PARTYINFO

 

VISIT OF MUSIC

Datum konání:
27.06.2004 - neděle
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
Visit Of Music
Info:
laura@roxy.cz
Popis:
start 20.30
 
 
Koncert Visit Of Music přesunut
Klub NoD hlásí změnu v programu. Jazzová skupina Visit Of Music, jejíž vystoupení balancují na pomezí hudební a divadelní performance, vystoupí v NoD až 27. června. Chcete-li se o této kapele dozvědět něco víc, klikněte na nadpis.
 

VISIT OF MUSIC

Základní platformou Visit of Music je setkání špičkových českých hudebníků, kapelníků a osobností z divadla J.Duška – Vizita. Tam, kde končí divadelní Vizita, začíná hudební Visit of Music – zpívající houslista Martin Zbrožek, kontrabasový Jaromír Honzák, bubnující Alan Vitouš, kytarový René Pařez a saxofonový Marcel Bárta.

Kromě herců je nedílnou součástí každého představení divadla Vizita hudební podpora ze strany předních českých jazzmanů a muzikantů. Divadlo a hudba jdou v představeních Vizity ruku v ruce, vytváří si vzájemnou oporu a inspiraci. Jak uvádí Martin Zbrožek, vůdčí postava seskupení Visit of Music, představení vytváří pro hudebníky zvláštní druh svobody, vtahuje do improvizovaného proudu, v němž se hudba teprve rodí. Tato svoboda provokuje hudebníky k jiným výkonům, inspiruje je ke kreativnímu vnímání odlišnému od obvyklé koncertní činnosti. Díky tomu vznikají ojedinělé a svébytné hudební tvary.

I díky diváckým ohlasům byl odtud jen krůček k nápadu zkusit vytvářet hudbu samostatně, při koncertě bez divadelního představení. Jak říká Martin Zbrožek:“vypustit hudbu vyvěrající z kejklů divadelní fantasmagorie na svou vlastní pouť.“ Stejně jako v případě Vizity, i když budou mít hudebníci předem připravený výchozí směr, těžiště koncertu bude spočívat v improvizaci na místě – „otevření se přítomnému momentu“. M.Zbrožek upřesňuje:“Výsledkem by měl být zážitek, kdy diváci budou vtáhnuti do samotného vytváření hudby, do jejího volného, neregulovaného proudu.“ Proto bude každý koncert zároveň premiéra i derniéra. Hudba se nebude dát zaškatulkovat do nějakého stylu či žánru.

Koncerty se opírají o špičkové hudebníky, kteří mají zkušenosti s improvizací v divadle Vizita: Martin Zbrožek – zpěv a housle, Jaromír Honzák – kontrabas, Alan Vitouš – bubny, René Pařez – kytara a Marcel Bárta – saxofon a klarinet. Pro budoucnost se počítá i se zapojením  hostů, např. Dana Bárty, kterého nazývá Martin Zbrožek „putujícím členem uskupení.“

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016