PARTYINFO

 

360° HIP HOP

Datum konání:
27.08.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Richard, Kolack, Buick, Smog, Aphec
Live:
Phi-Life Cypher, Supercrooo, Syndrom Snopp, Fiasco
Popis:
vstup 290 CZK
Line-up:
18:00 Otevření prostoru pro veřejnost


Main Stage:

18:05 – 18:45 DJ Aphec
18:45 – 19:25 DJ Smog
19:25 – 20:00 DJ Kolack
20:00 – 20:30 Fiasco live
20:40 – 21:30 Syndrom Snopp live
21:35 – 22:25 Supercrooo live
22:30 – 23:30 Phi-Life Cypher
23:35 – 01:00 DJ Richard
01:00 - ? DJs freestyle


Breakdance Stage:
Start 19:00

Battly tři na tři a premiérově v České republice i jeden na jednoho
Za gramofony DJ Buick. Program pod palcem 02 Redstars.
Crew: NGS, Disco Satelite, 02 Redstars, Torzo Breakers a další


Graffitti Zone
Start 18:00
 
 
Bio Phi-Life Cypher
Phi-Life Cypher, hiphopovou crew z anglického Lutonu, asi není třeba českému publiku příliš představovat. Tihle borci, kteří jsou krom inteligentní a energií nabité muziky známí hlavně díky neuvěřitelně organickým a chytlavým živým vystoupením, se u nás ukázali už nesčetněkrát. Předskakovali Public Enemy, jako headlineři si zahráli na loňském Hip-Hop Kempu nebo v Čechách vystupovali po boku DJe Vadima.
 

A právě s posledně jmenovaným DJem mají společného ještě víc než jen to předskakování: Vadimův label Jazz Fudge totiž nad Phi-Life Cypher několik let roztahoval svá ochranná křídla. Trojice MC Life, MC Si-Philly a DJ Nappa, která je sem tam doplňována dalšími MCs (např. Skit Slam nebo Skitz), na Jazz Fudge vydala svou vůbec první nahrávku, ale i kritiky ale hlavně posluchači velmi pozitivně přijatou debutovou dvanáctipalcovku Millenium Metaphors.

Další hloupá novinářská fráze, možná si řeknete. Pravdou ale zůstává, že se po jejím vydání stali Phi-Life Cypher jedním z nejlepších hiphopových komodit Velké Británie a dlouhé týdny obsazovali přední příčky nezávislých hitparád. Uznávaný DJ Tony Vegas aka Scratch Perverts o desce navíc řekl, že ji můžete poslouchat od začátku do konce, aniž byste přeskočili jediný track, protože tak mistrovské dílo se povede jednou za hodně dlouhou dobu.

Další roky jste Phi-Life Cypher mohli zaznamenat jako doprovod Gorillaz a to nejen naživo, ale i ve studiu, své si řekli také na nahrávkách DJe Vadima nebo Herbalisera. A hlavní rapper projektu Life také vydává svůj sólový materiál. Debut si odbyl s peckou In Memory Of, která vyšla na kompilaci Wordlab.

Dlouhohrající desku však Life nahrává až u hudebního vydavatelství Zebra Traffic. A tady také na podzim 2003 vychází i druhá řadovka celého projektu nazvaná Higher Forces. Někteří kritici albu vyčítali, že v reproduktorech domácího přehrávače zní sice perfektně, že si však nedokáží představit, jak ji Phi-Life Cypher přetransformují do klubu. Jim všem pak MC Life vzkázal: „Neděláme muziku pro kluby, pro haly nebo pro otevřená pódia. My děláme muziku pro lidi a ti rozhodně nejsou stupidní. Kdyby nám šlo o prachy, fungovalo by to možná na studiové nahrávce, nikoliv na pódiu. Lidi z nás ale tu energii, kterou jim chceme dát, vycítí, a jenom proto vzájemná magie tak fantasticky funguje!“

Pokud se k tomu připočítá ještě preciznost mixů DJe Nappa, slovní hříčky Si-Phillyho ale hlavně místy až neuvěřitelný freestyle Lifea, je prokazatelné, že Phi-Life Cypher jsou zárukou neopakovatelné živé show. Kterou když jednou okusíte, stoprocentně se stanete jejich skalními fanoušky. Okusit jejich nespoutanou porci energie budete mít možnost 27. 8. v klubu Abaton.

Spolu s nimi se představí drsní kluci ze Supercrooo a Syndrom Snopp, ke slyšení bude dále na třech stageích domácí DJská hiphopová špička a k vidění breakdance battly graffitti exhibice. Můžete si tohle nechat ujít? Samozřejmě, že ne!

Žádosti o účast ve fanklubu Phi-Life Cypher budou přijímány v pátek 27. srpna 2004 v prostorách Abatonu.

 
Phi-Life Cypher na konci srpna v Praze
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016