PARTYINFO

 

SOUND ATTACK

Datum konání:
29.10.2004 - pátek
Místo konání:
Trenčín - TMM
DJs:
techno floor - Regis live (downwards rec./birningham/uk), Dalo aka Loktibrada o+j/standa/ba), Agent (fylo/cz), Čára (21:10 crew/dca), Glaucoma (dustream/bb), Dyrra(yednodalab/hc)
bajkonur house floor - Tráva (lex rec./praha/cz), Dodo.man (projectEAST!/dodoman.com/ba), Pappi(maxibooking/ba), Sax Attack (Wychitawacs & Fazula-sax), Pablo Martelo (sk)
after párty in krankenhaus klub - Tkáč & Haverlík (baroque/sk), Vik (unique/ba), Yoshi (21:10 crew/ba)
Popis:
start 21:00
vstup 250/300 CZK (Ticketportal)
 
 
Regis aka Karl O´Connor
Sound Attack je predo dvermi, my vám dnes ponúkame profil hlavného headlinera akcie, dja a producenta ktorý asi najviac ovplyvnil slovenskú techno scénu - Regis aka Karl O´Connor ...
 

Karl OKarl O'Connor aka Regis je jedním z hlavních představitelů anglické elektro scény. Ovlivnila ho zejména jména jako např. UK průkopníci Throbbing Gristle, Robert Rental, Cabaret Voltaire, Fad Gadget a Wire a možná ještě blíže měl ve svém vývoji k německým jménům jako Einstürzende Neubauten, D.A.F. a Liason Dangereuses (feat. Chrislo Haas).

Koncem roku 1993 založili v Birminghamu v okrsku Halesowen O'Connor a Peter Sutton (Female) Downwards Records, debutovali s Hostage (O'Connor/Sutton) a nahrávkami od Surgeona přivedli publikum k šílenství. Elektronická smršť s typickými temnými pasážemi, přidušenými basy, a temnou atmosférou. OConnor si vytvořil postavení a reputaci povedenou kombinací loopů a industriálních elementů v dvanáctipalcích "Montreal", "Application of Language" a "We Said No". Reakce z celého světa na jeho desky odstartovaly zcela nové pojetí a pohled na opravdové UK Techno a tím hlavním představitelem se stalo právě Downwards. Ještě před uvedením na trh se to stalo novým směrem, který byl oživením syrového zvuku a jeho nezaměnitelný sound a věhlasná zručnost jen zpečetili jeho pozici.

V roce 1996 byl O'Connorův pokrok korunován albem-double 12´´ Regis -"Gymnastics". Zvuk byl přesně tak jedinečný, jak hledal a pro který nedělal ústupky jak v jeho tak i v labelové indentitě. Díky hluboce usazeným a temným kořenům v Birminghamské Techno scéně a zvuku má v sobě O´connorovo minimalistické techno texty, tóny i loopy. Přesto je úzce spojeno i s extrémně nezávislou částí producentů Downwards (Surgeon, Female, Portion Reform a Regis), Karl O'Connorův vlastní zvuk a nikdy se nevzdávající DIY(do it yourself - udělej si sám) úspěch udržuje dobrou pověst a respekt downwards.

Karl OPři své charakteristické neutuchající závislosti na hudbě O'Connor zakládá v roce 1996 Integrale Muzique distribuci, s partnery Antoniem Soares-vieira (Raoul Delgardo) a Peterem Suttonem. O'Connor udává směr labelu vydáním dalších alb od Surgeon, Female, a Portion Reform, a během toho dále hraje po celé Evropě a Americe. Relativně "klidný" rok 1997 stabilizoval Integrale a vyvrcholil druhým double packem od Regise "Delivered Into the Hands of Indifference" (1998) a jeho první nahrávkou pro Tresor ("The Theme From Streetwalker" a "Guiltless"), ve všech se promítlo více tónů a textů, ale je samozřejmě zachován jeho nekompromisní a ojedinělý styl.

Nová a progresivnější tvář O'Connorova zvuku se odrazila v jeho "Divine Ritual" a "Blood Into Gold" EP's (1999). Ovlivněni mystikou a tajemnem roku 2000 a O'Connor a Peter Sutton nahráli "Againstnature" - jejich vůbec první album/double-pack vydané mimo Downwards.
Navrátili se tím ke svým indurstriálním kořenům. Chaos se skrytou strukturou uvnitř spíše než tracky.

Downwards a O'Connorovo silné postavení upevňuje svoji pozici vítězstvím v různých anketách a žebříčcích. Nedělá kompromisy a média ho milují jako nikdy předtím.

Text a fotky z : www.techno.cz

 
Rozhovor s Wychitawacsem Rozhovor s Agentem Profil DJe Agenta Sound Attack – Biografie djs techno floor Sound Attack – Biografie djs house floor Předprodeje na party Sound Attack Sound Attack – First Info

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016