesem a Lumierem mě taky hodně dalo. Oba dva mě velmi zaujali jak svou kvalitní technikou mixů tak vytříbeným hudebním vkusem. Neobjevil jsem nic v čem by za populárními evropskými DJs jakkoliv zaostávali.“ Moc rád s nima budu hrát znova.

Jak bys popsal atmosféru večerů OpenHouse?

Jsout to akce bez hranic se super publikem, lidma ze všech možnejch koutů ale s jedním společným cílem : co nejlíp se pobavit. Lidi sem nechoděj předvádět se před ostatníma. To je na Paříž dost neobvyklý ale přitom hrozně v pohodě.

Jaký máš názor na českou taneční scénu?

Rád se do Čech vracím. Myslím, že pražská scéna patří mezi jedny z nejotevřenějších a nejvyspělejších a hodně se podobá Londýnu a v lecčems i Paříži. Hrálo se mi tu hodně dobře a hlavně můžu hrát to co se mi hodně líbí. A mám tu pár skvělejch přátel.

Máš nějakou novinku o kterou by ses s náma chtěl podělit?

Momentálně mi vychází maxi single na labelu Kailash a remix „Gambit music“ který jsme dělali s mým kamarádem Lorenzem. Teď se chystá první věc na labelu OpenHouse recordings kterou bude kompilace OpenHouse a doufám, že na ní bude i něco z Prahy.

Překlad a text: Tomáš Páleníček
Rozhovor: Maxime Henon

 
DJ Paco opět v Praze

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016