PARTYINFO

 

CITADELA NEBULA

Datum konání:
24.09.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
rave hard drive stage: Technasia aka Charles Siegling (FR), Southsoniks live (FR), Corvin Dalek (DE), Kaisersoze, Orbith, BB Mike, Hubiss
be deep red stage: Jordache (Rhythm Brothers, PL), Martin Gredner, Simon Sayz, Rob Smile, Kita
Info:
sasa@citadela.dj
Line-up:
Rave hard drive stage:

20.00 – 22.00 Hubiss
22.00 – 23.30 Orbith
23.30 – 01.30 Corvin Dalek
01.30 – 02.30 Southsoniks – live
02.30 – 04.00 BB Mike
04.00 – 05.30 Charles Siegling aka Technasia
05.30 – end Kaiser soze

Deep Red stage:

21.00 – 23.00 Kita
23.00 – 01.00 Andreas Frame aka Dj N-Dr.U
01.00 – 02.30 Jordache
02.30 – 04.30 Martin Gredner
04.30 – end Rob Smile
 
 
Citadela Nebula – last info
Rozhovor s Technasií
Další Citadela se blíží a spolu s ní i vystoupení Charlese Sieglinga, poloviny známého projektu Technasia. My vám teď nabízíme rozhovor právě s tímto djem a producentem, který žije v Paříži.
 

Kdy jsi začal s Djingem?

Moje úplné počátky najdete v klasické hudbě, když mi bylo asi deset let, měl jsem takové malé elektronické piánko. Amil začal s djingem dříve než já a potom, co jsme se seznámili jsme začali vystupovat Live. Nyní se stará více o byznys kolem labelu Technasia a já pokračuji v Dj vystoupeních.

Jak jste se vlastně seznámili s Amilem?

Bylo to asi před 6 lety. Amil studoval v Paříži a na akci u přátel jsme při rozhovoru zjistili, že sdílíme stejné nadšení a zájem o muziku. Do roka jsme založili label. Hong Kong je místo, které bylo v té době absolutně nedotčené elektronickou taneční muzikou, žádné techno labely, kluby ani akce a tak jsme se rozhodli, že zde vybudujeme skutečně silnou základnu elektronické taneční hudby, ale nějak se nám to pořád nedaří.

Proč sis v záplavě hudebních stylů vybral právě techno?

Ani nevím. Dřív kolem roku 1993 jsem poslouchal německý Trance, třeba Paul Van Dyk, ten udělal spoustu výbroných tracků. Ale teď, když hraji, tak techno. V produkci se nezaměřujeme pouze na jeden styl, ale děláme i house a ambient. Děláme to, co se nám líbí a co milujeme, vydáváme většinu svých techno skladeb.
Amil se snažil pozvednout úroveň hong kongské techno scény, která byla v podstatě mrtvá. Není to vůbec jednoduché, protože Technu se zde moc nedařlo, ve srovnání třeba s trancem. Media se dlouho o techno nestarala, trvalo jim několik let, než zjistili, do jakých rozměrů se oblíbenost této hudby rozrůstá.

charlJaký byl první singl, který jste vydali jako Technasia?

První singl jsme udělali začátkem roku 1997, jmenuje se Theme from Neon City. Dal jsem ho k poslechnutí Laurentu Garnierovi. Hned za dva dny mi volal, že je neuvěřitelný a se strašnou oblibou ho všude hrál. Naše první album se jmenuje “Future Mix” a vyšlo asi před třemi lety. Zajímavé je, že vyšlo o dva měsíce dříve v Asii než v Evropě.

Jak jste dokázali zkombinovat dva odlišné pohledy na hudbu, evropský a asijský?

Já se pokouším o vyjádření svého pohledu na Asii, a Amil naopak vizi Evropy. Je to něco jako použití čínských znaků s francouzským přízvukem. Výborně se nám spolupracuje a vzájemně se doplňujeme, ale ženatí spolu nejsme.

Představit techno v Číně je určitě velmi těžká úloha, jak se vám to podařilo?

Určitě strašně těžký úkol. Měli jsme vlastní radio show, která se jmenovala "Future Mix Radio Show", nebyla ale pravidelná. Vysílalo se docela chaoticky, někdy ano, někdy ne. Někdy jsme hráli pravidelně každý týden, a potom třeba měsíc vůbec. Opravdu těžké první pokusy, jak dostat techno mezi lidi. Následovaly klubové noci, ale i takto to šlo velmi pomalu. V Číně není moc bohatých lidí, kteří si můžou dovolit jít se bavit do klubu nebo na party. Problém je, že zábava v  kvalitních klubech je z finančního hlediska pro většinu číňanů neúnosná.

Myslíš, že asijská scéna je srovnatelná se světovou?

V Číně je pouze několik opravdu známých Djs, nefungují zde příliž klubová scéna, jak jsem již zmiňoval. Vcelku velké kluby jsou na Filipínách, Malajsii či Tajwanu. Lidé jsou zde příliš nevyzrálí pro tuto hudbu a veřejnost jí nechápe. Lidé mají jiný pohled na kulturu a zábavu. Pokud jim přímo pustíte techno, tak se zblázní. Musíte jim vysvětlit pomalejší styly hudby, jako Pop a později i trance a když se jim i trance začne zdát utahaný sáhnou po technu. V Evropě je situce úplně odlišná. Koná se zde spousta kvalitních parties a lidé techno hudbu milují, což je dobrá základna pro opravdu kvalitní Djs a producenty, kteří se zde prezentují. Asijskou scénu bych asi přirovnal k brazilské, která byla opravdu malá asi před třemi lety, ale nyní je zní je obrovská a silná techno scéna.

Kde jsi nejčastěji k zastižení?

Pracuji v Paříži a zde je i moje studio. Bohužel ve Francii nemám moc hraní, techno scéna zde není tak silná jako ve zbytku Evropy. Jsou zde problémy s free parties, drogami a podobnými věcmi. Samozřejmě je zde několik velkých klubů. Nejčastěji hrávám v Holandsku, Německu, Belgii a Španělsku.

Produkuješ i sám, nebo pouze s Amilem jako Technasia?

Mám vlastní projekt, ale stejně všechny věci nakonec vydám společně s Amilem. Ikdyž chci vydat něco sám, Amil vždy pomůže. Funguje to tak mezi námi, vzájemně si hodně pomáháme. Založili jsme dva labely. Sino, kde vydáváme lidi, kteří se nám líbí a Technasia, což je prostor pouze pro mně a pro Amila. Star Tracks je pouze můj solový projekt. Snažíme se, aby z naší hudby promlouvala nová vize: Technasia vize.

chrlMáte ve společně produkci každý svoji roli?

Dříve jsme vždy společně pracovali ve studiu v Paříži, ale dnes už si spíše posíláme tracky přes internet a diskutujem co zlepšit. Při dokončování tracků se samozřejmě vždy sejdeme ve studiu a dotáhneme věc do konce. Amil je více zaměstaný obchodními záležitostmi kolem labelu, takže většinu času pracuji na naší hudbě sám. Dokončení děláme společně. Občas vystupujeme jako Live PA, ale většinou pouze já jako Dj.

Co říkáš na vokály v technu?

Myslím, že je v tom budoucnost. Asi před rokem a půl jsme vydali singl Force (Technasia005), který hrála spusta Djs, jak techno, tak i housových. Snažíme se nepoužívat smyčky, cítíme, že pokud bude naše muzika méně monotónní a přidáme více zajímavých elementů a kompozic, lidi bude naše hudba více bavit a poznají naši Technasia vizi.

 
Rozhovor s Corvinem Dalekem k Citadele Capoeira na Citadele Nebula Rozhovor s Kaisersozem Corvin Dalek Technasia headlinerem další Citadely DJ Jordache Citadela se vrací do Boby centra Zahájen předprodej na Citadelu Web a soutěž k Citadele

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016