PARTYINFO

 

AMAZONIA AMBIENT PROJECT

Datum konání:
08.11.2004 - pondělí
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
The Young Gods (SUI) & Jeremy Narby
Popis:
start 19:30
 
 
Amazonia Ambient Project - The Young Gods & Jeremy Narby - profil
Elektroničtí hlukoví teroristé z Ženevy se dali na ambient. Hudbu pro svůj nový projekt sbírali v jihoamerickém pralese u pramenů Amazonky. Spolu s trojicí muzikantů vystoupí Jeremy Narby, pokračovatel Carlose Castanedy a Timothy Learyho a autor knih o peruánských šamanech a halucinogenních bylinách. Koncert k sezení s prostorovým "surround" ozvučením.
 

The Young Gods vznikli na rozhraní dvou epoch: zakladatele skupiny, zpěváka a kytaristu Franze Treichlera znudila roku 1982 post-punková nová vlna a začal experimentovat se samplerem. O tři roky později sestavil trio, které jako první spojilo zvukové samply s kytarovým rockem. Debutové album produkoval bubeník newyorských Swans, britský týdeník Melody Maker je označil za album roku. Zvuk kapely byl kolizí punkrockové hysterie, evropské klasiky a industriálních hluků a vytvářel velkolepou a drásavou kakofonii. Young Gods se ale nikdy neomezovali jedním stylem - používali akordeon, natočili pozoruhodné coververze Kurta Weilla (album The Young Gods Play Kurt Weill, 1991) a vytvářeli ambientní zvukové krajiny (album Only Heaven, 1995).

I když Young Gods jsou nejznámější díky explozivním koncertům, jejich poslední projekt Music for Artificial Clouds vás přenese do snů a fantazie. Rockový vizionář  Brian Eno říká: Cílem ambientní hudby je nastolit klid a vytvořit prostor pro myšlení. Projekt původně vznikl pro open-air program na březích Neuchatelského jezera pro švýcarské Expo 02. Jeho součástí je počítačem upravený materiál, který Franz Treichler natočil v amazonském pralese. Tajuplnou zvukovou krajinu oživují hlasy imaginárních živočichů, šumění rostlin, hvízdání větru, ozvěny vzdálených melodií i uměle vytvořená mračna. Důležitou součástí koncertu je vyprávění amerického antropologa Jeremy Narbyho, specialisty na šamanismus a indiánské kultury z Amazonie. Narby je doktorem antropologie na Stanfordské univerzitě v Kalifornii a posledních 20 let strávil výzkumem v Peru. Je autorem bestselleru Kosmický had, DNA a původ lidských vědomostí. Ve svých knihách řeší vztah západní vědy, domorodého šamanismu a přírodních halucinogenů - podobně jako Carlos Castaneda či Timothy Leary.

www.theyounggods.com

Predprodej:

Ticketpro
Ticketstream
Palác Akropolis

Podrobnějši informace včetně fotek ke stažení jsou k dispozici na www.respectmusic.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016