PARTYINFO

 

ANGEL MORAES

Datum konání:
03.09.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Angel Moraes (New York City, Soundworks ), E-lite, Lafayette
Popis:
vstup 280 CZK, start 22:00
 
 
Vyhrajte každý měsíc v Mecce letenky od Smart Wings! Diskografie Angela Moraese
Příběh Angela Moraese
Bylo léto roku 1978, kolečkové brusle byly „in“, hudba z domácích večírků v obytných blocích duněla ulicemi, rytmy diska se vznášely na rozhlasových vlnách nad New Yorkem...
 

Tohle byl rok, kdy Brooklynský rodák DJ a producent Angel Moraes objevil v sobě životní vášeň pro hudbu. Když mu bylo pouhých 9 let, koupil si svoji první desku: „Swering to God“ od Frankieho Vallie...

Angel věkově dospěl právě do zlaté doby legendární new yorkské disco-house scény. Věčně vyhledávající inspirativní zvuky, se stal v roce 1982 stálicí undergroundové módní scény v Jellybean’s House. Svůj pravý domov však našel až po objevení kouzla Paradise Garage, který mu poprvé ukázal jeho kamarád. Paradise Garage nebyl pro Angela jenom jeden z dalších klubů. „Bylo to všechno, jako naprosto živý sen. Když člověk tančil v tomhle úžasném místě, začal mít mnohem vyšší nároky na vše kolem.“ Paradise Garage zapálila v Angelovi takovou tvůrčí sílu, že je dodnes jeho inspirací.

Ze začátku jeho DJské kariéry se  na house parties náhodně seznámil s producentským veteránem Victorem Simonellim. Toto setkání se změnilo ve studiové dýchánky. Angel se zachoval přirozeně. V roce 1993 opustil jistotu stálé práce v oblasti jeho milovaných sportovních aut a zaměnil ji za producentství. Založil nakladatelství Hot n‘ Spycy Recordings. „Moraesův zvuk“ se už od jeho prvních produkcí označoval jako výjimečná hudba pro taneční scénu. Angelův kreativní postup inženýrství a mistrovství v mixování hlubokých beatů, dráždivých bassů, industriálních zvuků a míchaných vokálů ho vyzdvihl jako vysoce respektovaného a váženého producenta a remixera.

V roce 1995 události nabraly rychlost světla. Po vydání nyní už klasické undergroundové hymny „Welcome to the Factory“ si ho lidé všímali více a více. Jeho tracky bodovaly v hitparádách a Angelovo umění za DJským pultem bylo náhle velmi žádané. Doslova našlapaná turné po Evropě, Americe a Asii z něj udělala světově oblíbeného a známého DJ.

Stále tomu však něco chybělo – místo zvané domov. V roce 1996 Angel tudíž zvolil Montreal v Kanadě jako svou novou základnu pro jeho dlouho očekávanou inspiraci – na speciálně zkonstruovaný sound systém, se kterým po dvou letech usilovného plánování otevřel after-hours klub Stereo. Byl to pro něj splněný sen.

Do budoucna chce Angel pokračovat v objevování a hledání nových výzev pro své vlastní zvukové úspěchy. V prosinci roku 2003 v klubu Gravity (Montreal), byl světu představen nový systém příští generace.

Mimo designování sound systémů a instalací na zakázku, patřil rok 2003 otevření Soundworks, Angelova speciálně vybudovaného studia (www.globalsoundworks.com). K největším úspěchům z poslední doby také patří vydání nahrávek jako You Should’ve Said (I Love You) u Stealth Records Rogera Sancheze, Sakedown remix pro Statrax Victora Calderona, remix Naked Music pro Miamské Basswalk, remix Kiss My Eyes od Boba Sinclaira pro Star 69, a remix, který zabodoval v taneční hitparádě Billboard – A Better World od Ageha feat. Jocelyn Brown & Loleatta Holloway.

 
Angel Moraes v Mecce

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016