PARTYINFO

 

PARTY IN HOUSE - VORTEX

Datum konání:
27.09.2004 - pondělí
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Magda (USA), Subsist, Aleph, Nipp
Info:
http://www.gproductions.cz...
Popis:
Party in house
vstup 120 CZK, start 22:00
Line-up:
22:00 – 00:00 ALEPH
00:00 – 01:00 NIPP (live)
01:00 – 03:00 MAGDA
03:00 – 05:00 SUBSIST
05:00 – 06:00 CLICKS´N´CUTS (ALEPH/SUBSIST)
 
 
Magda - Biografie
Kmotry u DJ kolébky jí byli, vydatně podporovali a potřebným základům ji naučili legendy Daniel Bell a Claude Young . Magda hraje od roku 1996, absolvovala tvrdou školou Detroit underground parties, akce vyhlášených promotérů jako například syst3m a záhy obohatila DJ kolektiv/label Women On Wax. Lehce a jakoby samozřejmě se aktivně zapojila do klubového/party života „techno motoru“ Detroitu.
 

MagdaKmotry u DJ kolébky jí byli, vydatně podporovali a potřebným základům ji naučili legendy Daniel Bell  a Claude Young. Magda hraje od roku 1996, absolvovala tvrdou školou Detroit underground parties, akce vyhlášených promotérů jako například syst3m a záhy obohatila  DJ kolektiv/label Women On Wax . Lehce a jakoby samozřejmě se aktivně  zapojila do klubového/party života „techno motoru“ Detroitu.

MAGDA (Minus/USA)

1999:

Neuvěřitelně obratně a rychle roste v hraní techna, electra a house music. Její DJ sety jsou stále originálnější, obsah kufru prozrazuje zálibu v tajemné a náročné hudbě. Brzy si právem zaslouží hraní v rámci zahajovací party kolosální DEMF (Detroit Electronic Music Festival, dnes již Movement) . Přichází pozvání Richie Hawtina, aby mu předskakovala na oslavě milénia Epok. Magda vstoupila do nové, zřejmě zásadní fáze kariéry. Od té doby jejich spolupráce jen kvete, Magda zahajuje většinu vystoupení Richie Hawtina po celém světě.

2000 – 2001:

Dostalo se jí nebývalé cti, hraje na party k desátému výročí světoznámého, slavného kanadského labelu Plus8 (založili jej John Acquaviva a Richie Hawtin) s dokonalým názvem „From Our Minds To Yours“. Bohaté zkušenosti z dlouhé řady úspěšných vystoupení promítá Magda do dalšího vývoje obsahu a techniky hraní. Vyrostla v odbornici, která je schopna rozjet jakoukoliv party, mistrnou kombinací nekonvenčních beatů, Detroit techna, německého minimalu a experimentální estetiky posunuje hranice, atakuje a vítězí v rave recenzích jak v doma v USA, tak v Evropě. Znovu předskakuje na turné Richie Hawtina k vydání mix kompilačního alba „De9:Closer To The Edit“, září na parties vysoce respektovaných značek Perlon, Playhouse a Mute.
 
2002:

V červnu se Magda stěhuje do New Yorku, startuje  noc „Gel & Weave“ , na programu jsou esa jako Daniel Bell, Theo Parrish , Zip nebo Pantytec (live), Jeff Samuel a John Tejada (live). Party neustále propagují vlivné magazíny Time Out, The Village Voice a Flyer Magazine. Magda potkává NY DJ/producenta Dinky (Traum, Carpark), bleskově se stávají jednou z nejvyhledávanějších dvojic newyorské elektronické scény. Jejich akce zvolili několikrát do čela  rubrik „critics pics“  zmiňovaných periodik a v anketě „Best Of New York 2002“ The Village Voice dokonce Magdu nominovali na „Best New DJ Imported To New York“, zanedlouho také obsazuje výborné umístění v žebříčku „Next 100“ prestižního magazínu Urb.

2003:
 
Magda přijímá nabídku ke vstupu do proslulého Cocoon bookingu Sven Vätha a v červenci se stěhuje do elektronického srdce Evropy, Berlína. Je jedinou zástupkyní něžného pohlaví v luxusním seznamu agentury Cocoon. V průběhu roku vyráží na turné znovu oživeného projektu Plastikman, alter ego Richie Hawtina a také překračuje hranice DJingu směrem k produkci, záhy debutuje na labelu Minus (značka Richie Hawtina) . Magda našla mezi chladnými zvuky strojové hudby určitou lidskost, ta dává jejím setům duši a staví je nad hraní běžných techno DJs, zejména tento fakt je důvodem, proč ji zas a znovu zvou na pódia většiny slavných světových klubů a parties.

 
Rozhovor s Alephem nejen o Vortexu Party In House Tour 2004 Vortex se vrací

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016