PARTYINFO

 

REVOLUTION

Datum konání:
30.10.2004 - sobota
Místo konání:
Olomouc - KD Sidia
DJs:
Luke Slater (Mute/UK), Veztax (Recycled loops/SLO), Lucca (Mersey/CZ), Toni Lamas (Explosive DJs/ESP), Jerry (Apokalypsa), Pietro (djpietro.com), Ian Fuzzi (JZD promotion), Jergen & Hubbis (Xbeats agency)
Info:
http://revolution.depo9.cz
Popis:
vstup 299/349 CZK
 
 
DJ Veztax: "Umek a Kanzyani si svoi pozici zaslouží" Jergen & Hubiss: Asi vyhlásíme soutěž o náš název...
Profil Luke Slatera
Zásadní postava světového techna, či spíše elektronické hudby obecně. Člověk, který svými vynikajícími alby posbíral všechny možná ocenění. Člověk, který je schopen zaujmout jak intelektuální menšiny svojí koncepčností, zvukem a širokým spektrem kreativity, tak masy - svým uměním bavit „popovými“ melodiemi a djským umem.
 

Luke Slater je pro Brity ve stylu elektra tím, čím je pro Američany Felix da Housecat a Afrika Islam, nebo pro Němce Hardy Hard a DJ Hell. Luke Slater je pro všechny tajemným mužem přetvářek, které mu ale všechny vycházejí...

Taky jste si hráli s magnetofonem...?

Britský DJ a producent se narodil ve městě Saint Albans v hrabství Herfordshire. Už v dětství se vydal na hudební dráhu, když začal experimentovat se zvuky na otcově magnetofonu. V roce 1989 během práce v Brightonském obchodě s deskami Mi Price, kde se seznámil s Colinem Dalem, začal skládat vlastní hudbu pro label Jelly Jam.
 
A zase ten Detroit

Tehdy propadl zvuku Detroitského techna, který určil jeho budoucí hudební směr. Jeho první vinyl, který vydal jako Transculent se jmenoval "Momentary Vision". Právě Detroitem ovlivněné tracky neunikly pozornosti lidem z D-Jaxx records, se kterými Slater uzavřel kontrakt a začal tvořit pod pseudonymem Clementine.

Kolik máš jmen, tolikrát jsi technařem

Další změnu jména absolvoval v roce 1993, kdy začal jako Planetary Assault System vydávat na labelu Peacefrog, na kterém vyšlo například EP "Planetary Funk vol.1" s legendárním trackem 'In From of the Night' a jako 7th Plain na labelu GPR. Tehdy se už stal jednou z hlavních postav britské techno scény. Zároveň tou dobou začal vydávat pod svým jménem na svém budoucím domovském labelu Novamute, kde mu vyšlo třeba známé EP "Forklift".

Novamute - alba, která psala historii

Jeho tvorba měla rozsah od klasického detroitského zvuku přes acid-techno a elektro až po ambientní skladby. Právě elektro a breakbeat určily jeho tvorbu do dalších let, kdy Slater začal vydávat studiová alba. V roce ´97 to bylo "Freak Funk" (Novamute), v ´99 "Wireless" (Novamute) a v roce 2002 vydal veleúspěšné "Alright on Top". Videoklip k singlu 'Stars and Heroes' jsme měli možnost vidět i v našich televizích. Jeho zatím poslední album vyšlo na jaře loňského roku na značce React Records pod názvem "Fear & Loathing".

Živá vystoupení si mohli užít diváci na mnoha velkých zahraničních festivalech jako jsou Fuse, Shockers, Homelands atd. U nás jsme měli možnost vychutnat si energické techno s prvky elektra a s důrazem na zvukovou vytříbenost například na festivalech Mácháč, několika ročnících Summer of Love a samozřejmě ve vyprodaném Boby centru na Apokalypse.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016