PARTYINFO

 

APOKALYPSA 18 - ULTRASONIQUE

Datum konání:
15.10.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Sonique, Lucca, Steven, Toky, Jerry + MC Black, Lucasch, Pietro
Climax stage: Chris Sadler, Ian Blond, Michaela Salačová, E-lite
 
 
Line up
Rozhovor s Lucashem
Lucash, v brněnských luzích a hájích spíše méně známá osobnost, zatímco zbytek jižní Moravy a větší část Evropy ho zná velmi dobře. K jeho vytoupení na Apokalypse jsme s ním udělali menší rozhovor o jeho nedávné minulosti, plánech, budoucnosti atd.
 

Léto za námi. Končí doba letních festivalů. Jaké bylo tvoje léto? Pracovní nebo jsi spíše relaxoval?

Léto bylo spíše relaxační a dělal jsem jen to nejdůležitější co bylo potřeba. Začalo pro mě hned v červnu, kdy jsem si zahrál na vynikajícím festivalu Ruhr In Love v Německu s výborným obsazením (Chris Liebing, Adam Beyer, Moguai, The Advent, Tomcraft, Massimo, Tom Novy atd.). V srpnu jsem si pak společně s DJ Kitou udělal 10denní dovolenou v Lucembursku, kde jsem byl zabookován na hlavní stage třídenního festivalu E-Lake v Echternachu (opět zde hráli i Moguai a Tomcraft).

O týden později jsme se i s DJ Kitou představili na festivalu Garden Of Eden v Ettelbrucku a já pak odehrál i na after party v Pulp Clubu v hlavním městě Luxembourg-city. U nás jsem z festivalů letos zahrál pouze na Vizovickém trnkobraní, a nakonec jsem si ho užil ze všech těch festivalů nejvíce :-)

Koukám, že jsi v poslední době hrál hodně v zahraničí. Jak se hraje třeba v takovém Lucembursku? Je jiné hraní v Lucembursku a Belgii? Pokud ano, tak v čem?
 
Zrovna tyto dvě země mně přijdou velmi podobné a mám je velmi rád, protože miluju belgický zvuk a i lidem vyhovuje můj styl. Naopak přizpůsobovat publiku se musím třeba na některých místech v Německu či ve Slovinsku, kde je potřeba hrát údernější techno a přidat na rychlosti, aby byly ukojeny potřeby lidí na parketě.

Strobe zastupuje i některé zahraniční DJe. Jak to s nimi vypadá?
 
Nejúspěšnějším DJem našeho zahraničního bookingu je momentálně Dr.Gonzo z Lucemburska, je rezidentem kultovního klubu Flying Dutchman a hraje po klubech v různých zemích. Spolupracuje s agenturou Nature One a nedávno dostal nabídku spolupráce i od organizace Mayday. Také byl zabookován Moguaiem na party "Moguai and Friends", na které zahraje po boku Moguaie a Paul Van Dyka. Gonza se chystáme opět brzy přivést i k nám.
 
Deck Starr (Deckster) z Bulharska omezil hraní a věnuje se produkci. Stále je zastupován největší bulharskou agenturou Metropolis, jejímž majitelem je DJ Steven, který zahraje na této Apokalypse.

DJ Plus z Polska hraje po klubech nejen v Polsku, ale také Německu, Maďarsku, Slovensku. U nás hrál naposledy v červnu ve Fabricu.

DJ Jordache z Polska zahraje na Citadele, pracuje na hudební produkci a brzy si odbude svou DJskou premiéru v Londýně.

Dále zastupuje náš booking také tyto DJe: Mike Mullfinger (Německo), Pine (Polsko), R.M. (Polsko). Takže vypadá to s nimi se všemi zatím dobře :-)

A co produkce? Zaslechl jsem něco o připravované desce společně s Laurou Level, Rodentem a Comou. Jak to s touto deskou vypadá?
 
Na desce budou 4 tracky od členů našeho bookingu. Můj track "Afrikaans" vznikl ve spolupráci s kapelou TC Lemons a stylově bych jej přirovnal ke starší produkci Hardcella či Filterheadz. Prozatím byla mezi lidi vypuštěna rádiová komerčnější verze tohoto tracku. Byla dána k dispozici zahraničním rádiím s taneční muzikou. U nás se hrála pouze v Kissmanii na Radiu Kiss Publikum, protože ostatní oslovená rádia neměla o prezentaci tohoto tracku zájem.

Laura Level a Rodent na desku připravili a nyní jednají o autorských právech cover verze tracku "Should I Stay or Should I Go" od Clash, kterou předělal Rodent a nazpívala Laura Level. DJ Coma přispěl svou peckou "Vaporiser" v duchu produkce Betty Forda. Laura Level s Rodentem nyní připravují remixy dvěma EBM skupinám, které vyjdou v nejbližších měsících v Německu. Nyní vychází také jejich track "Basquiat" na CD příloze XMAGu.

Léto sice za námi, ale klubová sezóna právě začíná. Jaké jsou tvé plány na podzim a zimu? Něco speciálního?
 
V září zahraji na festivalu Year Of Reflections ve Slovinsku v Mariboru. Pak je to v říjnu ze zajímavějších akcí Apokalypsa se Sonique a Genetix s Marco Carolou ve Fabricu. Na listopad mám prozatím potvrzené hraní pouze v klubu U-Bahn nedaleko Dortmundu v Německu a jednu akci v Lucembursku. Žádné jiné speciální plány na podzim a zimu nejsou, snad jen věnovat se daleko více bookingu a také jsem byl požádán abych připravil pro rádia ve Francii, Německu a Rakousku hodinové sety, takže najít si čas, dát si tu práci a připravit kvalitní sety.

Tvojí specialitou jsou vyhlášené narozeninové parties se spoustou DJů a výbornou atmosférou. Jak tato myšlenka vůbec vznikla?

Kde to žije, tam je nejen Mattoni ;-) Chci, aby lidi i DJové slavili mé narozky se mnou, mám rád tu narozeninovou odpoutanou šílenou atmosféru! Již teď se připravuje další tradiční lednová kalba (BAYDAY) a všichni jsou zváni, aby se přijeli zahřát! Bude totiž ještě větší dusno! :-)

V Brně tě zrovna moc nevídáme. Čím to?
 
Myslím, že by to mohlo být tím, že je v Brně velmi slabá klubová scéna. Jediná kvalitní klubovka, kterou v Brně znám a mám moc rád je série akcí Eternity. Jinak jsem si zahrál několikrát v Perpetu, Tee Pee a ve Sputniku. Pak jsem hrál také 2x v La Grottě (Colosseum a narozky Radana Macha) a jednou na Apokalypse s Dave Clarkem. Toť vše a nestěžuju si, že bych měl v Brně málo hraní. Toho je málo třeba i v Praze :-)

Sonique na Apokalypse. Naprosto nečekaný tah. Jak to vidíš ty?
 
Bude to pro mé uši její premiéra. Zatím jsem neslyšel její DJský set ani ze záznamu. Ale již v roce 1998 ji jako djku téměř do nebes vychválili v Mixmagu, a udělala už tehdy velký dojem i na Tall Paula či Judge Julese, takže se moc těším na její show!

Co si pro nás na Apokalypsu připravíš?
 
Stejně jako na svém minulém vystoupení na Apokalypse zahraji svůj typický zvuk, na který jsou lidi, co mě znají, zvyklí. Výběrem desek se pokusím přizpůsobit tomu, že hraji hned na začátku akce.

Nějaký vzkaz?
 
Přijďte včas, opět spolu popijeme a s muzikou se pomilujeme :) Těším se na vás!

 
Mobilní vyzvánění od Sonique Krátký rozhovor s Agentem DJ Jerry - Interview Rozhovor s Luccou k Apokalypse Apokalypsa - Ultrasonic

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016