PARTYINFO

 

I WANT YOUR SOUL

Datum konání:
22.10.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Adam Freeland (UK), Ecson Waldes, Kaplick, Josef Sedloňchill out: freestyle - John Kerry Soundsystem
Line-up:
22:00 - 00:00 Josef Sedloň
00:00 - 01:00 Ecson Waldes (live)
01:00 - 03:30 Adam Freeland
03:30 - 06:00 Kaplick

chillout: John Kerry SoundSystem
 
 
Adam Freeland v Roxy již dnes Levnější vstupné na Freelanda
Rozhovor s Kaplickem
DJ Kaplick vhání již nějaký ten pátek čerstvý breakbeatový vzduch na domácí scénu. Podílel a podílí se na zpopularizování tohoto stylu u nás jako ex-rezident parties Breakbeat Conference a moderátor stejnojmenného pořadu na R1, rezident Breaksome v Roxy, spoluzakladatel info webu a sekty breakbeat.cz a v neposlední řadě jako designér a autor třeba zrovna vizuálů akce s názvem I Want Your Soul jejímž headlinerem bude 22. října světová breaková superstar Adam Freeland. Níže si můžete přečíst rozhovor, který nám Kaplick i přes své extrémní pracovní vytížení poskytl.
 

KaplickJak se daří?

No na to snad ani nebudu odpovídat. .)

Sleduješ jakožto rezident Roxy/Breaksome nějaký trend v návštěvnosti a oblíbenosti breakbeatových akcí?

Je vidět, že se lidi pomalu učí, co ten breakbeat vlastně je a že se na něj dá tancovat. I když na to, že se o breakbeatu říká, že je hodně v módě a v radiu se o něm mluví a hraje každou chvilku, je návštěvnost čistě breakových akcí stále malá. V Praze, v Roxy, to ještě jde.... kousek za Prahou je to už podstatně horší... Je to ale i díky tomu, že jsme se zatím (až na nějakou tu výjimku) snažili vozit jména míň známá tady v Čechách (no vlastně i proto, že tady vlastně nikdo nikoho nezná, více známá jména jsou tak 3.) , zato však hodně kvalitní. Takže se těch třeba 500 lidí průměrně vždycky dobře pobaví... Ovšem na Freelandovi to bude určitě úplně jinak, ale podle toho se trend v souvislosti s breakbeatem vysledovat nedá. To je prostě Rock Star. .) Jsem zvědavý jak dopadne za dva týdny po Freelandovi Breaksome s Aquasky vs. Masterblaster, dost si od toho slibuju, protože to je už docela známý jméno a jejich sety jsou vždycky ultrazábavný ..

Máš tipy na nějaká zajímavá, ale zatím neprovařená jména mezi českými DJs?

Nedávno jsem si udělal seznam všech českých breakbeatových djs co znám a došel jsem k číslu 38. Což je fakt hodně na to, kolik z nich jich je více známo (tak 7). Protože bych tu musel vypsat asi 20 jmen, tak to dělat nebudu, ale seznam rád na požádání zašlu. .) Zvláštní je, že opravdu drtivá většina těch lidí hraje fakt výborně, ovšem pravda taky je, že těch, co má vlastní styl, je málo...

Co je vlastně momentálně nového na breakbeat scéně jako takové? Můj pocit je, jako by se většina top producentů zasekla na jednom zvuku a nemohla se rozpohybovat?

Jo myslim, že máš recht... Zato se tvoří zajímavý věci u dosud ne moc známých producentů... třeba Austrálie se ukazuje být hodně progresivní, jejich zvuk je teď asi lepší než na ostrovech... nebo label Cyberfunk, Trigger a jemu podobný, který vychází z hodně tvrdýho zvuku, ale teď to dostalo tu správnou šťávu, roste dub stepová scéna, maďarsko je na tom se svým Cup of Chi taky docela dobře. Ale jsou tu i stálice... to by bylo asi na dlouho.

Jak vidíš absolutní bootlegovou mánii, která zachvátila především breakbeat?

Moc jsem si na ní názor neudělal, nevím jestli je to dobře nebo ne... když se mi nějakej bootleg líbí tak si ho koupím a moc to dál neřeším... Že bych z bookletů vytvořil třeba polovinu setu, to fakt u mě nehrozí...

Obligátní otázka - co DJ Kaplick a nějaká vlastní produkce?

No na to snad ani nebudu odpovídat. .)

www.breakbeat.cz

 

Kaplickovy wallpapery ke stažení:

wallpaper

1024x768
1024x768 verze 2
1280x1024
1600x1200
1600x1200 bez textu

 
Adam Freeland v Roxy

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016