PARTYINFO

 

NIKLAS HARDING IN PRAGUE

Datum konání:
23.07.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Niklas Harding (DK), Pico (SK) + guest
Popis:
start 22:00
 
 
DJ Pico - rozhovor
Rozhovor s Niklasem Hardingem
Přečtěte si rozhovor s hlavní hvězdou páteční noci v pražské Radosti FX, Niklasem Hardingem.
 

Jak dlouho hraješ?

Hraji už asi 2 a půl roku. Začal jsem, když mně dobrý kamarád zasvětil do scény a naučil mně pracovat s gramofony. Od té doby to miluji.

Kdo tě ovlivnil nejvíc a inspiroval?

Inspirovalo mně mnoho různých hudebních stylů. Od drsných rockových vokálů  po breaky a hiphopové tracky. Mám velmi široký hudebný záběr. Z toho vyplývá, že nejsem ovlivněný žádnou konkrétní osobou. Sbírám malé kousky od množstva lidí které znám a skládám je do celku.

Zkus popsat svůj styl hudby.

Můj styl je jistým způsobem jedinečný. Pokaždé se snažím podporovat mladé vycházející producenty a hraji dosud neupsaný materiál. Asi i díky tomu jsem dosáhl velkého úspěchu v tak krátkém čase.

Jaké bylo tvoje první hraní?

Moje první akce byla v Kodani a skutečně jsem si ji užíval, když jsem roztancoval přibližně 500 lidí. Na místě jsem tomu podlehl a stal se tak na tom závislým. Ten pocit a vibrace, které ti dává publikum jsou lepší jako sex !!

A tvoje zatím poslední akce?

Poslední hraní bylo teď před nedávnem. Byl jsem v Turecku a byla to velice příjemná noc. Lidi se báječně bavili a atmosféra byla jednoduše výborná.

Jaké bylo tvoje nejlepší vystoupení?

Nejlepší to bylo, když jsem hrál v Rusku loni v prosinci. Hrát pro 3000 raverů, kteří milují všechno, co uděláš anebo pustíš, to je pocit který se vyjádřit nedá. Bylo to jednoducho báječné.

Tvoje top 5... (bez pořadí)

Utah Saints – Lost Vagueness (Oliver Lieb mix)
Cloud 69 – Sixty Nine Ways
Push – Universal Nation
Solarstone – Solar Coaster (Midway mix)
Holden & Thompson – Nothing (93 Returning mix)

S kým by sis rád zahrál?

Jestli mám zmínit pouze jednoho, tak potom rozhodně Ben Lost.

Na které akcii nebo ve kterém klubu by jsi rád hrál?

Amnesie na Ibize, to by bylo masivní co se týče klubu. Ale i veliká akce typu Sensation by byla bláznivá. Představ si hrát pro 40 000 lidí. Už teď mi to nahání husí kůži, tak doufám, že jednoho dne se mi ten sen splní.

Máš raději kluby nebo spíše velké parties?

Obojí má svoje výhody. Malé klubíky mají intenzivnější atmosféru a snadněji komunikuješ s davem. Velké akcie jsou masivní, protože vzrušení z hraní před množstvím lidí na jednom místě je pekelný pocit.
 
Připravuješ si něco speciální na své vystoupení v Praze a Bratislavě?

Pokaždé, když hraji, snažím se, aby to bylo speciální. Je pro mně důležité zahrát hodně různých skladeb a zabavit publikum nejlepším možným způsobem. Takže nečekejte, že já nebo lidi budou jen tak postávat, když začnu hrát.

Jaký je tvůj názor na současnou scénu a její budoucnost?

Tranceová scéna zdá se být mírně v útlmu a stále více se tlačí do popředí progressive. Ale pokoušíme se dělat co nejvíc, aby i tranceový zvuk přežil.

Zkus popsat scénu v Dánsku...

Dánska scéna je naneštěstí velmi malá a víc houseovo orientovaná. Ale už i tady se konalo pár dobrých akcí. Věřím ale, že to bude mít stoupající tendenci ne jenom v Dánsku, ale i ve světě. Elektronická hudba je to, pro co žiji a jsem ochotný zemřít.  Jsem odhodlaný udělat maximum proto, aby jsem ji všude rozšířil.

Co si myslíš o FinalScratch-i?

Je to velký pokrok v technologii DJ-ingu. Měl jsem možnost jej testovat jen krátce, ale určitě se bude pořád více používat v klubech, na akcích, ...

Jakou jinou hudbu posloucháš, kromě té, co hraješ?

Hodně často koukám na MTV, ale za to může spíše moje sestra, protože ta u toho prosedí celé dny. Ale mám rád relax při pohodové rockové hudbě nebo natřásáním zadku na R'n'B na diskotéce.

Oblíbené jídlo,  pití?

Ásijská kuchyně a jedno jediné pivo - Tuborg. :)

Máš přítelkyni?

Momentálně ne...

Víme, že jsi právě dokončil střední školu... Jaké máš plány do budoucna?

Mým plánem na léto je relax. Hlavně po všech těch zkouškách a tvrdé dřině ve škole. Budu hrát po celém světě. Už teď mám potvrzeny akce v Holandsku, Finsku, Kanadě, USA. Právě jsem se nastěhoval s kamarádem do nového bytu v Kodani, takže příští rok se budu soustředit na hudbu, jako DJ i jako producent. Doufám, že mi to přinese hodně příjemných zkušeností a zážitků.

Kam by si chtěl na dovolenou?

Rozhodně měsíc na Hawaii s krásnou roštěnkou.

Tvůj odkaz clubberům...

Připravte se na úžasnou noc, kterou si zapamatujete navždy!

 
Niklas Harding in Prague

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016