PARTYINFO

 

CHUMBAWAMBA

Datum konání:
11.11.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Chumbawamba (UK)
Popis:
vstup 330/380 CZK
 
 
Chumbawamba v Roxy
Levicově orientovaný ansámbl známý po celém světe díky svojí originální a velmi poslouchatelné verzi popu, v níž neváhá propagovat svoje "anarchistické" názory se vrací do Prahy!
 

Politická orientace byla mimochodem i rozhodující při samotném sestavovaní kapely; tedy členové nebyli vybíráni na základě instrumentálních dovedností, ale rozhodujícím kritériem byly vzájemné sympatie podmíněné i sdíleným odporem ke státním orgánům a politické reprezentaci jako takové.

Nahrávková historie kapely sahá až do roku 1986, kdy Chumbawamba vydala svůj první singl pojmenovaný (jak jinak) Revolution, zbytek osmdesátých let a první alba se nesly v duchu melodického punkrocku, který byl na začátku devadesátých let prolnut taneční subkulturou a později i popem.

V roce 2002 spatřilo světlo světa album Readymades a nynější Chumba, kromě toho, že se silně protiválečně angažuje a na svém webu připomíná dávné stávky horníků a další levicové aktivity, vytáhla s novou deskou. Jmenuje se „Un“ a podle kapely je nepodobná čemukoli z předchozí produkce, o čemž jsme měli příležitost se přesvědčit již v květnu letošního roku na koncertě v Roxy.
 
Lístky jsou k dostání za cenu 330,- Kč na obvyklých místech v předprodeji a nově v infocentru v klubu Roxy, rezervace s 10% slevou jsou možné na www.roxy.cz.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016