PARTYINFO

 

AL-YAMAN KŘEST ALBA HURRIYA

Datum konání:
14.10.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Al-Yaman, Hamid Mantu (Transglobal Underground, UK), Bourama Badji
 
 
Nové CD Al Yaman: Hurriay a novinky u Indies Records
Nyní vychází debutové album Hurriya skvělé pražské skupině Al-Yaman, kombinující tradiční arabskou hudbu a world music s elektronikou, vychází především z lidových a zlidovělých písní Jemenu a arabského světa. Využívá při tom původních i současných akustických nástrojů a spojuje klasické tradiční postupy s novými prvky taneční hudby.
 

Proud arabského vlivu do skupiny Al-Yaman přináší originální zpěvačka Ashwaq Abdulla Kulaib z Adenu. Ta v roce 1990 odešla z Jemenu do Prahy studovat a zůstala zde. Její zpěv je emotivním vyjádřením tradičních písní především duchovního rozměru nebo vlastních zkušeností a příběhů ze svého života. Aleš Hyvnar obsluhuje samply, kytaru, perkuse a  klávesy. Zbytek kapely tvoří Jonathan Omer – bicí, Jan Koukal - basová kytara, Tomáš Reindl - tabla, didgeridoo, perkuse. CD obsahuje 12 tracků a 2 remixy od britské formace Transglobal Underground a českých Hypnotix. Na CD najdete také klip k písničce Muashahat v režii Matěje Lišky. Vynikající album slibuje přinést výborné skladby nejen pro příznivce taneční hudby.

Aleš Hyvnar, leader Al-Yamanu komentuje vydaní takto: "Jsme moc rádi, že se nám po tříletém úsilí podařilo vydat debutové CD. I přes skromné technické podmínky a nemoc zpěvačky Ashwaq, která oddálila termín vydání, jsme dosáhli výsledku, za který se rozhodně nemusíme stydět. Originální fůzí arabské lidové hudby se současnými postupy taneční a elektronické scény deska obohatí pestrý svět world music a zcela určitě rozšíří žánrové spektrum tuzemské hudební scény." 

new CDNa křtech CD (čtvrtek 14.10. v Paláci Akropolis (Praha), sobota 16.10. ve Flédě (Brno)) kapela předvede svůj rozšířený program, obohacený o vzácné hosty. Z britských ostrovů přijede zahrát a nové cd pokřtít Hamid Mantu, kapelník u nás dobře známých Transglobal Underground, kteří na desku přispěli také svým remixem. Dalším, jistě neméně zajímavým hostem bude i Bourama Badji ze Senegalu, bývalý frontman Hypnotix. Koncertu bude předcházet originální taneční vystoupení s ohněm v podání skupiny orientálního tance El Raks Sá-el. Po koncertě se vše přesune na bary, kde se Hamid Mantu představí také coby zkušený londýnský dj. Po jeho boku vystoupí djs Yukimura a Ravi ze seskupení Kaliyuga Sound, prezentující Bhangru a Asian Underground a završením bude jam s perkusionisty z Al-Yaman. Čtvrtek 14.října. tak bude večerem s poselstvím sjednocení…

Křty CD:

čtvrtek  14.10.2004 Praha  Palác Akropolis
sobota   16.10.2004 Brno Fléda
Pátek    29.10. Ústí nad Labem, Festival "Barevná planeta"

Al Yaman: Hurriya  (datum vydání 27.září)
www.al-yaman.cz
(k zakoupení u Indies Records za 349 CZK)


Další připravované podzimní CD a DVD:

Traband - Hyje 

Kolekce 14 novyých písniček z tvůrčí dilny Jardy Svobody a jeho dvoutaktní bigbeatové dechovky. Traband čerpá pohonné směsi z rock'n'rollu, jazzu, popu, tanga, dechovky, klezmeru, cirkusu, šansonu, prostě - DECHNO.  Album „HYJÉ“, které je plné jezdců, vojáků, rytířů, lovců lebek, pánů v kočáře a krasojezdkyň se i přes historické postavy vyjadřuje k aktuálním problémům současné doby.

Hradišťan s Jiřím Pavlicou 

DVD - Záznam koncertu, který proběhl na závěr Letní filmové školy v Uherském Hradišti v Klubu kultury. Taneční soubor v choreografii Laďky Košíkové uvedl taneční pásmo „O slunovratu“. Filmové režie se ujal Leoš Ryška. Na DVD se objeví i další filmové profily zúčastněných protagonistů.
 
Terne Čhave - Kaj Džas / Kam jdeme

Druhé album romské kapely hrajicí akusticky vlastní tvorbu vychazející z romských kořenů. Skupina nemá v úmyslu se na albu nechat svazovat současnou představou o romské hudbě, ale naopak chce svou hravostí kráčet po cestě kterou si vytyčily na svém prvním albu a jak název alba napovídá možnosti jsou netušené. Mezi hosty se na albu objeví i Zdeněk Bína z -123 min. nebo známý romský harmonikář Roman Horváth.


Dovolujeme si Vás upozornit:

Radium.nfo

Skupinu Radium.nfo rozšířil letos v létě pianista Tomáš Veselý a celý sound kapely díky tomu doznal oživení. Na postu trumpetisty momentálně alternují Jordan Dabov a Jiri Majzlik (Gulo čar). Skupina má v současnosti materiál na druhé album a nové písně testuje na koncertech. Novou sestavu můžete vidět v brzké době v pořadu Ladí Neladí. Na druhé album skupiny Raduim.nfo se můžeme těšit po novém roce.
 
Gulo čar

Kapela je v současnosti na roztrhání. Kromě pravidelného vystupování a přípravy nového materialu na druhé album (na jaře příští rok), se členové Gulo čaru objevují také před kamerou. O tom, že na píseň Baro drom, točí klip Zdeněk Suchý jsem již informovali, ale nově Vás taky musíme informovat, že se připravuje natáčení klipu na píseň Khatar Jon Džan a to Adamem Krausem. Dále stále pokračuje natáčení filmu "Indian a sestřička" režiséra Wlodarczyka, kde členové Gulo čaru - Benedikt Mihok a Koloman Balaž - mají role.
 
Hradišťan

Cimbálová muzika Hradišťan s Jiřím Pavlicou je velmi vytížena, velké množství koncertů a příprava DVD. Dovolte abych alespoň na některé mimořádné řijnové koncerty upozornil: 1.10. hrají v Brně v Semilasse, v rámci festivalu Moravský podzim společně s Českými komorními sólisty a sdružením Talant koncert s názvem "Kdo se vejde do houslí". 4.10. společně se Spirituál Kvintetem v Praze v kostele Břevnovského kláštera benefiční koncert na opravu varhan a 31.10. ve Zlínském divadle se koná koncert pořádaný společností pro zrakově postižené "Fyfloservis", který by měl bude přenášet Český rozhlas. Budou účinkovat i zrakově postižené děti.
 
Traband

Nyní se dokončují práce na videoklipu na píseň "Černej pasažér" v produkci Zeno Václavíka. Hlavní roli "muže lehce cizokrajného vzhledu aneb kufristy“ si zahrál známý herec - Vladimír Javorský. Ve videoklipu se objeví několi rovin příběhu, které se budou vzájemně prolínat. Klip bude k vidění na obrazovkach Tv spolu s vydáním nového alba.
 

Přemysl Štěpánek

Možnosti Indies Records
www.indiesrec.cz
premysl@indiesrec.cz
tel: +420 603 523 108

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016