PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE

Datum konání:
05.07.2004 - pondělí
Místo konání:
Český Brod - atletický stadion
Live:
Värttinä, Hooverphonic, Fun-Da-Mental, SKA – P, Ill Niňo, UK Subs, 123min, Clou, Čechomor, Divokej Bill, Gang ala Basta, hudba Praha, Jiří Schmitzer, Khoiba, Kryštof, L'Point, Life Of Agony, Mig 21, Lety Mimo, Meky Žbirka, Monkey Business, Polemic, Pražský Výběr, Southpaw, Spermbirds, Unity a mnoho dalších
Info:
http://rockforpeople.cz
Popis:
vstup 625/750 CZK
 
 
Rock For People slaví a vydává knihu
Rock For People, jedna z nevýznamnějších kulturních událostí v České Republice a jeden z největších a nejkvalitnějších festivalů ve střední Evropě, oslaví 3. - 5. července 2004 v Českém Brodě své první kulaté jubileum – 10 let existence.
 

Rock For People, jedna z nevýznamnějších kulturních událostí v České Republice a jeden z největších a nejkvalitnějších festivalů ve střední Evropě, oslaví 3. - 5. července 2004 v Českém Brodě své první kulaté jubileum – 10 let existence.

Na letošním Rock for People si návštěvníci budou moci zakoupit knihu o historii festivalu. Jmenuje se prostě „Rock for People, 10 let“. Napsal ji očitý svědek téměř všech ročníků a moderátor festivalu Jaroslav Špulák.

Kniha je exkurzí do předešlých let festivalu a také ohlédnutím za okolnostmi, za kterých přišel na svět. Tvoří ji vzpomínky účastníků, historky ze zákulisí, z nichž mnohé budou zveřejněny poprvé, recenze, programy, dobové zprávy z tisku a v neposlední řadě spousta fotografií. V černobílé či barevné podobě je dodali zejména dvorní fotografové festivalu Zdeněk Hejduk a Dimír Šťastný.

Knihu, jejíž závěr je složen z festivalových glos několika osobností, bude možné zakoupit za 199 Kč. Vezměte si je do kapsy navíc, odvezete si z festivalu skvělou památku.

Rock For People za dobu svého trvání vyrostl z jednodenní regionální přehlídky rockových kapel do dnešní podoby. Na předchozím ročníku (v roce 2003) vystoupilo téměř 130 souborů a navštívilo jej na 15.000 diváků a přes 1.000 novinářů. Letos vystoupí 170 kapel a DJs na 6 pódiích. V roce 1999 udělil ministr kultury Pavel Dostál festivalu Certifikát za vysoký kulturní a společenský přínos a festival byl také vyhlášen „Událostí roku 1999“ a získal tak Cenu hudebních publicistů Akademie populární hudby.


Hudební a doprovodný program

Festival Rock For People je vskutku velkolepou hudební událostí. Letos vystoupí během 3 dní na 6 scénách na 170 kapel a DJs. V programu se objeví jak největší hvězdy současné domácí hudební scény (Pražský Výběr, Meky Žbirka, Monkey Business, Mig 21, Tři sestry, Čechomor, Divokej Bill, Blue effect s Vladimírem Mišíkem, –123 min., Hudba Praha, Mňága a Žďorp a další), to nejlepší ze zahraničí (např. Hooverphonic, Fun-Da-Mental, Värttinä, Ska-P, UK SUBS, Ill Niňo, Life Of Agony, Real McKenzies), tak i naděje a vycházející hvězdy od nás i z ciziny (Gothart, eggnoise, November 2nd, Hey, UDG, Chiki Liki Tua…).

Pořadatelé myslí také na ty, které nabitý hudební program unaví a budou potřebovat odpočinek s jinou aktivitou. Pro ně bude připraven filmový minifestival– Music on Film / Film on Music, divadelní stan, velkoplošné projekce finálového zápasu fotbalového EURO 2004, herní stan, internetová kavárna či Gambrinus městečko zábavy s různými sportovišti, relaxačními prostory a dalšími atrakcemi.


Soutěž

I letos připravili pořadatelé potěšení pro všechny, kteří rádi soutěží. Za podpory řady partnerů vznikla SMS soutěž o tisíce velmi hodnotných hmotných cen. V soutěži je možné vyhrát vstupenky na festival, trička, mobilní telefony, fotoaparáty a dokonce i 2 motoskútry. Pravidla jsou jednoduchá – poslat SMS. Každá 25. zpráva pak vyhrává.

Více informací o obou soutěžích je možné najít na www.rockforpeople.cz.

 
Rock For People letos slaví 10. výročí

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016