PARTYINFO

 

PSYCHIC TV

Datum konání:
29.09.2004 - středa
Místo konání:
Praha - Rock Café
Live:
Psychic TV
 
 
Psychic TV poprvé v ČR
Poprvé v České republice, TSP a Shindy Productions uvádějí uskupení navždy známé jako Psychic TV, avantgardní pionýry acid parties v jejich nové inkarnaci nazvané PTV 3, včetně jejich nadpohlavního kapelníka Genesis P-Orridge, zakladatele nejnekompromisnější skupiny všech dob – Throbbing Gristle – stvořitelů industriální hudby.
 

Zformováním kapely Throbbing Gristle v polovině sedmdesátých let, Genesis P-Orrridge stvořil jednu z nejvlivnějších kapel za posledních třicet let. Jejich pionýrský industriální zvuk a soběstačný přístup k distribuci nahrávek je odlišil od jejich více konvenčních současníků. Vytvořením filozofie s vlivy spisovatele Willama S. Burroughse, básníka a malíře Briona Gysina, legendárního okultisty Aleistera Crowleyho a dalších undergroundových autorů, myslitelů a filmových tvůrců, Throbbing Gristle vyprodukovali jednu z nejprovokativnějších hudebních směsí vůbec. Jejich koncerty stály daleko za hranicemi nudnosti a všednosti, často končily v přímých konfrontacích mezi kapelou a publikem. V roce 1981 členové skupiny usoudili, že „mise je skončena“, každý odešel svou vlastní cestou a expert na elektroniku Peter 'Sleazy' Christopherson (pozdější zakladatel Coil) a vokalista a hlukový inženýr Genesis P-Orridge založili projekt Psychic TV.

Raná tvorba PTV se nesla v duchu experimentů Throbbing Gristle, zahrnujícím melodický pop, téměř neposlouchatelný bílý šum, jemné balady, koláže z industriálních nehudebních zvuků, útržky mluveného slova a experimenty s etnickými nástroji a world music, všechno svázané dohromady s dadaistickou citlivostí. Jejich fenomenální tvorba se počítá na více než 20 alb, jejichž kořeny se odvíjejí od tiskového prohlášení z roku 1986, podle kterého kapela hodlala vydat každý měsic živé album z jiné země, každého třiadvacátého po dobu třiadvaceti měsíců. Ačkoli se to skupině nakonec nepodařilo, čtrnáct alb vydaných během osmnácti měsíců jim stačilo k zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Christopherson poměrně brzy opustil kapelu, aby založil Coil, a Psychic TV se od té doby stalo otevřenou platformou, kde se vystřídala široká škála hudebníků.

Od roku 1988 se P-Orridge stal jedním z pionýrů a inovátorů britské klubové a raveové scény. Nahrávky z Chicagské houseové scény se dostaly do Londýna a P-Orridge začal s tímto stylem experimentovat na albech Jack the Tab: Acid Tablets, Vol. 1, Towards Thee Infinite Beat, a také na klasice Turn On Tune In the Acid House s Timothy Learym. P-Orridge od té doby vydával alba pod jménem Psychic TV a zároveň používal nejrůznější aliasy za účelem produkce „kompilačních“ alb obsahujících pouze jeho hudbu.

Nakonec P-Orridge vytvořil uskupení PTV3, které by mělo být považováno za Psychic TV a naopak, jehož sestavu tvoří Genesis P-Orridge, Lady Jaye P-Orridge, Douglas Rushkoff, Alice Genese, David Max, Eddie O'Dowd, Zef Noise, Scott Reiter a Lu(x)z.

Performance bude zahrnovat ohromující videoprojekci a živou show, při které se může stát absolutně Cokoliv.

Vstupenky možno objednat v kanceláři TSP: Tel.: 296 325 041, email: tsp@scratchplastics.cz, nebo zakoupit na následujících místech:

TSP Records, Skolska 26, Praha
Maximum Underground, Jilska 22, Praha
Tamizdat, Jindřišská 5, Praha
Gung-Ho, Narodni 20, Praha
Pancor CD bazar, Opletalova 9, Praha
Rock Paradise, Na Belidle 27, Praha
Music World, Benediktska 2/658, Praha

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016