PARTYINFO

 

HIP HOP FOUNDATION 29

Datum konání:
15.10.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
Negagif (NFP Praha), Lova (Ostrava)Chillout: Kwe, Emmit, Tuco, Skupla
Beatbox battle: HNZ? (Praha), Cela (Čelákovice)Freestyle battle: NI (Cherryhill, Bronx/Žižkov), Antwi (NFP, Praha/Philadelphia)
Live:
Notes from Prague (Praha, Philadelphia) - křest CD, NI from Cherryhill (South Bronx, Žižkov)
Popis:
B-boy Battle: 2BC (Přerov/Otrokovice), Soul Drafterz Collektive (Vrchlabí)
 
 
Další Hip Hop Foundation v Akropoli
Originální, nejdéle běžící hiphopová battle noc v Praze – Hip Hop Foundation, akce, která pomohla nakopnout, či dokonce rovnou odstartovat kariéru nejedné kapely (kde myslíte, že hráli třeba Prago Union svůj vůbec první koncert?), beatboxera (Marko D, El Mariz,...) či jakéhokoliv jiného aktivního hiphopera...
 

... a na kterou se během jejího více jak tří letého fungování přišlo podívat více lidí než na tři ročníky Hip Hop Kempu dohromady a která pomohla nejen ukázat výkvět české i slovenské hiphopové scény, ale také nasadila mnohem vyšší měřítka, než jaká do té doby platila a spoustě promotéru ukázala novou cestu, po níž se jich také spousta dříve nebo později vydala, se po letní pauze vrací v plné síle a s další vychytávkou.

Jako ten, kdo udává trendy a má náskok nad všemi klony, je znovu o krok vpředu. Dosud bylo Hip Hop Foundation zasvěceno českému, případně slovenskému jazyku, ale protože i u nás fungují projekty v rodném jazyce hiphopovém, angličtině, nadešel čas, dát jim prostor. V polovině Listopadu se tedy v Akráči představí Notes From Prague, kteří zde i pokřtí své debutové album Same Place a promítnou na velkém plátnu své dva klipy – “Recovered Experience” a titulní “Same Place”.

NIDoplní je NI, týpek, který vyměnil svůj domov v New Yorkském Jižním Bronxu za Žižkov. Už nějakou dobu dává najevo, že se tu nejen cítí doma, ale že tu ať už jako sólo rapper nebo jako lídr kapelky Cherry Hill, se kterou se mimo jiné představil jako předskokan na Pražském koncertě Ghostface, na němž nechal dokonce milosrdně zapomenout, kdo že je tady vlastně ta hlavní hvězda, hodlá tvořit kvalitní hip hop a pomáhat české scéně nahoru.

Vody zájmu rozvířila i jeho verbální přestřelka s Beaxem a pokud chcete vidět, jak se dokáže rozpálit a rozjet svou rapovou palbu, určitě nemůžete v Akráči chybět. Krom konciku si ho totiž budete moci vychutnat i při freestyle battlu s lídrem NFP – Antwim. Zbytek programu jistě není o nic méně zajímavý, ale není potřeba ho nijak dále rozebírat, jména vidíte sami.

Akce, která jako první přestala nadržovat jednomu a místo toho začala představovat všechny elementy hiphopové kultury, zapojila diváka do rozhodování o tom, jak jednotlivé battly dopadnou, plus ho motivovala, aby nejen sledoval šikovnější kamarády, ale začal sám makat a příště nestál v publiku, ale ukázal vlastní skills na pódiu, je zpátky a zve vás, abyste u toho nechyběli. Tento pátek 12.11., Palác Akropolis a Hip Hop Foundation 27.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016