PARTYINFO

 

GENETIX

Datum konání:
30.10.2004 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Marco Carola, La-di-da (Roxy booking), Roman Hyde (Fabric), Lucash (Strobe)House stage: Ringo, Adam N!, Robbie
Popis:
vstup do 22:00 pouze 100 CZK
 
 
Marco Carola
Technovečer Genetix bude mít své další pokračování v sobotu 30.října. Přivítá hvězdu první velikosti, vynikajícího DJe a producenta Marca Carolu, který zahrál již na narozeninách Fabricu.
 

Po delší době zahraje ve Fabricu také naše přední DJane LaDiDa, line up doplní Lucasch ze Strobe bookingu a resident večera Roman Hyde. Poprvé bude na Genetixu i druhá stage, kde se bude hrát house music v podání Ringa, Adama N!, a Robbieho.Vstupné na akci je do 22 hodin pouze 100 Kč!!!!
 
Marco Carola

Narodil se v italské Neapoli 2.února 1975. Během posledních 4 let stále víc a víc ovlivňuje domácí techno a electronic music. Vyrůstal ve slunném městě a již od svých 13 let se věnoval hudbě a ve své sbírce měl nesčetné množství nahrávek. V r.1990, kdy italský house prožíval svou tzv. zlatou éru a všichni šíleli po acid house music, začal se Carola učit umění mixování a coby Dj pak přicházel na nové a nové dancefloorové rytmy. Společně se svými přáteli, jako je Gaetano Parisio, Davide Squillace, Random Noize a s dalšími klubery z Neapole a Djs, kteří hladověli po něčem novém v taneční hudbě, se začal i Carola orientovat na techno music a to již v r.1993.

Zlatá éra ital.house music se pomalu blížila ke svému konci a proto bylo více než jasné, že přicházející techno wave bude mít zcela jistě co nabídnout a úspěch bude zaručen. Tvořilo se a experimentovalo se zcela novými ale také s již existujícími zvuky. V tomto období již Marco Carola uvažuje o založení svého vlastního hudebního studia, aby tak mohl do techno music přispět také svou vlastní tvorbou. Jeho talent se projevoval jak v mixování, tak v práci ve studiu a proto u něj tvořilo svá díla nesčetné množství umělců. Vydávat u cizích labelů mu však brzy přišlo velmi omezující, proto již v roce 1996 vydává své zcela nové a neskutečně dynamické nahrávky u svého vlastního labelu Design Music. Tento label byl vlastně úplně prvním na italské taneční scéně, který se věnoval výhradně techno music. Jeho první projekt vydaný na tomto labelu se jmenoval Man Train 12´.

Carola si velmi rychle získal uznání u různých techno Djs z celého světa a to proto, že jeho hudba v sobě ukrývá nádherné spojení dynamiky,hutného zvuku, nápadu a hlavně Carola zůstává věrný svému osobitému stylu. Design Music label zaujímá na ital.techno scéně první místo a spolupracuje také s vycházejícími ital.techno hvězdami,jako jsou Daetek a Random Noize, kteří doposud vydávali u labelu the Design Banner.

V roce 1998 se Carola vydal na tour po Austrálii a brzy na to následovala řada vystoupení v sev.Americe, kde ohromil svým jedinečným vystoupením-mistrovsky mixoval ze 3 gramofonů a díky tomu se v té době stal jedním z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších techno djs po celém světě. V lednu 1998 Carola začíná spolupracovat s Corrado Izzem a zakládají spolu 2 nové labely, které byly součástí ELP (electronic label pool). Následovaly další roky tvrdé práce a hudebního vývoje. Carola žil 2 roky ve Frankfurtu,ale od r.2001 již působí v Londýně. V říjnu 2001 vydává své 2.album „Open system“. Kritika po celém světě komentuje jeho tvorbu jako dokonalou kombinaci skvělého hudebního základu, breakových eletronických beatů, melodických linek a různých experimentálních úprav. To vše napovídá, že Marco Carola patří bezesporu mezi světovou techno špičku. A 30.října jej můžeme vidět letos již podruhé v klubu Fabric.

 
Minirozhovor s Ladidou Marco Carola ve Fabricu na party Genetix

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016