PARTYINFO

 

ELECTRIC KINGDOM

Datum konání:
15.10.2004 - pátek
Místo konání:
Benešov - KC Karlov
DJs:
Westbam, Hardy Hard, Gunjah, Lexy & K-Paul live, Mr. X & Mr. Y live (společná show Westbama + Afriky Islama), Nothern Lite live
Info:
http://www.xmag.cz...
Popis:
vstup 250 CZK + poplatky (Ticketpro), 300 CZK + poplatky (na místě)
 
 
Lineup a další info
Informace o headlinerech
Velká elektrická veselice již klepe na vychladlé dveře benešovského klubu KC Karlov, které se otevřou již tento pátek a rozpálený parket se bude podobat elektrickému infernu. Nabízíme vám informace o největších lákadlech Elektrického království.
 

Afrika Islam
 
Jeho celá biografie by byla, jako číst si v příručce "Kdo je kdo v rapu a technu". Je synem jiné hudební legendy Africa Bambaatta, bývalým členem Rockstead Crew, vlivný hip hopový producent, který byl společně s Ice-T u zrodu Gangsta Rap, dvojnásobný držitel Grammy a Oscara, člen MrX & Mr.Y společně s Westbamem, má prsty v organizování Love Parade a společné projekty s lidmi jako Chuck D, Trent Reznor, Ernie C, Ice T, Flea a Vernon Reed. DJingu ho učil legendární Grand Master Flas. Afrika Islam je prostě všestranný umělec v tom nejlepším slova smyslu.

Hardy Hard

Se narodil a vyrostl v Drážďanech. Již od mládí experimentoval s hudbou; nejdříve na prehistorickém Atari, později na Amiga 500. Po tom, co se se svými počiny pochlubil, získal nabídku na skládání zvukových efektů pro počítačové hry. Až Marushin program DT64 ho ispiroval k zaměření se na techno.

Již v 18 letech poprvé vystoupil live v dražďanském klubu Fabric. Po tom byl už jen malý krůček k DJingu a Hardy Hard (tehdy ještě Hardsequencer) se začal prosazoval po celém Německu. Když v roce 1993 vydával svůj první 12" single, byla to velká událost - první techno single z bývalé NDR!

Jeho kariéra nabírala na obrátkách a v roce 1994 vydal své první album. Od té doby se HardyHard natrvalo zabydlel na německé elektronické scéně. Má na svém kontě remixy pro legendární průkopníky Yello, ale také pro Mobyho. Pravidelně se objevuje na největších evropských parties a festivalech a nedílnou součástí agentury Low Spirit.

Lexy & K Paul

Když se tihle dva kluci se potkali roku 1998 v jednom berlínském klubu, něměli ani tušení, jak se jejich život změní během několika následujících let. Jejich setkání vlastně vyvolala hádka o jistou slečnu. Jak se jmenovala dnes již nikdo nezjistí, jim to ale vyneslo vyhození z klubu a zákaz vstupu!

Přibližně za 6 měsíců jak tihle kluci nemohli věřit vlastním očím, když se znovu setkali v kanceláři Low Spirit v Berlíně. Hodili za hlavu jejich předchozí rozepři a domluvili si schůzku ve studiu. Ta se stala první zkouškou jejich budoucí společné produkce.
 
Do té doby Kai Paul působil jako klávesista v berlínské synthypopové kapele, která mimochodem získala očenění stanice MDR pro nejlepší novou kapelu roku 1999. Lexy byl majitelem record shopu pro Dje a právě to ho nakonec přivedlo ke kariéře Dje.
K Paul má hlavní slovo ve studiu. Díky svému napojení na muzikanty okolo "Element Of Crime" si dokázel skvěle poradit se svými prvními studiovými pokusy. Jejich společná živá vystoupení pak obohacuje nejrůznějšími zvuky a sampely, loopy a efekty, které dodávají setům potřebnou dynamiku.
 
Jejich první track "Do you like disco" byl licencován na kompilaci Mayday Soundtropolis v roce 1999, vyšel také záhy na vinylu. Povzbuzeni prvotním úspěchem, začala dvojice pracovat na dalším materiálu a chrlit na posluchače další vlastní osobitou tvorbu. Ještě téhož roku vychází track "The Greatest DJ", který je také nominován na hymnu Loveparade. Track si oblíbili i největší DJské hvězdy a pravidelně ho hrával Westbam na konec svých setů.
 
Jejich label se následně rozhodnul nechat k tomuto tracku vyrobit také video a tak se skladba brzy objevila v německé Chart na 51. místě. Na světě byl jejich první celosvětový hit, který bodoval výrazně nejen doma, ale také v jižní Americe a v Asii.
Jejich další track byl vyroben na zakázku, jako hymna Electric Kingdom a který znovu katapultovali do Charts po celém světě. V následné EK Tour pak již získali pozici headlinerů, vedle takových jmen jako Westbam či Mr.X & Mr.Y.
 
Na jaře 2000 pak povrdili svou pozici nových hvězd. Jejich single "Freek" se stal velkým letním hitem a největší peckou Loveparade. Po tom, co bylo vyrobeno také video k tomuto tracku, vyšvyhnul se single na 20. příčku německé Chart.
Odměnou za jejich usilovnou práci ve studiu a probdělé noci se jim stalo ocenění na Echo Awards, kde byli titulování za "Objev roku taneční hudby" a dále pak byli nominování na cenu Amadeus (rakouská hudební cena) v kategorii - nejlepší taneční počin.
 
Další single "You're the One" pak již demonstroval jejich umění produkovat taneční hudbu nejvyšších kvalit. Následně vychází album "Loud" na labelu Low Spirit.

Se vším tím povykem kolem jejich osob se Lexy & K Paul rozhodli dát si menší pauzu a zaměřili se na remixování a také na svá živá vystoupení. Zájem by enormní a tandem zavítal do mnoha zemí světa: Kanada, USA, Japonsko, Kolumbie a samozřejmě mnoha evropských zemí. Vrcholem pak byla účast na nejprestižnějších tanečních akcích včetně Mayday, Loveparade v Berlíně a ve Vídni, Electric Kingdom nebo Love Nation.

V březnu 2002 pak jejich nový single "Let's Play" vstupil do německé Chart na 26. místě. Kolem jejich osob se rozjel další kolotoč vystoupení, který zahrnoval tours po jižní a severní Americe a také Asii. Ale Lexy & K Paul nezapoměli ani na svoje domácí fanoušky a pravidelně se objevují na největších domácích akcích.

Vstupenky:

Předprodej v síti Ticketpro: 250,- Kč + poplatek
Na místě: 300,- Kč + poplatek

Informace o volných vstupech, dopravě autem a vlakem najdete na www.xmag.cz/electrickingdom 

 
Electric Kingdom již za týden! Spuštěn web na Electric Kingdom Westbam - biografie Electric Kingdom na KC Karlov

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016