PARTYINFO

 

DJS ON DA SOUNDSTRIKE

Datum konání:
24.09.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Alex Bau (DE), Michael Rieger (DE), Jerky M, Kerberos, Felix Caster, Zoltenn, Tupolew, Lock-Na
Info:
http://www.soundstrike.org...
 
 
DJs On Da Soundstrike - news a hudební pozvánka
Alex Bau již tento pátek v Matrixu
Vynikající německý techno DJ, poducent a polovina projektu Basic Implant (druhou polovinou je neméně známý Sven Dedek) přijede navštívit v září Českou republiku a vystoupí hned na dvou místech během jednoho víkendu!
 

Pod hlavičkou akce "DJs On Da Soundstrike" se Alex představí nejdříve v pátek 24.9.2004 v pražském Matrixu, a aby nepřišli zkrátka moravští příznivci techna, tak hned další den, tedy v sobotu 25.9.2004, zahraje v Ostravském Fabricu.

Obě akce budou mít hlavní "Soundstrike techno stage" a vedlejší "Dj Sonda progressive house stage".

Na hlavní stagi se kromě Alexe Bau představí také členové českého projektu Soundstrike, tedy Jerky M a Kerberos (4 gramo + efx), a dále také jako speciální host, mnichovský DJ Michael Rieger, hrající techno s prvky electro.

Vedlejší stage bude převážně v rukou stáje djsonda.com, což jsou Felix Caster a Zoltenn, které podpoří Tupolew a Lock-Na.


AAlex Bau - biografie - www.toneman.de

"Jako dj se někdy musíš chovat podobně jako prostitut...snažit se dostat lidi na "vrchol" a podřídit tomu všechny své schopnosti!" Možná je to poněkud podivná definice pro DJe Alexova formátu, ale není to daleko od pravdy, jak by se na začátku mohlo zdát.

Alexova kariéra začala již počátkem 90. let, když "roztáčel" hlavně popové skladby let 80., ale také množství jiné hudby, která se hrála v jeho okolí. Již tehdy se snažil vnést do hudby své vlastní prvky, kterým by se dalo říkat techno tehdejší doby. Získat nadšení lidí ale bylo tenkrát velice těžké. Alex se přesto rozhodl pro techno již v roce 1993.

V 80. letech se začínal rodit zcela nový hudební zvuk s absencí kytar. Musíme opravdu poděkovat hudebníkům jako Roland Orzabal, Martin L. Gore a obzvláště chlapcům z EBM za jejich příspěvek, bez něhož bychom asi nebyli dnes tam kde jsme! Ale je techno skutečně jen pokračování popového zvuku 80. let?

Jistě ne! Když posloucháte Alexův techno set, tak zjistíte, že má schopnost odehrát sám celou noc, tak jak to bylo požadováno od DJů před mnoha lety, kdy nešlo o to stát se slavným za gramofony, ale i přesto pro něj není problém vložit celou svou sílu pouze do dvou hodin.

"Důležitý je plynulý tok hudby! Můžeš si říkat DJ pouze tehdy, když máš schopnost rozvinout průběh noci! Cit pro vystupňování a rozpoznat potřebu tančícího davu, bavit lidi svým stylem a možná je také získat pro svou vlastní hudbu. A o tom to je. Lidé se přišli bavit a na to by se nemělo zapomínat!"

Tato filozovie umožnila Alexovi získat si publikum nejen doma v Německu, ale i v Rakousku, Čechách, Chorvatsku, Rumunsku (ano i tam je techno-scéna), Jižní Americe... Mimo jiné  měl také v letech 1994-96 vlastní radio-show. Díky tomu získal jistou suverenitu.

Logickým výstupem jeho činnosti byly studiové aktivity, které odstartoval společně se svým kolegou z labelu, kterým je Sven Dedek. Jejich projekty Basic Implant, Electric Envoy a také jejich vlastní jména můžete nalézt na labelech jako Fine Audio Recordings, Parasound, Energy Industries, Rotation....a samozřejmě také na jejich vlastní labelu: Toneman a Music First.


Special guest Michael Rieger www.thelazy.org

Spolužák Alexe Bau, dlouholetý pořadatel mnichovských nezávislých parties a vyznavač experimentální elektronické hudby. Hrál nejen v Mnichově, ale také v Berlíně, Londýně a v Praze. Na akci předvede krátký techno set s prky minimal a electra.


Projekt Soundstrike - www.soundstrike.org - Jerky M a Kerberos

Jerky M a Kerberos spolu hrají již druhým rokem. Rozdílný přístup ke způsobu hraní, zvuku a používaným technologiím těchto "prague techno boys" vyústil ve společnou i individuální tvorbu, kterou dohromady i jednotlivě předvádějí na svých energií nabitých show, zatím hrají převážně pro české publikum. Poslední dobou experimentují ze zvukem za použití klasických vinylů, final scratche a mix scratch CD s efx.


DJs On Da Playground - www.djsonda.com - Felix Caster a Zoltenn
 
House a progressive project Felixe Castera a Zoltenna charkterizují funky prvky společně s důraznou basovou linkou. Jejich vlastní tvorba již zasahuje několik let zpět, kdy jako studenti bavili své kolegy ve strahovských klubech a dokázali vždy navodit veselou atmosféru.


Tupolew a Lock Na
 

V loňském roce se do stáje djsonda.com také připojili Tupolew, vyznávající hlavně progressive house a Lock-Na, který je nadšeným milovníkem klasického zvuku house a deep-house.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016