PARTYINFO

 

TOLERANCE 2004

Datum konání:
18.11.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Tam Tam Orchestra, Tam – Tam Batucada, Tshikuna
Popis:
start 19:30
 
 
Tolerance 2004
Pěkně rozjetá afro-latinská noc: karnevalové rytmy Tam-Tam Batucady, latinské melodie Tam-Tam Orchestry, afropopové nálady Tshikuny. Kdo přijde, ten tančí...
 

Pěkně rozjetá afro-latinská noc: karnevalové rytmy Tam-Tam Batucady, latinské melodie Tam-Tam Orchestry, afropopové nálady Tshikuny. Kdo přijde, ten tančí...

Tam-Tam Orchestra

Tato formace vznikla v roce 1999. Ve své tvorbě čerpá z etnické hudby a world music. V jejím repertoáru můžeme najít skladby zaměřené na brazilské, kubánské a africké rytmy. Vystoupení Tam-Tam Orchestra jsou plné strhujícího groove a oslnivé energie, navštěvované posluchači různých žánrů a všech věkových kategorií.

TTO si zahrál v Egyptě, Německu, hraje po celé České republice a v zahraničí. V Praze například v Paláci Akropolis, velké Lucerně. Hráli na slavnostním otevření Sazka Areny, na otevření nákupního centra Zlatý Anděl, T-Mobile Day. Pro všechny akce byly složeny speciální skladby kapelníkem Milošem Vacíkem.

Miloš Vacík - bicí + perkuse (Šum svistu, Pražský výběr, Laura a její tygři, Slet bubeníků) je vyhledávaným studiovým hráčem a učitelem na bicí a perkusní nastroje.

Tereza Petrášová -zpěv + perkuse (Slet bubeníků, Pilounova rytmická sekce) Dodává této kapele tolik potřebnou hudební a pohybovou šťávu.

Martin Kreuzberg (perkuse) Garáž, Ivan Král Band Využívá ke hraní velké množství afro-brazilských nástrojů.
Martin  Drahoňovský –baskytara. Velice přesné a rytmické hraní.

Jakub Klár – flétny. Jeho doménou je příčná flétna, ale zvládá i jiné typy, např. etnické zobcové

Jakub Hlobil - kytara. Hráč na elektrickou a akustickou kytaru, vyzrálý muzikant a důležitý článek kapely.

Tshikuna

Hudba Tshikuny je na české scéně ojedinělá. Zpěv v jazyce Lingala, francouzštině a použití originálních per-
kusních nástrojů v kombinaci s bicími, elektrickou kytarou a basou dělá z této formace originální afropopo-
vou kapelu.

Tshikuna hraje: Rotes Berlin K.V., Akropolis, Rock Café, Roxy, festival Trutnov Open Air, Hrad Točník, Litoměřický kořen, Reggaemeeting, Cosmic trip...

Mohli jste je slyšet na Febio Festu, Sletu Bubeníků (dokument Čt), spolupracovali s Bárou Basikovou, Milošem Vacíkem a Tam Tam Orchestra, Jakubem Pavlem Rybou... S kapelami Bengas, Blackfire z Arizony.

Elvis Kititi (Kongo) zpěv, kytara Kapelník a frontman. Podilí se na skládání hudby a textů. Hrál v mnoha kapelách, jako jsou Paris 9 (1985), A Bianca (1987), Vox Populi (1991), Tshakatumba a Saka-saka. V roce 1999 začíná působit v Čechách v kapelách Vox Africa, Etnika Prima.

Papis Nyass (Gambie) perkuse Hraje na bonga, konga, darbuku, talking drum a na mnoho jiných rytmických nástrojů. Mohli jste ho zahlédnout při vystoupení kapel Švihadlo, Hypnotix, Hermakuti, Tam-Tam Orchestra. Spolupracuje s DJ Bouramou a DJ Trávou. Vyučuje africké tance.

Mojmír Režný (ČR) baskytara hraje na šestistrunou baskytaru, která kapele dodává štávu. Zahrál si v kapelách Mediterranean, Dark, Köpřiva Tomislav Zvardon (ČR) kytara V kapele služebně nejmladší člen. Schopný a vyhraný kytarista, který hrával ve skupinách Sunrise, Kolíbka a vsoučasné době na projektu s Kamilem Bukověckým. Podílel se na na mnoha CD Sunrise, Come on duck you, Jazzýček, Its well hidden s Kamilem Bukověckým.

Vojta Vágner (ČR) bicí Spolu s baskytarou a perkusi je v teto kapele jedním z nejdůležitějších článků. Hraje v kapelách Jazz Tau Race, Caterpillar a v současnosti v punkový Konik.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016