PARTYINFO

 

BREAKSOME

Datum konání:
04.09.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Kaplick (roxy booking), Pete Horsham aka DJ Kraymon (freakaboom), Saboteur (breakbeat.cz), X-morph (redrum, brno)
chillout: Akira & Sweg (shadowbox.cz)
Popis:
start 22:00
 
 
Pete Horsham aka Kraymon BIO
Etablovaný producent a DJ Kraymon aka Pete Horsham se dá v dnešní době bez problémů označit jako jeden z klíčových hráčů na breakbeatovém poli ve Velké Británii.
 

Peteova píle a schopnosti dovedly jeho skladatelské počiny až k takovým labelům jako En:vision, MBN, Freakaboom, Boombox nebo Streetwise (nejlepší nové vydavatelství v mezinárodních Breakspoll cenách) a mezi výrazné úspěchy z poslední doby lze určitě počítat i fakt, že na novém dílu kompilace Renaissance najdete jeho track.

Pete Kraymon přínáší do zakopnutých beatů nový, odvážný level plný vlivů ze všech směrů a možností hudební elektroniky; mezi jeho hlavní inspirace patří Future Sound Of London, Chemical Brothers, Orbital (od kterých se také dočkal nadšených ohlasů za vinyl „Kraymon – Got to get busy“), Radiohead, Kruder & Dorfmeister, Layo & Bushwacka, Radioactive Man a materiál, který vychází na značkách TCR, Streetwise, MoB nebo Marine Parade, zkrátka hodně netradiční, ale hodně dobře znějící zvukové puzzle.

Na kontě má první místa v kategoriích “Nejlepší techno/drum’n’bassový track” a “nejlepší producent” v britských Telecom “GetOutThere Live’ 2000” hudebních cenách, což samo o sobě určitě také o něčem vypovídá.

Pete si rovněž najde ve svém vytíženém každodenním programu i spolupráci na klubovce Kingpin, která bývá v poslední době označována jako nejlepší zlomená noc v druhém největším městě jižní Anglie - Bristolu. Za dobu svého fungování za gramofony přivítala Reenie Pilgrema, Atomic Hooligan, Aquasky, Meat Katieho a další podobně zvučná jména. Dále ho taky můžete týden co týden odchytit na internetovém rádiu Pulseradio.net, kde vysílá s hiphopovým DJem a svým kamarádem Chrisem Danem aka Bearem.

Jako DJ se donedávna soustředil hlavně na lokální hraní po Anglii, v minulém roce však začal cestovat i za hranice a my se tak můžeme těšit na českou premiéru dalšího breakového borce.

Za návštěvu určitě stojí i stránky kraymon.co.uk a kingpinbreaks.com.

 
Breaksome

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Breaksome
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016