PARTYINFO

 

KAMIKAZE SPACECARNIVAL

Datum konání:
12.11.2004 - pátek
Místo konání:
Hlušice - KD
DJs:
Toky (Numb/SK), Kaisersoze (JPA), Džejár (DC Promo), B.One.K (hudebniportal.cz), Carrione (hudebniportal.cz), Tzesar (DC Promo)
Info:
flashprodukce@centrum.cz
Popis:
vstup 149 CZK, po 22:00 159 CZK
start 20:30, konec 04:30
kapacita 1000 lidí, venkovní zahrádka, power sound & lights
Line-up:
20:30-21:30 - dj Tzésar (CD Promo)
21:30-23:00 - dj Carrione (hudebniportal.cz)
23:00-00:00 - dj B.One.K (Flash-Pro)
00:00-01:30 - dj Kaisersoze (JPA)
01:30-03:00 - dj Toky (Numb/SK)
03:00-04:30 - dj Džejár (DC Promo)
 
 
Rozhovor s B.One.K nejen o party Spacecarnival
V souvislosti s připravovanou party Kamikaze Spacecarnival vám dnes nabízíme rozhovor s DJem B.One.K, který na akci vystoupí po boku Tokyho, Kaisersozeho a Džejára.
 

Jméno B.One.K se poslední dobou stále častěji objevuje na line-upech významných východočeských klubových nocí. Kdo je B.One.K a jaká je jeho minulost?

Jsem člověk, jenž od malička vyrůstal obklopen hudbou elektronickou, rockovou či populární. Prožil jsem si dobu kapel a stylů, jenž prezentovali například Depeche Mode, Alphaville a další. Dobu boomu diskotékových projektů až jsem poprvé v polovině 90. let začínal vnímat příchod tzv. nekomerční a undergroundové taneční muziky. Okouzlila mě  natolik, že jsem si řekl, to je to, co bych chtěl. No a pak to šlo ráz na ráz.

V roce 96 jsem s pár lidmi založil live act a nakoupil první nástroje, ale pozor nemíním PC, a začali se s tímto seznamovat blíže a také komponovat. Nezávisle na nás vznikaly i první soundsystémy zde v Čechách, jedním z nich byl NSK, se kterými jsme začali brázdit první party a měli svá první live vystoupení. Po odchodu jsem se sólově vrhnul na dráhu djingu a vše zase vzalo jiný směr.

V současnosti je tomu 8 let co se nějakým způsobem zabývám hraním a pořádáním parties ve větším či menším měřítku. Dalo by se říci, že 8 let pasivně, 4 roky aktivně. Do dnešní doby jsem vystoupil jak na významějších akcích(Connect Yourself, Svojšice 2004, Kamikaze Spacecarnival, Kamikaze Dimension, a další), tak i procestoval hodně českých klubů a vystoupil s celou naší taneční špičkou, ale i po boku několika zahraničních es, jako jsou: Ben Long, Inigo Kennedy, Felipe a další.

Několikrát jsem byl hostem v rádiových pořadech: Clubmix, Dancextravaganza, Fresh, Radio Akropolis a něco málo o mně čtenáři zjistí v posledním čísle zářijového čísla časopisu Xmag, kde mám zrecenzované své mixované CD, jenž bylo live namixované v Radio Akropolis v pořadu In Da Mix a k mé velké radosti a překvapení bylo demoCD měsíce časopisu Xmag. Toto je jen v kostce něco málo o mně.

Všiml jsem si, že jsi v létě vystupoval na Svojšickém festivale, jehož pořadatelem je dj Džejár a nyní lze jméno Džejár nalézt na line-upu tebou pořádané párty KAMIKAZE SPACECARNIVAL. Jedná se o nějakou dlouhodobější spolupráci?

To momentálně nevím.

Pokud se nemýlím, tak jsi se v minulosti staral o produkci kolínských klubů  MC Veltruby, Flash. Jsou Hlušice jakýmsi comebackem?

Co  se týká nějaké produkce a promotion v MC Veltruby, tu jsem měl na starosti asi rok, neb již 2 roky před tím, jsme na tomto místě začínali pořádat první party, resp. již před 4 roky začali zvát první české dje, což bylo trnem v oku všem konkurenčním podnikům i akcím, neboť toto místo bylo natolik populární, že o návštěvnosti každé akce nebyly žadné pochyby a běžný standart byl 700-800 lidí, jenž dorazili na českého dje. To je v současnosti už jenom sen. Co se Flashe týká, tak to mělo být jakýmsi pokračovatelem MC Veltruby, leč to bylo trnem v oku všem možným úřadúm a tak to vzalo rychlý konec.

Pokud se jedná o KD Hlušice, jedná se svým způsobem také o dosti unikátní prostor, jak svou velikostí, tak i řešením a vybavením, jen mu chybí trochu větší reklama, což je na současnou konzumní dobu důležité. Ano, svým způsobem mi trochu připomíná staré, dobré Veltruby, ale v současnosti již začínám připravovat jiné projekty, tak do budoucna bude toto místo mou radostí a doufám, že ne úplně okrajovou záležitostí.

Hudebniportal.cz, tvé jméno se často objevuje ve spojení s tímto poměrně novým médiem. Vysvětlíš nám tvůj vztah k hudebnímu portálu?

Tak to trochu navazuje na předchozí otázku, ale vezmu to od začátku. Již několik let se znám s jedním ze zakladatelů tohoto serveru, s kterým už dlouhou dobu spolupracuji. Zažili jsme spolu již mnoho, což logicky vyústilo ve spolupráci s tímto serverem. Je málo lidí v tomto businessu, na které se můžeš spolehnout a kterým věřit a jen čas ukáže kvalitu a pravdu. A jelikož jde o opravdu mladý server, tak k mému úžasu nabírá veliké obrátky a vše je ve fázi vývinu a jednání. Doopravdy žasnu, které firmy se na tento server obrátily o spolupráci a se kterými začíná Hudebniportal.cz aktivně spolupracovat.

A protože se to vše skutečně začíná rychle hýbat, tak se i rozšiřuje team lidí jenž patří pod Hudebniportal.cz. No a to je jádro věci. Díky dlouhodobé spolupráci s jedním ze zakladatelů jsem se dostal do tohoto teamu lidí a díky stále se zvyšující se poptávce, např.pro organizaci akcí, vzniká sekce Hudebniportal-produkce, kterou jsem dostal na starosti já.

Dnes platí pravidlo co dj to producent. Jaký je tvůj vztah k producentské činnosti?

Trochu bych tvou otázku poupravil. Není to pravda, že co dj to producent. Jaká jsou vůbec měřítka kvality toho,co se dá označit producent? Odpověď je pro každého jiná. To by se také mohlo říci, že Vangelis nebo Kurt Cobain zákonitě jsou, či museli být dji. Nebo by se také mohlo říci, co dj to promotér a takhle by se dalo pokračovat do nekonečna.

Ale vím jak to myslíš. Řeknu to upřímně a zcela na rovinu! Je mi z toho tady v Čechách smutno! Kde je ono kýžené „co Čech to muzikant“. Odpověď? Nikde!

Hmatatelný důkaz tohoto tvrzení? Ano! Jedním z důkazů muzikantské nevyzrálosti a nedokonalosti, těch co se nazývají dj-producent, byl například jeden z letošních letních festivalů. Vím, jsme v Čechách a kupní síla je zde malá na to, aby se člověk vybavil, tak jak je potřeba. Ale nemůže to být výmluva, neboť technologie a nástroje na kterých se dá komponovat muzika, jsou již tak daleko, že za relativně malý peníz může být hodně muziky. Z toho vyplývá, že ten problém je asi jinde.

Ale pozor! Je zde skutečně  několik producentů jenž své kvality skutečně mají a potvrzují. Někteří již známí jsou, někteří méně. Ale stále ten poměr mezi těmi co opravdu umí a těmi co by umět chtěli je moc veliký. Ale nechci se nikoho tímto dotknout. Chci, aby každý pochopil, že jsem od malička odkojený elektronickou muzikou a tím, že jsem sám kdysi skládal a hrál live, a tudíž zkrátka vím, že udělat nějakou jednoduchou věc jednoduché je, ale složitější řekněme muzikantsky náročnější skladbu náročné je.

A navíc, jsou tu dvě roviny! Jedna je umělec, co by DJ a druhá umělec, co by PRODUCENT. To, že někdo tráví doma nebo ve studiu hodiny a hodiny za nějakým nástrojem a výsledek je nějaká moc fajn skladba neznamená, že bude ten samý jedinec moc fajn i v roli DJe. K čemu dobré skladby, když co by dj na party je nudný a k čemu dobrý dj, když se jeho tvorba nedá poslouchat. To musí každý pochopit! Pokud každý zvládá brilantně obě role najednou, tak je to skutečný mistr svého oboru. Ale praxe je zase jinde. Není se čemu divit, jsme v Čechách a máme v sobě hluboce zakořeněné cosi co se jen tak neodstraní.

Proč na některých akcích, no upřímně na všech, vystupují oni DJ-Producenti jen proto, že jejich jedna nebo pár desek vyšlo na známém labelu onoho stylu?! A navíc! Viděl pak někdo někdy nějakou recenzi či kritiku jejich tvorby někým renomovaným ze zahraničí? A takhle by se dalo pokračovat. A pak tito, jejichž „sláva“ sahá až za hranice našeho státu, vás na akci svým hudebním projevem neskonale zprudí, nedají díky svým zaměstnavatelům-promotérům, protože to jsou přeci jejich kámoši, šanci těm, kteří o hudbě vědí možná více než oni sami a dělají to třeba i déle.

Je to přece party! Nebo akce! Nazvěme to jakkoli, ale jedno je podstatné! Dělá se to pro vás, pro lidi! A o tom je role Dje! O bavení! Protože o tom ty party jsou! Samozřejmě tím nemám na mysli, že DJ bude běhat po stole ve slipech.

Většina návštěvníků není zvědavá na to zda ten či onen vydal desku u toho či onoho, protože to stejně ani většina neví. Každý má radši party, než sledovat někoho kdo dvě hodiny stoji za PC a za tu dobu se tam změní 3 tóny. Na koukání tu máme přeci kina a nebo ne?!

Na závěr bych rád všechny čtenáře pozval 6.11. k poslechu Evropy 2, po 20:00 hod. na pořad Dancextravaganza a východočechy 10.11. po 22:00 hod. k poslechu radial Life a pořadu Refresh. A samozřejmě neopomenu pátek 12.11. KD Hlušice u N.Bydžova, Kamikaze Spacecarnival, http://spacecarnival.aktualne.cz

Děkuji za rozhovor.

 
Rozhovor s Kaisersozem Carrione - profil Rozhovor s DJem Carrione Vzpomínáme na léto s Kamikaze Spacecarnival

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016