PARTYINFO

 

CZECHTEK 2004

Datum konání:
31.07.2004 - sobota
Místo konání:
Boněnov - Boněnov
Info:
http://czechtek.freetekno.org...
Popis:
Náš komentář: Největší a současně nejméně organizované dostaveníčko všech tancechtivých lidí z Čech, Moravy, ale i z různých koutů Evropy. Místo konání se dozvíte až těsně před začátkem akce.
 
 
CzechTek se sjíždí na Tachovsko
Slušné chování na freeteku
Ačkoliv ještě po návratu z vojny rekreuji svou mysl, tenhle příspěvek si neodpustím. Na mnoha freetekových diskusních fórech můžete narazit na různé podoby kodexů a pravidel slušného chování, které by jste ať chcete nebo ne, měli dodržovat. A protože se již pravděpodobný termín Czechteku nebezpečně přiblížil a nám je jasné, že někteří z vás na akci vyrazí poprvé, doporučujeme vám tento výňatek: čtěte!
 

Úryvek z pravidel slušného chování

Pamatuj, ze nejsi jen ucastnik (navstevnik), ale vstupem na teknival se stavas jeho soucasti/jeho tvoritelem.

To, co s sebou privezes na teknival si take odvez, tyka se to hlavne odpadu po tvem taboreni a pobytu na teknivale. Nemuzes-li, dej odpad do pytle (ktery ti jiste na nekterem z baru venuji). Pokud opravdu nesezenes pytel, zkus dat vsechen odpad na jednu hromadu, at ti, co budou uklizet zbytek maji mene prace. Co neni tvoje a neni to odpad, radeji neodvazej!

V posledni dobe se na ruznych akcich stalo, ze nekdo nekomu neco ukradl. Lidi premejslejte! Priste se to muze stat i vam! UKRAST DJovi desky je jako mu uriznout ruce!!! Z ceho vam pak bude poustet to, co mate radi? Desky nejsou zadarmo. Trochu tolerance a solidarnosti. Co takhle ukazat svetu, ze to jde i bez saten a hlidacu?

Kdyz taboris a delas ohen. Vzpomen si, jak si na vandrech delal ohniste (pokud to nevis zkus se zeptat urcite ti nekdo rad poradi). Oblozit ohniste kameny je to nejmensi (a kupodivu to funguje). Vidis-li, ze nekde hori pokus se hasit tim, ze uteces a budes cekat, ze to udela nekdo misto tebe je, dost licha myslenka. On to nekdo asi nakonec zacne hasit, ovsem muze byt pozde.

Ohledne vykalu. Proboha sme lidi, co takhle ten svuj vytvor schovat ? Lopatka taky neni spatnej vynalez. O valejicich se vlozkach a odhozenejch tamponech je trapne se zminovat, ale bohuzel i to se po teknivale stava vyzdobou prilehlich krovisk a lesu. Kdo to pak ma po VAS uklizet?

Snaz se neomezovat ostatni. I oni se budou snazit o totez. Pokud chces brat drogy, neptej se ostatnich, zda ti je mohou sehnat. Opravdu nejsou vsichni usmivajici se a tancici lide dealeri drog. Kdyz uz si drogu opatris a rozhodnes se ji aplikovat, snaz se kotrolovat sve stavy. Neni treba uplne vhodne vypravet sve pocity na drogach vsem lidem okolo, zvlaste maji-li kameru a rikaji-li, ze jsou od televize.

Kdyz tancujes, snaz se navadit ostatnim, prochazis-li davem na "Sve" misto nebo za prateli. Neni na skodu se i pres hluk snazit naznacit, ze dekujes za uvolneni cesty. (nestoji to nic a ver, ze atmosfera bude hned veselejsi).

Zvuk je pro vsechny, snaha o zabrani "nejlepsiho" mista je dosti sobecka. Tancovanim tesne u beden sice ucejtis basy, ale z celkoveho zvuku uslysis (ucejtis) jen ty basy. Ne kazda reprobedna je delana na poslech z bezprostredni blizkosti. Muze se stat, ze druhy den neuslysis a nebo ti bude prinejmensim piskat v usich. Zkus si nekdy poslechnout celou aparaturu z vetsi vzdalenosti, mozna najdes rozdil, jestli ne asi uz mas ty usi znicene.

Zvukovou aparaturu nekdo musel zaplatit a ver tomu, je draha. Tim, ze budes lezt na bedny rozhodne lepe neuslysis. A az ti spadne 12 kg (nekdy i vic) na hlavu tak poznas. Trhanim mrizek, ktere jsou pred repraky, zvuku taky nepomuzes (spis se pak stane, ze se reprak poskodi).

Vylejvani cehokoliv do repraku taky neni nejlepsi napad, to je primo zhovadilost nejhrubsiho zrna.

Pokud nejsi od systemu, nemas co delat za zvukovou aparaturou a uz vubec ne sahat na nektera zarizeni. Jsou draha a urcite nebudes mit na to zaplatit vznikle skody hranim si s cudliky, kolecky a tlacitky.

Vetsina prostor kam je vstup zakazan je vyznacena. Pokud ne, najde se nekdo, kdo ti rekne, ze by si se nemel v techto mistech pohybovat. Bud od te laskavosti a v poklidu odejdi. Nasili neni na miste, ovsem u neodbytnych jedincu je nezbytne. Jsou proste mista, kde je lepsi ve vlastnim zajmu se nepohybovat, zkuste to akceptovat a byt i trosku intuitivni.

A pokud i presto mas tendence lezt na bedny tahat je na sebe pocitej s tim ze si toho nekdo od systemu vsimne.

Pokud se ti nelibi ceny na baru, tak si voz svoje piti a jidlo. Penize z baru nejdou systemu do kapsicek, ale z toho se plati naklady (a ty nejsou rozhodne male).

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Czechtek news: policejní razie a ultimátum, trestní oznámení na policii a přiznání falešného "mluvčího"
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016