PARTYINFO

 

MYSTIC SKATE CUP 2004

Datum konání:
25.07.2004 - neděle
Místo konání:
Praha - Štvanice
DJs:
Soulsource, Orion, Salezly, Loutka
Live:
Aquasky vs Masterblaster + MC Manic (UK), Plus Minus (SK), Riviera Playboyz (CZ), Dorothy Sanchez (FR), The AirBags (CZ), Donots (D), Zipera (PL), Soil (CZ), Stephunk T (CZ), Pablo's Majic Karpet (Mexico)
 
 
Interview se Soil

Začneme asi úplně klasicky...Jak byste definovali Váš vlastní a alespoň v Čechách dost originální styl, který kombinuje akustické nástroje, s elektronickými postupy?

Ubik: Asi je to směs všeho co jsme dělali v minulosti.
Zed: Já bych se nechtěla tak úplně vyhraňovat, ale s trochou nadsázky by to mohl být elektronický pop.


Okej, tak teď na Vás půjdu psychologicky – Láďo jak to vidíš pocitově, a zkus třeba říct, co do toho vnášíš ty a co narozdíl od tebe třeba Zed?

Ubik: Krom samplů, zvuků, třeba taky formu, aranže a rytmiku, Zed přijde s harmonií a s zpěvovou linkou a pak už to dáváme do kupy všichni společně.


V kapele je Vás víc – máte živou basu/kontrabas, živý bicí a živej Fender – což je vlastně jazzová kombinace – i Vaše kapelka, resp. hudebníci z jazzu vycházej.
Do jaký míry Vás to ovlivňuje při tvorbě.???

Ubik: Je to vlastně přesně naopak, nejdřív přineseme z PC nastíněnou věc, kterou zkoušíme zahrát živě, třeba Kuba Zitko – klávesák – to obohatí harmonicky,  nějakou změnou nebo sólem ze kterého lze ten zmiňovaný jazz cítit. Cítíme se být spíš klubovou popovou kapelou než nějakou jazzovou partou.


SoilJak ste na tom textově?

Zed: Já nosim nějaký útržky Láďovi, který tomu zase dá zase formu, a dohromady z toho pak vyjde jednoduchý a čistý příběh.

Láďa dříve spolupracoval s Ohm Square, točil desku Načevě a taky býval výborným bubeníkem, jak moc je pro tebe důležitá rytmika?

Ubik: Moc, když to nemá spodek tak mě to nebaví, dost času u PC trávím právě rytmikou.


Zůza dříve zpívala v relativně známé kapele Funtasy Milk o níž Jan P. Muchow před časem prohlásil že je to velmi nadějný projekt. Jak je to s nimi dneska?

Zed: Bohužel sme se pro neshody zájmů rozpadli.


A ještě jednou na Zed: Kde dříve, resp. s kým jsme tě mohli slyšet zpívat?

Zed: Tak z těch známějších jsem dříve zpívala s Bow Wave jako host, ráda sem jezdila do Varů. Potom jsem zpívala s Gang ala Basta, natočila jsem jednu pecku s Chrisem Sadlerem, párkrát s různýma Djejema jako Liquid A, jednou s Liquid Harmony na Žebříku nebo s Boshkou a Pinltichem, někdy s Bluem.


Jak ste se vlastně dali do kupy? Původně, nebo kostrou tý kapely jste vy dva, kde ste k sobě vlastně přišli?

Zed: My dva s Láďou jsme se seznámili na Újezdě, a přes příjemné mejdany jsme se dostali k muzice. Pak sme se dlouho neviděli, Ubik hodně točil ale tak nějak jsme oba věděli, že se k tomu vrátíme, a když mě pak napadly nějaký písničky, hned jsem věděla na koho se mám obrátit.

Ubik: Začali jsme zkoušet ve sklepě na Starém Městě, kde jsem prodával hudební nástroje – tehdy sme si řikali TV Emotions a s Cool Creamem z Wakaty jsme jezdívali hrát. Pak přišla Zed s peckama, dva roky jsme na tom dělali a zbytek kapely jsme dali do kupy se spolužáky Zed z konzervatoře. Kluci jsou šikovní a hodně to obohatili – jsou to Kuba Zitko – klávesy, Aleš Slavík – basa, Roman Vícha – bicí.

 
Pablo’s Majik Karpet DJ Soulsource Mystic Sk8 Cup 2004 vs. Street Filmová premiéra sk8 videí v rámci Sedmého kontinentu Kdo se letos zúčastní samotných závodů MSC 04 + časový rozvrh Sedmý kontinent na Mysticu + profil Aquasky vs. Masterblaster feat. Manic První jména jezdců + vstupenky v pražských sk8shopech Write4Gold - Největší evropský graffiti battle Mystic skate cup 2004

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Závěrečná tisková zpráva + výsledky
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016