PARTYINFO

 

RAVER´S UNITE

Datum konání:
03.09.2004 - pátek
Místo konání:
Boskovice - Sokolovna
DJs:
Scanners.cz techno stage: Agent (Roxy), Nika 77 (Techno.cz), Scorn, Voodoo piet, Malda vs. Jack R. (Techanalitic - Plzeň), Reyko
Spaceboss.net progressive stage: Dave Fish (Exwired.org rec - Brno), E.S.W.L. (DJmix.cz - Praha), BB Mike (Citadela, utc Břeclav), Flower, Nelo + MC Cord Arim, T-Raidr
Reggae + minimal chill-out: Amor, Vodník, Chesev
Info:
http://freefall.wz.cz
Popis:
vstup 100/150 CZK, start 20:00
 
 
Rozhovor s Dave Fishem
V rámci příprav Raver’s UNITE:03 Trancendance jsem se rozhodl vyzpovídat hlavní tahouny večera. Prvním djem, kterého jsem si vzal na mušku, je Dave Fish, přesněji jeho progressivní obraz David Fisher. O tom, jak trávil léto, jak vypadá jeho produkce, kam se poděla Progressive Zone, se dozvíte v krátkém rozhovoru.
 

Ahoj Davide! Jak si zatím užíváš léta? Proběhla aspoň nějaká dovolená, kterou si bezesporu hodně zasloužíš?
 
Ahoj! Pár dnů jsem pobyl v Chorvatsku a to hlavně proto, že jsem hrál na jednom festivalu ve Slovinsku a řekl jsem si, že to není už zas tak daleko, když si zajedu k moři. Takové příliš neplánované výlety mi sedí nejvíc a často jsou těmi nej. Bylo to super.
 
Jak to vypadá s Tvou novou deskou? Už je konečně na pultech vinylshopů? Jak jsi spokojen s prácí "remixérů"? 
 
davefishDeska je na pultech – skutečných i virtuálních (teď mě u těch pultů napadlo, proč se vlastně tyto shopy nejmenují "vinylny"? Od např. pekárny:)  Proces, kterým jsme si při výrobě prošli, bych nikomu nepřál a je pro mě cennou zkušeností do budoucna. Angličani, ikdyž spousta z nich jsou milí a inteligentní lidé, považují Česko za zemi, kde se žije na stromech a proto se pro nás nijak nepřetrhnou a opovrhují námi. Zaplatit za služby a zboží  předem si však nechají. Práce remixérů na desce je excelentní, mě osobně nejvíce překvapil Hyde&Oersted se svým krátkým a hudebně čistým intrem. Pounding Grooves dodal track přesně dle očekávání, tedy temnější a industriálnější pochod a Preach s MarcoG taktéž nezklamal - je to veselý, živý, funky techno mazec.
 
Co bys letošnímu létu vytkl?

Možná velmi těžkou předvídatelnost počasí, která ublížila fesťákům a openairům. Na druhou stranu ty, na kterých jsem hrál, měly co se týče počasí celkem štěstí. Já osobně si nemám nač stěžovat a na letošním létě mi nic nevadí. Když je chladněji, lépe se mi tvoří a pracuje.
 
Co bys na letošním létě vypíchl?
 
Nic konkrétního mě nenapadá. Tento druh léta se mi zdá naprosto vyhovujícím.
 
Na Raver's UNITE se představíš tak trošku v jiném světle, představíš své druhé hudební já. Co pro Tebe znamená progressive a proč tuhle hudbu hráváš převážně jen v Perpetuu na své residentní noci Progressive Zone?
 
V prvé řadě bych chtěl říci, že Progressive Zone klub Perpetuum opustilo. Akce však nekončí, ale naopak chytá druhý dech. Bude se konat v mnohem větším rozsahu (3 stage)  v suprovém prostředí Flédy. Na příští, která bude 12.11., přijali pozvání - pro mě evropská progressive špička Tkac & Haverlik spolu s dalšími předními českými progressive DJi. Styl progressive, který mě vedle techna baví již delší dobu, pro mě není záležitost pouze Perpeta, ale jezdím v tomto duchu hrávat třeba do Roxy. Nárazově pak např. akce Veveří 2004, či párty v polských Katowicích atd. Každopádně si každé možnosti hrát progressive na Moravě vážím, protože tu není ještě tolik možností, jako jinde. A co pro mě tento styl znamená? Přestože není  tak energický a nedává tolik prostoru pro experimenty v mixu jako techno, oceňuji jeho hudební pestrost a vývoj. Je to hudba, která je taneční, ale zároveň poslechová. Má výrazný příběh a emoce, zároveň však baví. Je k lidem šetrňější, jak techno, méně povrchní jak trance a tanečnější jak house.
 
Těšíš se aspoň malinko na Raver's UNITE:03? Znáš aspoň trošku Boskovice?
 
Samozřejmě, že se na Raver's Unite těším. Od červencových FreeMondays jsem tento druh desek neměl příležitost provětrat a bude-li to vhodné, určitě vytáhnu i  nějaké ty hudební raritky, které sbírám. Boskovice jako brňák znám velmi dobře - v místě konání RU jsem už kdysi hrál a toto město často navštěvoval, protože tam sídlí studio a prodejce hudebního vybavení, se kterým občas spolupracuji.
 
Máš nějaký vzkázek pro Tvý fanoušky, kteří se na RUčko příjdou podívat?
 
Take it easy baby.  (vysloveno po černošsku:)
 
Děkuji za rozhovor :o)

 
Raver´s Unite

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016