PARTYINFO

 

ŽIŽKOV MEETS JAZZ 2004

Datum konání:
20.11.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Ján Ačo Slepčík, Gulo Čar, Black&White Jam Session
Popis:
start 19:30
 
 
Žižkov meets Jazz 2004
Druhý ročník nejstaršího jazzového festivalu na Žižkově spojí vůbec poprvé přední jména českého jazzu se swingujícími rytmy romské hudby.
 

Druhý ročník nejstaršího jazzového festivalu na Žižkově spojí vůbec poprvé přední jména českého jazzu se swingujícími rytmy romské hudby. Hudební všeuměl Jiří Stivín, vycházející jazzová hvězda, kytarista David Dorůžka, funkoví Gulo Čar a nadžánrový kytarista Ján Ačo Slepčík se představí jak v samostatných vystoupeních tak v překvapivých jam sessions.

Pořadatelé z Žižkovské radnice slibují vypečenou jazzovou tombolu a welcome drink s doutníčkem pro každého diváka. Máte se na co těšit!


19:30 Ján Ačo Slepčík

Jeden z nejosobitějších romských hudebníků současnosti. Ačo je skvělým interpretem stylů dominujících současné romské hudbě phurikane giľa ( tj. starodávné písně) a neve giľa (tj.. nové písně). Oproti úzkostlivé stylové čistotě, s níž hraje tradiční romské písně, jsou v jeho interpretaci nových romských písní patrné vlivy popu, rocku a romského jazzu. Slepčík na festivalu pokřtí své aktuální album „Gipsy Songs“.

20:30 Gulo Čar

„Fantastické, nic podobného v Americe nemáme!“ neskrýval své nadšení nad vystoupením Gulo Čar funkový president James Brown, jehož vystoupení v Praze Gulo Čar zahajovali. Devítičlenná jednotka funkujících Romů, hraje našlápnutou směs soulu, jazzu a funku silně ovlivněnou cikánskou melodikou a harmonií a James Brown je jejich fanoušek, co dodat?

21:30 Black&White jam session

Slepčíkovo blues roztančí funkový groove Gulo Čar a Dorůžkovo kytarové mistrovství.

Vstupenky v předprodeji Paláce Akropolis (79,- Kč); v předprodejích Ticketpro (79,- Kč plus distribuční poplatek); v den koncertu v Paláci Akropolis (99,- Kč).

Více informací na www.praha3.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016