PARTYINFO

 

APOKALYPSA 18 - ULTRASONIQUE

Datum konání:
15.10.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Sonique, Lucca, Steven, Toky, Jerry + MC Black, Lucasch, Pietro
Climax stage: Chris Sadler, Ian Blond, Michaela Salačová, E-lite
 
 
Line up Rozhovor s Lucashem Mobilní vyzvánění od Sonique Krátký rozhovor s Agentem
DJ Jerry - Interview
Svými třicátými narozeninami v rezidentním klubu Perpetuum překonal rekord návštěvnosti. Hodně gratulantů se nedostalo dovnitř, hodně gratulantů se poté nedostalo z klubu ven. :-) Jerry je, ať se nám to líbí či nelíbí, osobnost, která si s lidmi na parketu pohrává jako kočka s myší (v tomto případě je to dle jména ovšem naopak). Jeho rozjeté sety často kritizuje intelektuálně zaměřené publikum, ovšem také přiznávají, že nechat se strhnout Jerryho hraním, není nějak obzvlášť těžké.
 

Ke své mixovací technice přidává často hraní 2 stejných desek pouštěných ob dobu a cutovaním vytváří hodně až breakbeatové mixy. V jeho setech často zaznívá více stylů včetně pověstné hip-hopové legendární skupiny House of Pain. Jak se tento DJ, který začal přijímat čím dál více zahraničního hraní kouká na taneční scénu, Apokalypsu a publikum po třicítce?

Koukám, poslední dobou žádná mediální ostuda apod. Ty ses nějak uklidnil? Nevěřím. :-)

Žádná není, to máš pravdu, ale není to tím, že bych se uklidnil, spíše to nemám zapotřebí. Myslím, že v dnešní době se už nemá smysl hádat nebo dokazovat opak. V podstatě jsem docílil svého, hraji, jak chci, lidi to berou (teda doufám) a užívám si párty s nimi. Hodně jsem se teď zaměřil na produkci a výsledek je, myslím, znát. Tedy bude. Deska Eclectic se neúprosně blíží. :-)

Řekni nám o ní trochu víc. :-) S kým jsi na ní spolupracoval, nebo tentokrát už úplně sám?

Úplně sám ne a nemyslím, že je to nějaký deficit, ba naopak. Dávám track poslechnout různým producentům, DJům nebo lidem, o kterých si myslím, že mají hudební rozhled. A naslouchám názorům a nápadům. Hodně mi svým názorem pomohl můj manager a svými znalostmi brněnský punker a hlavně super producent a člověk Robotech. Deska bude mít hodně specifický obal a vyjde na mém domovském labelu BE records. Nákladově se nebude lišit od Deeper Love a to 1000 ks. Jednám teď s managerem o tom, že by to byla první deska, která by byla zadarmo, prostě by se rozdávala v ČR, v zahraničí by byla normálně na prodej, uvidíme.

Co si máme pod názvem Eclectic představit?

Myslím, že je to hodně autentické, že je to už více vytvořený můj sound, ale rozhodně se to dá přirovnat k produkci Johanese Heila a Thomase Schumachera – myslím, že tam jsou některé věci hodně podobné, takové spojení těchto dvou pro mě velikánů, inu, však náhled můžete stáhnout zde http://www.djjerry.cz/ukazka_eclectic.mp3  a posuďte sami.

Zmínil jsi opět jméno M. Salačová. Míchali jste spolu CD Apokalypsa, teď je na tvé desce coby remixérka. Jak vznikla vaše spolupráce a proč? Nemyslíš, že tě mohou lidé zavrhnout kvůli jejímu „komerčnímu“ jménu?

Naše spolupráce vznikla tím, že jsme se díky tomu, že Míša se z osobních důvodů hodně objevuje v Asii (pozn. Asie=Brno) více poznali a hodně mi připomíná mne, když jsem začínal hrát. Kritika lidí ji místo toho, aby ji to zastavilo, naopak ještě více nakopává a je to exhibicionista stejně jako já a to mi imponuje. Také si myslím, že ji mohu se svojí dvanáctiletou kariérou v něčem poradit či ukázat a nevidím v tom žádný problém. A že by mě lidi zavrhli kvůli naší spolupráci? Pokud mě mají lidi zavrhnout kvůli tomu, že pomůžu, ať už čímkoliv někomu, kdo mi nikdy nic neudělal a má snahu, tak ať mě zavrhnou a mrzet mě to nebude, protože není o co v tom případě stát. Další důvod je ale také to, že máme společného managera a booking, tudíž se často objevujeme na stejných akcích včetně Apokalypsy.

Když jsme u té Apokalypsy, hodně velkou změnou v konceptu je hlavní headlinerka říjnového pokračování – zpívající DJka Sonique, Co si o ní myslíš?

Myslím, že je to krok jinam, možná trochu do neznáma, ale o tom parties snad jsou, ne? Bude hrát techno set, doplněný jejím ženským vokálem a myslím, že publikum si získá levou zadní, však 15.10. se můžete přesvědčit. :-)

Často jsi spojován se svým „kolegou“ Dalinem, kdy jste spolu, tuším, šestkrát vyprodali Boby centrum a je tvůj neodlučitelný druh na cestách za hraním. Jak spolu vycházíte?

Vycházíme spolu více než dobře, v podstatě spolu pracujeme 12 hodin denně. Vypadá to, že si jen tak třeba povídáme, ale ve skutečnosti podvědomě pracujeme, a pak to celé povídání hodíme na papír a je z toho kus práce, a tak to má, myslím, bejt. :-)
Ten neodlučitelný druh na hraní je už takřka minulostí, protože se usadil se svojí přítelkyní a věnuje se jí, což je, myslím, dobře, protože to ježdění po mejdanech hodně člověka ničí, a myslím, že má právo na odpočinek. :-) Uvidíme, jak to bude za rok, jestli se zase přidá, tímto ho vyzývám, hehe. :-)


Nějaké zajímavé hraní poslední dobou? Kde se ti teď dobře hrálo?

Jednoznačně Summer Of Love, vynikající open air, vynikající publikum. Pak také Climax v Roxy bylo parádní a dlouho jsem si tak nezahrál. Co se týče zajímavého hraní, tak mě čeká Londýn a o týden později Bělorusko – Minsk, tak uvidíme. Také jsem dostal nabídku do Itálie, ale musíme počkat, jak se můj management domluví s kluby, protože by to měla být menší tour. Dále určitě doporučuji Tunnel Club v Linzi, kde mám do konce roku 2 hraní.

Na Apokalypse budeš opět vystupovat se svým MC Blackem…

Ano, budu a je to paráda. Na minulé Apokalypse nám to, myslím, skvěle šlo a velkou motivací a překvapením byla i moje manželka, kterou za ty roky na parties už nic nepřekvapí a většinou jí přijde až primitivní, což se jí nedivím, protože za tu dobu, co jsme spolu, si fakt prošla vším. A právě na zmiňované Apo. s MC Blackem jsme ji viděl, jak euforicky křičela a to jsem u ní už dlouho neviděl a hodně mě to nakoplo, protože když se to líbí člověku, kterého z celého srdce milujete, tak není co řešit. :-) To je dojemný, že? Ale je to tak. :-)

Nějaký vzkaz lidem?

Ano, lidi, přestaňte se vrtat v něčem jako je soukromí, vztahy apod. Za poslední dobu toho je více než dost a to ne jen v mém případě, ale i u lidí, na kterých mi záleží, a můžu skutečně říct, že některé rejpání do osobních věcí nebo vztahů je více než hnusné. Ať si každej dělá, co chce podle svého svědomí, a nikdo nemá právo to druhému kazit! Mějte se

 
Rozhovor s Luccou k Apokalypse Apokalypsa - Ultrasonic

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016