PARTYINFO

 

PIG FEST 5

Datum konání:
18.12.2004 - sobota
Místo konání:
Plzeň - DVD
DJs:
techno - Dave Fish, IMEI (Scorn+Alf Elektri live), Jack-R vs. Malda, Home, Cruiser, Lookshot
dnb - Kontact with Evil, Cannon Foundry
Popis:
green laser, go-go, snow, videoprojection, sweets, special pigs decoration
vstup 100 CZK
 
 
Profily DJs na Pig Festu

Dave Fish /Exwired.org Rec./

Dave je zakladatelem labelu a agentury Exwired.org. V současné době má na svém kontě 3 techno EP distribuované po celé Evropě, 2 neoficiální CD vlastní tvorby na pomezí EBM, techhouse, trance a triphopu a produkci od ambientu, breakbeatu až po techno pro různé účely (znělky, dokumentární filmy apd.). Třetí techno vinyl Exwired.org Rec., který vyšel pod názvem Dave Fish – The Fifth, vznikl ve spolupráci s uznávanými zahraničními producenty Pounding Grooves a kanaďany Preachem a Marco G.

Jako DJ se prezentuje převážně energickými techno a progressive sety s důrazem na hudební a rytmickou rozmanitost ve spojení s propracovanými a pestrými mixy a použitím efektových procesorů pro filtrování a modulování zvuku. Za hudební zajímavost lze označit Daveho chilloutové poslechové pásma brouzdající na pomezí pozitivního harmonického ambientu a ponurého triphopu.

Dave hrál mimo jiné i po boku Chrise Liebinga, Hardcella, Christiana Wunche, Heiko Lauxe, Marka Williamse, Cari Lekebusche, Marca Baileyho, Kevina Saundersona, Bena Simse, Larse Kleina, Laya&Bushwacky atd. a na mnoha festivalech a akcích po celé střední Evropě.

Elektronické muzice se věnuje od roku 1990. Počátky vlastní tvorby by se daly stylově charakterizovat jako melodický "new age". 1992-1995 je členem různých elektronických a rockových skupin. 1995 - realizace vlastního live actu a vydání prvního CD. V letech 1995 - 1997 skládá muziku pro dokumentární filmy. S rozšířením svého domácího studia přechází k tvrdšímu hudebnímu stylu přirovnatelnému k EBM.

Zakládá stylově, nástrojově a lidsky rozmanité elektronické projekty s důrazem na vizuální složku, pořádá elektronické koncerty. Vydává druhé a třetí CD na pomezí EBM a "triphopu". Také se vrací ke svým "new age" začátkům a skládá hudbu pro meditační a léčitelské nahrávky. Současné taneční muzice se začíná věnovat až v roce 1998, stylově na pomezí tech-house a trance. Vydává čtvrté CD vlastní, tentokrát taneční hudby a triphopu. Také vystupuje jako live act. Svoji tvorbu prezentuje mimo jiné také na Rádiu 1, rádiu Jih a dalších.
 
více viz www.exwired.org


DJ Jack-R

Začal jsem hrát ve svých 19-ti letech v lednu roku 2002. Asi po půl roce prvotního trénování doma jsem začal hrát v plzeňském klubu DVD. 6 měsíců nato jsem začal hrát jako rezident v též plzeňském klubu K14, kde jsem se snažil pořádat pravidelné afterparties po plzeňských akcích.. Hraji na 4 gramofony s Dj Maldou.

V posledním 2 letech jsem natočil 5 cd pod názvem Techno Compilation. Spolu s Maldou jsme založili oficiální booking TECHANALITIC pod kterým oba hrajeme spolu s dalšíma 3-mi členy. Zahrál jsem si 2x na plzeňském rádiu Kiss Proton v pořadu Nightfly. Cca před rokem jsem vyhrál soutěž pro začínající DJs od Pro Futurum, Bassline cup. zahrál jsem si po boku : Agenta, Pavla Krejdla, Tokyho, Orbitha.. dále v klubech jako Industry55, Area 51, Domino - Chodov KV atd.

Ve svých setech se snažím hrát spíše s energetickým podnětem, ale hlavně podle lidí, jak reagují na jednotlivé zvuky. Na párty je dj bůh, tak proč nedát lidem to co opravdu chtějí...


DJ Lookshot

Občanským jménem se jmenuji Jan Pilík, je mi 20 let (1984), a žiji v Rakovníku (malé město na západě středních Čech). O klubovou scénu se zajímám od roku 2002, s hraním jsem začal až 4.7.2003. Začínal jsem s  Drum'n'Bassem, s Technem až asi o 3 měsíce později. Poprvé jsem hrál na akci MPSS Axion (D'n'B), která se konala 19.7.2003 v jedné rakovnické hospůdce a hrálo se asi pro 50 lidí. Poté jsem byl rezidentem rakovnického klubu Suterén, který v září 2004 padl. V současné době jsem členem malého bookingu SPHERE (www.sphere.czechian.net), hraju oba styly a začínám s  Deep Housem. Vyhovuje mi pohodový D'n'B, za svůj vzor v tomto stylu pokládám Koogiho nebo IM Cyber.

Techno mám rád pomalejší, melodičtější, vyhovují mi italští producenti, vzorem jsou pro mě DJky La-Di-Da a Lucca, rozhodně ale nechci někoho imitovat. Desky nevybírám podle labelu, ale nejvíce se mi osvědčily tyto: Techno na Zync, Conform, Southsoul, Mankind, Recycled Loops, Molecular, MB Elektronics, Meta, Primate,... a D'n'B na Full Cycle, Hospital nebo True Playaz. Mezi mé oblíbené producenty patří Hertz & Johan Bacto, Danilo Vigorito, Andrew Richley & Ryan Rivera, Markantonio, Oliver Ho, Marco Bailey, Marco Lenzi, Redhead, Ladida nebo Mhonolink, z D'n'B pak London Elektricity, Total Science, Pendulum, Teebee, Klute nebo Krust & Die.

Dosud jsem hrál pouze v Rakovníku a několikrát mimo, a to na soutěži začínajících DJs 13.2.2004 na akci Beat Attack v Plzeňském DVD klubu, kde jsem se umístil na čele pořadí (4.místo), na akci Pig Fest 2 26.3.2004 v témže klubu, kde jsem vystoupil jak na D'n'B stage, tak na Techno Main Stage (pro 500 lidí), 13.8.2004 na open airu La.Bujo u Orlické přehrady (D'n'B) asi pro 300 lidí, 1.10.2004 na Underground Techno Party v klubu Ripley v Plzni, a 15.10.2004 na Tactical Breakz 02 (D'n'B) v Novém Strašecí u Rakovníka.

Doma trénuji na opravdu zběsilé sestavě: Mix NUMARK 1002X, 1 gramo NUMARK DD 1520 (přímý náhon) s přenoskou STANTON  500 MK 2, 1 gramo OMNITRONIC BD 1520 (řemínkový) s přenoskou STANTON 500 MK 2, to vše připojené na starou věž SCHNEIDER s ne zrovna nejkvalitnějšími repro. Na této sestavě spolu  s mým přítelem počítačem:) jsou prozatím nahrána všechna má dema. Měl-li bych mluvit o svých ambicích, pak musím říct, že DJing je věc, u které bych se chtěl dostat na co možná nejvyšší úroveň. Chtěl bych si zahrát i na větších akcích, mým snem je hraní na některém z letních festivalů.

Líbí se mi, když se lidi mým hraním baví a hudba tak přináší radost jak mně, tak jim. To je o mě asi tak vše a doufám, že se vám bude moje demo líbit.
Honza Pilík a.k.a. DJ Lookshot

dj.lookshot@seznam.cz


DJ Malda

Vlastním jménem Ondra Malát hraje o půl roku déle než jeho kamarád a spoluzakladatel Techanalitic production Jack-R. Vlastně to všechno začalo v posledním ročníku na střední škole, kdy asi po půl roce navštěvování různých parties zakoupil svůj první mixák a gramofony. Počátky byly dost těžké, protože o mixování nevěděl vůbec nic a tak na všechno musel přijít nebo to prostě někde odkoukat.

Asi po půl roce se k němu připojuje jeho kamarád Jack R.  V té době už Malda hrál na soukromých akcičkách svých známých….. Po dalším roce začali společně s Jack-rem chodit a hrát do plzeňského klubu DVD… tam také poprvé začali laborovat s hraním na gramofony.

Pak už byl jen krůček k rezidentství v novém klubu K14. Určitě všichni znáte jejich proslavené afterparty v tomto klubíku. Po roce rezidentství se klub zavírá a Jack R s Maldou společně zakládají Techanalitic Production. Od té doby pořádají různé parties po celém západočeském kraji. Ať už je to série parties Beat Attack nebo Technozone , či snad nesčetně klubovek…..všechny mají společný cíl kvalitně zabavit co nejširší spektrum lidí.


DJ Home

Sušický Dj Jan Meliš aka Dj Home se na taneční scéně pohybuje od roku 99, kdy začal s legendárními akcičkami v místním klubu.Díky nocím s názvy Technoaction a Vinylbeats si zahrál po boku téměř celé "české technošpičky" a byl do značné míry ovlivněn i jejich stylem.V posledních třech letech se často objevoval v Plzni v klubech DVD, Divadlo Pod Lampou, Cella, House of Blues.Letošní léto obohatil line-up festivalu Techno Zone, Bikiny a je také rezidentním Dj-em oblíbených akciček jménem Discotheca.Nějaký čas byl pod záštitou Futurebeat bookingu, nyní je členem EAE.
 
A o tom také jeho hraní je...podle vlastních slov...hraju, abych bavil lidi a bavil sebe a díky tomu se mi to snad i daří...
Jeho sety jsou velmi energické, taneční, těžko byste v nich pátrali po nudných temných plochách.Dokáže skloubit electro, trance, tech house s velmi tvrdým a nekompromisním schranz technem.Poslední zmiňovaný styl je jeho nejoblíbenější a proto jeho sety mají velmi razantní nádech.Díky tomu získal neoficiální přezdívku –sušický Dj RUSH-.
kontakt-djhome@tiscali.cz


IMEI projekt by Aj. Scorn & Alfelektri

Koncem roku 2001 vzniká na blanenském okrese originální projekt IMEI, který tvoří nápaditý a talentovaný dj Scorn (Freefall-Djs/Boskovice) a nadčasový producent a hudebník v jedné osobě - Alfelektri (Adamov). Dj Scorn má již v té době za sebou tříleté působení na taneční scéně a Alfelektri několikaroční experimentování v hudební elchimii, dloholeté hře na klavír, vlastní tvorbě, zvukové a hudební teorii a při tvorbě filmové hudby pro nejmenovanou pražskou firmu. Oba se rozhodli nabité zkušenosti v odlišných odvětvích produkce taneční hudby využít k založení tohoto ojedinělého projektu a tak skloubit dva odlišné pohledy na Live produkci taneční muziky v jeden naprosto originální celek.

Oba členové, dlouholetí kamarádi, se profesně setkávají poprvé na vánočním speciálu akcí Space v Kunštátě na Moravě. Pomáhali k životu dnes již legendárním Cosmix parties ve vranovské "eFku" a vystoupili po roční pauze na Raver's UNITE 2, konané ve městě Hradhouseu - v Boskovicích. Jejich produkce se skládá z djského setu dj Scorna, který hraje ze dvou až tří gramofonů, a doprovodu Alfa ze dvou syntetyzátorů Roland a Yamaha. Jejich produkce začíná energickou bombou ve formě zcela nadupaného intra a tato energická vlna prolíná celé jejich vystoupení.

Jejich vystoupení bývají ojedinělá i z toho důvodu, že si velmi pečlivě vybírají, kde vystoupí a kde ne. Pokud máte zrovna to štěstí, že se objeví na akci ve vašem okolí, neváhejte, přijďte si je poslechnout a nechte se unést na vlně maximálního smyslového opojení.


Kontakt With Evil
 
Dali se dohromady v roce 2000. Jsou dva djové upřednostňují Techstep. Na svůj věk (21) si velmi brzy vydobili pevnou pozici na západočeské d'n'b scéně. Stali se rezidenty klubu In-Spiral s pravidelným programem, jsou členy seskupení Soundeviant.

Cannon Foundry

Tahle plzeňská dvojice teprve začíná vystrkovat svoje D´n´B růžky. Někteří z místních cluberů a lidí okolo drum&bassové scény již tento název zaregistrovali. Honza Fillo alias Fík (22) a Michal Hes alias Hes!k (21) se o tento stýlek zajímají již několik let. K  DJingu  se dostali přes známé plzeňské firmy Kontact with Evil.

CF se i nadále těší jejich přízni a často spolu vystupují. Co se týče výběru desek, tak to je asi hlavní předností prezentování se jako DJské duo. Zatím co Hesík se ubírá tvrdší, temnější a rychlejší cestou stylu Black Sun Empire a jim podobných, od Fíka se dočkáte spíše melodičtějších a vokálky prošpikovaných tracků.

Velmi oblíbení interpreti Marky & XRS se často objevují v hledáčku tohoto DJe. V průběhu jejich setů proto není problém ani pro náročnější jednostranně založené posluchače, najít si tu „svojí“ chvilku. Jinak právě rozmanitost stylů je to, co zdobí tuto DJ dvojku. Všechno to začalo v létě 2003, kdy si pořídili vlastní gramofony a mix a začali točit svoje první „placky“. Jako na každém začátku to nebyla žádná sranda, ale hodiny strávené mixováním brzy začaly nést první ovoce. Kupodivu docela brzy se odvážili ukázat, co v nich je, i plzeňskému publiku.

Po prvních nesmělých krůčcích, přišla klubová noc Pig Fest, kde jsou rezidenty D´n´B stage a výrazně jim to prospívá. Mimo toho je možné si CF poslechnout i v klubech In Spiral, Uncle Paya a Jedová Chýše, kde se hlásí o své pravidelné místo v programu. Určitě o CANNON FOUNDRY ještě uslyšíte a ne jen na západě Čech.

 

 
Pig Fest - pohádka o depresi

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016