PARTYINFO

 

ANTISTATIC - FREE MIND

Datum konání:
03.09.2004 - pátek
Místo konání:
Frýdek-Místek - KD Válcoven plechu
DJs:
Valentino Kanzyani, Marko Nastič, Lucca, Orbith, BB Mike, Cou d, Flesh
Info:
http://www.sunkvs.cz
emanuel.yasma@seznam.cz
Popis:
unique light show robe show lighting Valentino Kanzyani & Lucca
Line-up:
21:00 - 22:30 Cou-d
22:30 - 24:00 BB Mike
24:00 - 02:00 Marko Nastic
02:00 - 03:00 Valentino Kanzyani
03:00 - 05:00 Lucca+V.Kanzyani
05:00 - 07:00 Orbith
07:00 - 10:00 Flesh
 
 
Rozhovor s DJane Luccou Rozhovor s Valentinem Kanzyanim
Profil - Valentino Kanzyani
Valentino Kanzyani,vlastním jménem Tine Kocjančič, se již odmalička s muzikou setkával. Samozřejmě to nebyla ta, jíž se věnuje dnes, ale jeho otec působil v jedné kapele a malý Valentino mohl tak ve věku tří let otce pozorovat při práci. Brzy si začal všímat, jak různé vyluzované zvuky na lidi působí a tajemství úspěchu našel v rytmice.
 

To už mu bylo o něco víc a přes svého kamaráda z dětství přišel do styku s taneční hudbou. Kamarád měl  bratra, který se živil jako diskžokej. Tehdy to ovšem byly houseové beaty, které v klubu rozhýbávaly masy lidí na parketě. Však také Kanzyani na houseu začínal (ze začátku ale používal jméno Canziani) a dodnes tímto o poznání stravitelnějším stylem své sety rozjíždí.

Pokud si techno a Slovinsko postavíte do jedné roviny, samozřejmě vás napadne, že tu něco chybí. Nejznámějším techno djem tohoto středoevropského státu je bezpochyby Umek. S Kanzyanim je pojí přátelské pouto a znají se spolu už nějaký ten pátek. Podobné nápady a podobné vlivy je daly dohromady i po hudební stránce, což vyústilo ve společný projekt a souběžně s tím i sublabel - Recycle Loops. Valentino pochází stejně jako jeho kolega Umek ze Slovinské  Lublani. Je znám hraním ze 3 gramofonů, nyní ho ale častěji vidíme hrát z Final Scratche.

Kromě domovských klubů Ambasada Gavioli a Sub Sub, kterých se účastní jako rezident (mimochodem i naši Leo Lycra a Kaisersoze tu dostali šanci si zahrát), vyráží po světových klubech. Jeho kroky s kufrem našlápnutých desek se už prošly po Rakousku, Německu, Anglii, Holandsku, Francii i dalekém Singapuru či Austrálii. Z obřích festivalů to byla Love Parade v roce 1998 či předloňská May Day.

Co se vlastní tvorby týče, nevím zda je to záměr nebo pouze nutnost, ale jeho skladby plné řízného techna nejhrubšího zrna s vměstnanými funky motivy a bohatým spektrem zajímavých zvukových kouzel, vychází také na labelech po celém světě. Nejčastěji tak využívá značky jako Primate, japonskou Frogman Records, Primary, Superbra, label samotného Carl Coxe In-Tec, nebo dokonce skrze remix The Porn/HeadQuarters se objevil i u houseových Deep Dish!

Jeho jméno se mezi diskžokeji hodně skloňuje a tak není vůbec překvapením, že se jeho skladba House Soul objevila podvakráte v Essential Mixu Carl Coxe v červenci tohoto roku v britském Radio 1. Ten ji dokázal vklínit do eklektického setu mezi stylově hodně odlišné Basement Jaxx či třeba komerčního DJ One Fingera. Kanzyani vydává neúnavně dál a dál a my si jeho skladby představíme nejlépe zásluhou umíchaného setu 03.09.2004 na akci Antistatic.

 
Antistatic

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016