PARTYINFO

 

LIVE ELECTRONIC SESSION 03

Datum konání:
21.10.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - NoD
Live:
AGF (DE), Apparat (DE), support Ema Tomatucha (CZ)
Info:
http://www.muteme.cz
ales@muteme.cz
Popis:
vstup 220 CZK (registrací na www.muteme.cz ), 240 CZK (Ticketportal), 260 CZK (na místě)
začátek 19:00
 
 
Biografie AGF a Apparat

AGF bio

Antye Greie (ještě donedávna Antye Greie-Fuchs – odtud AGF) vyrůstala ve Východním Německu a hudbou se aktivně zabývá v podstatě od pádu Berlínské zdi. Její výrazný hlas našel uplatnění v projektu Laub (duo společně s hudebníkem Jotkou), se kterým natočila čtyři desky “digitálního popu” (elektronika + Antyin zpěv v němčině), z nichž zejména poslední Filesharing sklízela úspěchy po celém světě.

Svému sólovému projektu AGF se věnuje zhruba od roku 2000. Jako samoukovi v oblasti hardware+software jí učarovalo skryté kouzlo moderních technologií a dokonce i samotných manuálů, jejichž texty jí posloužily jako základ pro experimenty se slovy/hlasem na debutové desce Head Slash Bauch (vyšlo na americké značce Orthlong Musork). Originální pojetí této poměrně dosti náročné nahrávky jí otevřelo dvířka na světová pódia a z AGF se rázem stal v oblasti experimentální laptopové elektroniky pojem.

Její následující deska Westernization Completed (Orthlong Musork a čerstvě v reedici AGF Producktion) znamenala posun od abstrakce k celistvějšímu slovnímu projevu či snad až poněkud specifické poezii (z velké části založené na e-mailové korespondenci), němčina uvolnila místo angličtině a ucelenější podobu dostala i zvuková stránka. AGF za ni získala zvláštní cenu v kategorii Digital Music na prestižní přehlídce Ars Electronica. Nedávno se na trhu objevila další deska Language Is The Most (vyšla u labelu Quecksilber), která obsahuje přepracované verze skladeb z jejího živého vystoupení na Ars Electronica Klangpark 2003.

Vedle vlastní tvorby má Antye na svém kontě spolupráci s Craigem Armstrongem, jejím přítelem Vladislavem Delayem atd. Věnuje se také grafickému designu a je autorkou webové stránky labelu Kitty Yo (www.kitty-yo.com).

www.poemproducer.net

Apparat bio

Oblast IDM (melodické melancholické elektroniky odkazující k Warp klasice) trpí nánosy příliš předvídatelných klonů, nicméně novinka berlínského projektu Apparat vykazuje atributy šafránu. Syntetické atmosférické motivy podložené roztěkanými breakbeaty tu a tam výtečně dochucuje saxofon nebo kytara (méně chutně pak vzácný vokál) a panuje nápaditost, vyváženost přísad a vysoká působivost. Deska takřka bez nových prvků, převratných postupů, překvapení v náladách... jen nezpochybnitelný holý talent.

 
Koncert experimentální elektroniky v NoD

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016