PARTYINFO

 

ANTISTATIC - BROILING AREA

Datum konání:
12.11.2004 - pátek
Místo konání:
Frýdek-Místek - KD Válcoven plechu
DJs:
Felipe (AUT), LayDee Jane, Nika 77 (Techno.cz), Boss (SK), Jerry, Miss Renny, BB Mike, Flesh
Popis:
free ovoce, fotbálky
předprodej Casino shop Ostrava (bývalý Radiance shop)
Line-up:
19:30-21:00 Miss Renny
21:00-22:30 BB Mike
22:30-24:00 Jerry
24:00-02:00 Laydee Jane
02:00-04:30 Felipe
04:30-06:00 Boss
06:00-07:30 Nika 77
07:30-..... Flesh
 
 
Poslední informace k pátečnímu Antistaticu
Rozhovor s Laydee Jane

Antistatic je za dveřmi a tak by jsme tě radí trochu vyspovídali :). Jak bys nejlépe popsala lidem, kteří ještě neměli šanci tě slyšet,styl hudby kterou hraješ?

Melodický trance a tech-trance. Tech-trance je podobný technu, ale má více delších breakù a někdy i melodické linky. Během setu různé styly tranceu střídám, protože hrát striktně jen jeden styl je pro mě nuda. Líbí se mi i skladby, které se progresivně vyvíjejí. Rychlost mých setù je kolem 140 BPM.

S hraním jsi začínala zhruba před 6 lety, kdo tě,nebo co tě přivedl k mixování?

V roce 99 jsem spíše jen tak koketovala s gramcema, které měl doma můj přítel, ale to že budu míchat desky i veřejně jsem se rozhodla až když jsem viděla atmosféru ve švýcarských klubech, kde se tehdy hrál trance. Ta hudba mě neuvěřitelně moc oslovila a naprosto jsem jí propadla. Pak už jsem doma začala trénovat mixy no a pár měsíců na to jsem měla své první vystoupení.

Nejčastěji hraješ pravděpodobně ve Švýcarsku, jehož scéna není našim clubberùm až tolik známa. Jak bys stručně popsala zdejší prostředí?

Já jsem vůči švýcarský scéně momentálně asi zaujatá, takže ode mě to není zas až tak objektivní. Ale jestli si někdo myslí, že česká scéna je v krizi, tak ho mùžu uklidnit, protože taková krize jako je teď ve Švýcarsku se asi jen tak nevidí. Možná ještě v Itálii... Hlavním problémem je že švýcarští promotéři jsou až na vyjímky hodně konzervativní , takže line-upy na party se za posledních 5 let téměř nezměnily a lidi už to prostě přestalo bavit. Naštěstí jsou tu vyjímky, jako cluby MAD nebo Rohstofflager, kam stále zvou i kvalitní djs a hraje se tam dobrá hudba. Ostatní kluby a festy krachly, nebo přešly na charts hudbu.

Který ze švýcarských djs (nepočítám dj Bobo :-) ) určitě stojí za pozornost?

Tak já znám hlavně ty tranceové dje, kde bych rozhodně na první místo dala dje Pure, který tady jako jediný umí perfektně skloubit techno, electro a trance. Sice to také ode mě není objektivní, protože s ním spolupracuji, ale jeho výsledky to dokazují též. Jako jeden z mála jezdí hrát do zahraničí, je najžádanějším tuzemským djem a má na svém kontě asi i nejvíce produkce. Pak jsou tady i další jako Mind-X, Simple, Vespa 63 a pod. Z house je to třeba Antoine a Mr Mike. Techno jako takové je zde minimálně a hodně pod povrchem, takže asi jako opravdový zástupce undergoundu :)

Za svou dosavadní kariéru si projela již spoustu evropských zemí, mezi které patří např. Španělsko, Francie, Itálie. Liší se nějak zdejší klubová atmosféra od té tzv. ,,východoevropské"?

Na rovinu musím říct, že slovo projela je přehnané. Těch vystoupení tam zatím nebylo moc, ale na druhou stranu to aspoň byly kvalitní bookingy. Takže chtít ode mě srovnání je asi ještě brzy. Myslím že ve východní Evropě je oproti té západní více hlad po taneční hudbě a tudíž i větší zájem. I když třeba málokdo ví, že ve Francii byly ještě před dvěma lety zakázané párty se zaměřením na taneční hudbu jako techno, trance a pod., takže podle mě teď budou všichni djové jezdit tam. Momentálně je ještě hodně zajímavá Jižní Amerika a západní Asie, ale to už je pro mě moc daleko. Nabídky už jsem tam sice měla, ale kvůli jednomu vystoupení tam nepoletím a zas až tak známá tam nejsem, abych si tam mohla zařídit turné.

Při svých zahraničních vystoupeních si jsi měla možnost zahrát i s opravdu známými djs. U nás např. Westbam, Tiesto, Corvin Dalek, Sonique, Michael Burian na Creamfields. Jak vzpomínáš na zdejší prostředí i publikum?

Moje první vystoupení na Creamfields patří mezi moje největší a určitě nezapomenutelný zažitky. Publikum v ČR je skvělé a je vidět, že lidi v česku se rádi baví. Podle mě je české publikum hodně náročné, což je asi nepříjemné pro pořadatele, ale o to lepší pro dje, protože pak dj nemusí hrát jen hity a nemusí se bát experimentovat.

Na konci března minulého roku ti vyšla tvá první produkce, povedený remix "dirty love", na který jsi navázala svou první plackou "enliven". Co nového je od té doby a co máš v plánu do budoucna?

Obě produkce byly pro mě spíše takové pokusy o koprodukci s producenty studia MBROS, které ale nejsou podle mých představ. Vzhledem k tomu jak málo jsem měla k dispozici studio, jsem se rozhodla vypovědět exklusivní 3letou smlouvu a odešla jsem. Ale aspoň jsem se tam naučila základy komponování. Momentálně pracuji ve studiu 2HIGH, které vlastní dj Pure a producent Davide Bomben. Tam už jsme natočili premix (před remix) k mému novému singlu Titan-ic, který právě vyšel na kompilaci Trancescape 10. Tuto kompilaci jsme dávali dohromady s Tonym (Pure), který jí také i namíchal a momentálně pracujeme ještě společně s Petrem Holmanem na české licenci, která by měla být v prodeji od 12.11. Na originálu mého nového singlu ještě pracujem.

Čas officiálních dovolených již skončil, přesto mi ale nedá se tě nezeptat jestli a kde trávíš dovolenou ty?
 
Já odpovím trochu fádně - já si ještě opravdovou dovolenou dovolit nemůžu. Ale když jedu hrát někam do teplých krajin, tak si tam pobyt třeba o pár dní prodloužím a zajdu se aspoň vykoupat. Když to zjednoduším, tak moje práce je cestování a hraní v klubech, což se dá také brát i jako dovolená, ačkoliv je to někdy hodně psychicky náročné. Každé léto jezdím hrát na Mallorcu, kde nejraději trávím svou polo-dovolenou na malinké pláži, která není na turistické mapě a tudiž tam chodí jen pár domorodcù a je tam klídek.

Existuje osobnost, se kterou by jsi si zahrála nejraději a neměla si dosud tuto možnost?

Teď to asi vyzní nafoukaně, ale já už jsem se všema "osobnostma", se kterýma jsem chtěla hrát, hrála. A přiznejme si to, ono je to hlavně spíše o prestiži, než o zážitku. Stejně většinou hraju před, nebo po nich, takže s nima doslova nehraju. Myslím že nejde o to, jestli hraju na jedné akci třeba s Tiëstem, ale o to, aby se párty nebo klub zaplnil a společně jsme vytvořili co nejlepší atmosféru. Co je ale zajímavé, že čím je to větší star, tím víc je v pohodě a na nic si nehraje, jako třeba ty no-name djs. No a jestli mám sestavit line-up, kde bych chtěla hrát, tak to bude Marco V, Randy Katana, Pure a Marc Van Linden, což se mi v prosinci asi z poloviny splní a ještě k tomu v čechách :)

Již tento pátek si zahraješ na akci Antistatic, máš nějaké předběžné poselství, které by jsi touto cestou chtěla vzkázat zdejším návštěvníkům, kteří tì zde budou moci poprvé slyšet?

Že se moc těším na ostravské "družstvo" a samozřejmě bych si přála, kdybych mohla trance představit  dalším lidem, kteří ho ještě na párty neslyšeli. Trance sice neni to nejlepší na světě, ale je to skvělá emotivní hudba při které, se dá dobýt hodně energie i bez chemie.

Díky za odpovědi a měj se hezky Dexs, Sunproduction.cz

 
Novinky u Felipeho Rozhovor s Bossem Rozhovor s Felipem Předrodej lístků na Antistatic zahájen Další Antistatic ve Frýdku Místku

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016