PARTYINFO

 

BREAK4BEATS

Datum konání:
08.10.2004 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Ban Ban (BRA), Akira vs. Sweg (Shadowbox.cz), X.morph (Redrum.cz)
Live:
T-Break project (PHA) (Babe LN, MC Adrenalin, Radimo (Stephunk T – saxofon))
 
 
Brazilec Ban Ban na Flédě
Po velmi úspěšném pokračování s LTJ Bukemem je Break4Beats zpět, aby tak rozjela dnb sezónu na Flédě! I tentokrát se pořadatelé snaží ukázat dnb fanouškům nějakou tu lahůdku, a tak přivítáme showmana z Brazílie, DJ Ban Ban. Jeden z nejtalentovanějších brazilských djs nám naživo ukáže, že Brazílie opravdu není jen DJ Marky…Rozjíždí se i soutěž o volné vstupy!
 

Ban Ban

Ban BanBrazílie je zemí mnoha kontrastů a především neskutečným růstem talentů v mnoha oblastech. Ban Ban přijíždí ukázat jaké pojetí dnb dostává lidi do varu v Jižní Americe – dnb plný scratchů, energie a show, která je u nás zřídkakdy k vidění! Nečekejme hebké pohlazení líbivě podbízivých sladkostí, ale strhující živel, na který nelze nereagovat. V Brazílii je taková spousta djs, kteří se snaží zaujmout, že prostě musíte něčím vybočovat. Pro srovnání, jak je asi těžké prorazit v ČR a jak v Brazílii, si připomeňme základní údaje. Brazílie má 180 mil obyvatel, z čehož hlavní město dnb, Sao Paulo, zhruba 20 milionů…!
 
Ban Ban, vlastním jménem Kleber Feldmann Mendes, přičichl k djingu roce 1995, kdy ho ovlivnily DMC hvězdy jako DJ Noise, Rock Rader, Tomi and MC Jack. Ban ban si zakoupil Technicsy a pár DMC videokazet a snil o DMC mistrovství. Jeho profesionální kariéra začala v roce 1995, kdy hrál disko – house v klubech v Curitibě.
 
Track, co „zlomil“ můj život

Brockie – “Represent” – „ Track, co všechno změnil“, říká Ban Ban.  „ Od roku 1998, co jsem uslyšel tento track, jsem začal hrát drum´n´bass. Natolik se v tomto stylu shlédl, že začal organizovat první dnb večery v Curitibě (město s 1.6 mil obyvatel na jiihu Brazílie), které tak s novým stylem zlomených rytmů doslova ožilo v nočním životě.  Příležitost jak se dostat dál a ukázat talent vycítil, když se rozhodl účastnit v největší brazilské soutěži amatérských djs. Naneštěstí ho „soudci“ vyřadili, když prohlásili, že není amatér, ale profesionál.

Jeho debut v elitě brazilské elektronické scény se datuje do roku 2000, když se znovu přihlásil do djské soutěže, tentokrát „Top dj of the year“, která byla organizována skupinou kolem Hypnotic festivalu (festival pro 15 000 lidí), který zaštiťoval godfather techna Juan Atkins. BanBan se účastnil pouze ze zábavy a nečekal, že se umístí jako  #1 D&B DJ v soutěži (celkově druhém místě, ale jen protože techno, tak nějak díky své pozici, „prostě muselo“ vyhrát…). Tímto vítězstvím jeho kariéra nabrala nové obrátky, dostával spousty hraní včetně pozvánky na „Brasil Street Parade“ v Sao Paulo, kde hrál pro 50 000 lidí!
Pravidelně zahřívá lidi na klubovkách v jeho rodné Curitibě, když zavítá „brazilský dnb polobůh“, DJ Marky. Je resident Luxuria@Cats Club.

Oblíbení producenti: Usual suspects, Cause 4 concern, Kemal & Rob Data, Klute, Stakka & Skynet, J Majik, Marky, Andy, Patife, Ramilson Maia, Drumagick

Oblíbené labely: Renegade Hardware, Ram recordings, Negative recordings, DSCI4, Cause 4 Concern

Dále vystoupí:
 
T - BREAK project (PHA) / Babe LN * MC Adrenalin * Radimo (Stephunk T – saxofon)
T-Break/Nasty NO Stars

Projekt T-Break vzniknul někdy kolem roku 1995 na základě spontánních jamů v divadelním baru Paláce Akropolis. Jádro tvořili djs Liquid A a Babe LN, a za několik let existence tímto pohyblivým sdružením prošla celá řada významných hudebníků a MCs. Časem projekt zaniká, Liquid A se věnuje více reggae sdružení pro Sound system, Babe Ln a dj Ghonzales vytváří projekt Nasty No stars, který je podobně jako T - break založen na spolupráci s živými nástroji a vokálem, snaží se ale více využít turntablistického potenciálu 2 djs (3-4 gramo). Ve Flédě se tedy tentokrát představí tak trochu kombinace obou, jakýsi T-Break vs Nasty No stars: 1 dj, mc Adrenalin a saxofonista a vokalista Radimo z live breakbeat /elektro actu Stephunk-T, v eklektickém setu převážně v rytmu dnb.

AkiraAkira vs Sweg (PHA / Shadowbox)

Akira hraje od roku 1998. Jeho styl přechází během noci z dnb do breakbeatu a zpět.  Je redaktorem shadowbox.cz a uvádí pořad vylomeniny na pro ČRO Plzeň. Oblíbené labely – hospital / soul:r / kilowatt / 31 rec / marine parade

Sweg hraje od orku 2001. Stylově by se dal zařadit od od atmospheric d'n'b přes liquid funk, rollery až po stepy. oblíbené labely - virus / frontline / 31rec / form / fokuz.

X.morphX.morph (Brno / Redrum.cz /)

DJingu se začal vážněji věnovat kolem roku 2000 a to stylům, které mu v Brně nejvíce chyběly - drum`n`bass a breakbeat. X.Morph je členem a zakladatelem brněnského sdružení Redrum a je rezidentem klubu Perpetuum a party Stepslet pořádané v brněnském klubu Fléda. V roce 2003 se stal vítězem slovenské soutěže o nejlepšího drum and bass dje „Jim Beam Wanted d`n`b DJ 2003”.

Soutěž o 1 x 2 vstupy

Vyjmenujte 3 nejznámější brazilské dnb hvězdy (odpovědi na pr@fleda.cz)

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016