PARTYINFO

 

AMUTE

Datum konání:
14.08.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Alternatiff
Live:
aMute (BEL), support Michal Mariánek (CZ)
Popis:
vstupné 60,- CZK (rezervace vstupenek na www.muteme.cz), Kapacita omezena!
 
 
Koncert aMute v prostoru Alternatiff
V útulném a intimním prostředí Alternatiff Gallery v samotném srdci Starého města vystoupí 14. srpna večer jeden z předních světových talentů experimentální zvukové melancholie Belgičan Jérome Deuson alias aMute. Jedná se o jeho první vystoupení v ČR.
 

Tvorba projektu aMute se pohybuje na rozmezí post-rocku a experimentální elektroniky, čemuž nasvědčuje i skutečnost, že Jérome v Praze vystoupí s kytarou a laptopem. Nedávno mu u již dobře zavedeného kanadského labelu Intr_Version (www.intr-version.com) vyšlo první regulérní album s názvem A Hundred Dry Trees, které obsahuje osm emotivně velice silných kompozic. aMute staví především na jemné práci s kytarou, která svým charakterem místy připomene klidnější skladby spolků jako Mogwai, Tarentel či domácích Some Other Place.

Ke kytarovým melodiím ovšem Jérome navíc přidává velice široký rejstřík elektronických zvuků a efektů (často tzv. glitches) a zvuk strun pomocí moderního softwaru dále upravuje za účelem dosažení maximální působivosti skladeb. aMute tedy pracuje s podobným know-how jako např. umělci Christian Fennesz anebo Tim Hecker a návštěvníci koncertu se mohou těšit na u nás vzácné zvukové hrátky s nádechem zadumané melancholie.

Jérome Deuson se narodil ve městě Boussu v jižní Belgii a nyní žije v Bruselu. Poté, co mu učarovala chicagská skupina Tortoise si založil vlastní skupinu A4, která se však po několika koncertech rozpadla. Od roku 2002 se zabývá vlastním projektem aMute, jehož letošní první album A Hundred Dry Trees se ve světovém tisku setkalo s velice pozitivním ohlasem.

Koncert belgického projektu aMute pořádá live electronic label Muteme, jež se specializuje na experimentální elektronickou tvorbu a které již v nedávné minulosti českému publiku nabídlo živá vystoupení umělců jako Fennesz, Jan Jelinek, Tujiko Noriko a nebo Aoki Takamasa.

Bližší informace, fotografie, promo cd atd. k dispozici na www.muteme.cz či skrze info@muteme.cz.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016