PARTYINFO

 

KINGDOM 2004 - FULL STYLES

Datum konání:
10.12.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
CJ Bolland + MC Screen (B), Gaetano Parisio (aka Gaetek; I), Space DJz (Jamie Bissmire + Ben Long; UK), British Murder Boys (live - Surgeon & Regis; UK), Marcelo K2 (aka The Pusher!; BRA), The Biz (live - The Benny Benassi), Mario Ranieri (A), Pietro, Michaela Salačová, Pornbros (aka Jerry + Orbith) + MC Black, Aton
Info:
dalin@djjerry.cz
Popis:
start 19:00
 
 
Rozhovor s CJ Bollandem Michaela Salačová "Pořádně si to užijte, stojí to za to" The Pusher "Je to prostě výborný line-up!"
Gaetano Parisio - možná jsem příliš Ital
Italská krev je u nás velmi oblíbená, proslulý zvuk zde prezentoval jak Rino Cerrone tak Marco Carola, věrný spolupracovník a kamarád Gaetana Parisia, který se na akci Kingdom předvede. Přečtěte si rozhovor, kde se dozvíte, co dělají italští Djs ve chvíli volna (Marco Carola, Danilo Vigorito, Gaetek apod.) a jaký je vztah Carola - Parisio?
 

Gaetano Parisio aka Gaetek se narodil v Neapoli 30.listopadu 1973 a představuje jednoho z nejvlivnějších producentů na světové techno scéně. Gaetano vyrůstal v Neapoli a začal poslouchat elektronickou hudbu a pořizovat desky když mu bylo 14 let a zanedlouho se pustil i do produkování hudby. Někdy kolem roku 1990 pořádal mnoho soukromích parties v Neapoli a to hlavně pro své známe. Někdy v této době se v něm zrodila vášeň pro mixování desek a velmi rychle se prosadil v Neapolské klubové scéně. Stal se tamějším hudebním vůdčím duchem, který vedl kroky vpřed mnoha umělcům.

Gaetano Parisio – "Já a Marco Carola si nejlépe rozumíme, prostě italská krev"

V této době potkává svého nejlepšího přítele Marco Carolu, který mu pomáhá vyvinout svůj specifický sound, nakoupit si nástroje, zařídit si své vlastní studio a připravit půdu pro vznik jeho specifického uměleckého stylu. Spolupráce těchto dvou umělců také otevřela cestu mnoha dalším Neapolským umělcům. V roce 1996 začíná Gaetano produkovat svojí první desku, která vyvolala skvělou reakci na světové taneční scéně.

Ve stejném roce se objevuje na dalších prestižních labelech, jako je Design music, Prime Records, Planet Rhythm a začíná nalézat svůj dnešní typický sound. Koncem roku 1997 Gaetano vytváří svůj první projekt „Conform Records“. Tento label je výsledkem jeho potřeby vyvíjet se. V roce 1998 Gaetano vyráží na svou první cestu za moře a navštěvuje Austrálii a Ameriku, v obou kontinentech zaznamenává velký úspěch. Koncem roku 1998 je hlavním protagonistou úspěšného výsledku svého druhého labelu, v tuto dobu spolupracuje s ELP Media ve Frankfurtu (G.Izzo a Marco Carola) : Art.

Jeho druhý projekt se vyznačoval velkou kvalitou a dokonce kolem něho vznikl kult fanoušků, počet produkovaných kopií byl limitován a byly těžko sehnatelné. V Roce 1999 je Gaetano obzvlášť šokován válkou v Kosovu, která probíhala v jeho zeměpisné blízkosti a je rozhodnut koncentrovat svojí energii na produkci hudby. Výtěžek z této produkce je rozhodnut věnovat na pomoc uprchlíkům a válkou postiženým oblastem. Vytváří tzv. Techcommunitu pro Kosovo, ve které se nachází i další umělci jakými jsou Sven Vath, Laurent Garnier, Surgeon, A.dam Beyer, The Advent, Marco Carola, James Ruskin, Cari Lekebush a Ben Sims.

V prosinci 1999 se Parisio vrací do studia a objevuje se na labelu Drum Code Adama Beyera. Jeho deska 19-99 je vyhodnocená jako jedna z nejlepších desek roku v mnoha specializovaných magazínech. Koncem roku 2000 se zrodil poslední Parisiův projekt s názvem South Soul. Nachází novou cestu využití a zužitkování sebe sama jako dje a producenta a vytváří svůj specifický měkčí techno sound, který balancuje na rozmezí House a Techna. Od této doby Gaetano objíždí všechny kontinenty světa a roztancovává klubery svým specifickým soundem hraným precizní technikou ze třech gramafonů.
 

Ahoj. Tak co je nového u Gaetana Parisia?

Po pár letech jsem nakonec zpátky v práci - ve studiu - a dělám hudbu..Bohužel jsem měl jistý osobní problém a prostě jsem se nebyl schopnej na hudbu soustředit. Zrovna tvrdě pracuju na tom co mam nejradši: vytvářet zvuky! Taky upgraduju svojí studiovou výbavu a hledám nový zvuky...

Nejlepší letošní hraní?

Spousta akcí byla dobrejch, hlavně ta v Torontu. Jo, Toronto.Normálně v Americe ta scéna není nic moc. Takže jsem byl fakt překvapenej jak lidi reagovali a šíleli. Bylo to pro mě extra dobrý, protože to byla italská noc a 80% lidí byli ameriko-italové. Lidi co žijou v tý divný zemi a jsou pořád hrdí na svoji krev. fakt super.!

Nějaká nová deska?

Právě jsem na Conform vydal doublepack nazvaný "Profile 1.0" dal jsem tam pár tracků co se mi fakt líbily, hrál jsem je a testoval během svých setů. Už mám na to super ohlasy. Profile je projekt, s kterým jsem se rozhodl začít, když jsem chtěl vydat nějaké tracky, které jsem udělal za posledních pár let a jsou jiné než ostatní, protože je mezi nima 2-3 roky odstup...
A brzo vyjde další SouthSoul, devátý díl...

Co je nového u Carola&Gaetek south system?

Zrovna jsme se před dvěma dny potkali a rozhodli se udělat další "bombu". Máme pár tracků, který jsme udělali před dvěma rokama a který pořád hrajeme, takže to je  "good stuff", plus se spolu brzo zase zavřeme do studia. užijeme si spolu hrozný srandy, někdy si až říkám, že je to jen výmluva, aby jsme spolu mohli trávit čas... Myslím, že tu není nikdo jako Marco Carola na týhle planetě kdo by chápal jak přemejšlím a jak pracuju když jsem  ve studiu. A jsem si úplně jistej, že on to má stejně!

A co nového u  Techcommunity project? Funguje ještě?

Techcommunity projekt bylo něco co se zrodilo v jedné z nejkritičtějších dob v Evropě, po druhé světové válce. Byl jsem tak šokovaný a strávil rok, tím, že jsem to propagoval. A můžu jen říct, že doufám, že nebude potřeba to znova aktivovat, pak by to bylo moc špatný pro nás pro všechny.

Čemu dáváš přednost? Velký akce nebo klubovky?

Clubbbbbing!!!

A velký akce? co ten pocit? 300/400 lidí je to nejlepší..3/4 hodinovej set taky! Dvě úplně jiný věci a jiný pocity, ale v klubech je to takový hlubší, dj tam má obvykle možnost předvést a vymyslet něco víc než se jen "ukázat".

Pamatuješ si na svoje poslední hraní v Čechách? (my jo - paradogs v praze) Jaký to bylo?

Popravdě si tu akci asi nepamatuju .. Mám fakt špatnou pamět. Ale určitě jsem nebyl zklamaný, protože to bych si to pamatoval.

Co tě baví kromě DJingu?

Co mě kromě DJingu fakt baví je produkce. A taky plachtění, tomu jsem se věnoval, než jsem začal žít v týhle šílený scéně, a fakt mi to chybí. Stejně jako každý Ital hraju rád fotbal se svými přáteli (Carola, Cerrone, Squillace, Markantonio, Vigorito) a fakt se při tom bavíme... a je to fakt dobrej způsob, jak se zbavit všeho toho stresu co máte v hlavě.
A další věc je vaření... možná jsem příliš Ital!
 
Plány do budoucna?

Žádné plány. Žádný stres! Ještě nenastal ten čas.

Nějaký vzkaz pro lidi co se chystají na Kingdom?

Předvedu to nejlepší co budu moct... připravte se!


Discografie:
 
Gaetek Composite EP Design Music DES06 1997

Gaetek Motorial EP P.Rhythm PRR20 1997

Gaetek S.I.L.I.A. EP P.Rhythm UK PRRUK10 1997
 
Gaetek Slob-ice Primate Rec. PRMT15 1997

Gaetek 7775-Line Primate Rec. PRMT18 1997

G.Parisio Gaetek E.P. Conform CNFR01 1997
 
Lash Low Pression Template TEMPL 8.01 1997

CeG (with M.Carola) Drumcode 11 Drumcode DC11 1997
 
Gaetek Vesuvius E.P. Conform CNFR02 1998

Gaetek Fast Sequence Cloned CLONE2 1998

Gaetek Analogize EP Kobayashi KOB005 1998
 
CeG (with M.Carola) Duel E.P. Conform CNFR03 1998

Gaetek Last three month Conform CNFR05 1998

G.Parisio Sirio Kobayashi KOB015 1999
 
CeG (with M.Carola) Disco Inferno 2 Tortured PAIN16 1999

G.Parisio ART 3 ART ART03 1999

G.Parisio Outmove EP Primate Rec. PRMT33 1999
 
G.Parisio The adv. series II Conform CNFR10 1999

G.Parisio ART 4 ART ART04 1999
 
G.Parisio ART 5 ART ART05 1999

G.Parisio ART 6 ART ART06 1999

G.Parisio 19-99 Drumcode DC19 1999

G.Parisio ART 7 ART ART07 2000

CeG (with M.Carola) coincidence Conform CNFR011 2000

G.Parisio ART 8 ART ART08 2000
 
G.Parisio Bendigo E.P. Conform CNFR014 2000

G.Parisio ART 9 ART ART09 2000
 
G.Parisio outdated E.P. Conform CNFR15 2000

G.Parisio the preface Southsoul SUD000 2000
 
G.Parisio chapter one Southsoul SUD001 2001
 
G.Parisio Selection 98/00 ART ART10 2001
 
G.Parisio unknown Tortured PAIN23 2001

G.Parisio chapter two Southsoul SUD002 2001
 
G.Parisio chapter three Southsoul SUD003 2002

G.Parisio Movida EP Zenit ZENIT07 2002
 
G.Parisio suprema Conform CNFR017 2002
 
G.Parisio chapter four Southsoul SUD004 2002

G.Parisio chapter five Southsoul SUD005 2002

G.Parisio chapter six Southsoul SUD006 2002

G.Parisio ritmarica Conform CNFR019 2002

 
The Pusher & Mario Ranieri na Kingdomu The Biz - Benny Benassi liveshow CJ Bolland & MC Screen na Kingdomu - Především pobavit publikum! Brány království se otevírají... Předprodeje Vrazi na Kingdomu - British Murder Boys Unikátní warm up v brněnském Perpetuu s Colinem Dalem Mario Ranieri Potrvzený český lineup

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Oficiální vyjádření KINGDOM 2004 Čéšova reportáž z Kingdomu Ohlédnutí za Kingdomem od Harriese
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016