PARTYINFO

 

EUROCONNECTIONS

Datum konání:
06.11.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Ozric Tentacles (UK), Cartonnage (CZ)
 
 
Ozric Tentacles
Skupina jakoby z jiného časoprostoru posloužila dějinám populární hudby coby most mezi space rockovou scénou přelomu osmdesátých let a živelným rozvojem taneční hudby počátku let devadesátých.
 

Ozric Tentacles

Skupina jakoby z jiného časoprostoru posloužila dějinám populární hudby coby most mezi space rockovou scénou přelomu osmdesátých let a živelným rozvojem taneční hudby počátku let devadesátých. Skupina, která  vznikla již v roce 1983, se v počátku své tvorby věnovala především fúzi jazzu a space rocku. Po neúnavném koncertování v londýnských klubech a šesti magnetofonových kazetách se v roce 1990 dočkali vydání svého prvního alba Erpland.

Na této nahrávce do své hudby začínají vstřebávat vlivy dubu, reggae, hudby středního východu a také navazují na znovuobjevené myšlenky hippies a new age. Kapela se začíná řadit k hnutí travellerů a rozjíždí své nekonečné koncertní turné. Singl Jurassic Shift se umisťuje na 11. příčce britské hitparády a jejich popularita začíná vzrůstat kosmickou rychlostí. Pojetí hudby Ozric Tentacles navíc také výborně zapadá mezi rodící se freetechno kulturu, což dokazují i společná vystoupení jejich členů s techno-tranceovými Eat Stazic. Na první české vystoupení se můžeme těšit v sobotu 6. listopadu v Paláci Akropolis.

Cartonnage

Projekt Cartonnage založili v roce 2001 zpěvák a aranžér Martin Šebestík, zpěvačka a herečka Vanda Houserová a producent Aleš Hyvnar. Ve své tvorbě se originálním způsobem snaží o skloubení  jazzu, etnické hudby, muzikálového popu společně s aktuálními trendy v elektronické hudbě. 

Se skupinou také aktivně spolupracuje výtvarnice a animátorka Veronika Bakošová, která je autorkou videoklipu „Učím se tě“ a obalu debutového alba, jenž vyšlo jak v české tak anglicko-francouzské verzi. Multimediální koncept projektu Cartonnage navíc slibuje nevšední koncertní zážitek.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016