PARTYINFO

 

FESTIVAL MEZIPATRA - BUKOBRANÍ

Datum konání:
13.11.2004 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Tvyks, Vilém, Adrea Fiorino
Live:
Remorse
Popis:
workshop: Ateliér tělového designu FAVU
performance: Ateliér scénografie JAMU
vstup 150 CZK
 
 
DJ Tvyks v Brně na Flédě
Iva Bittová a DJ Javas opět spolu na Mezipatrech
Iva Bittová a DJ Javas vystoupí po roční pauze opět spolu na hlavní párty festivalu Mezipatra. Večírek Le Buzna Celebré odstartuje v pátek 19. 11. v pražském klubu Abaton (Na Košince 8) ve 21 hodin. Kromě jedinečného vystoupení neopakovatelné zpěvačky se známým tanečním DJem uslyšíte během večera také muzikanta Borise Carloffa a jeho hosty z Anglie: zpěvačku Charlie One a MC Mustarda.
 

Festival s gay a lesbickou tematikou Mezipatra je ale hlavně brněnským podnikem, takže už tuto sobotu se můžete přijít pobavit do Brna na Flédu (Štefánikova 24). Od 21 hodin se tam rozjede pravé festivalové Bukobraní, kde se objeví hvězdy jako DJs Tvyks, Andrea Fiorino a Vilém.
 
„Oba večírky mají nabitý program a všichni se určitě budou skvěle bavit. Já už se moc těším, protože Iva Bittová se dokonce chystá vystoupení nahrávat a záznam pak použít na desku,“ prozradila vedoucí produkce Mezipater Hana Kulhánková. Pořadatelům se podařilo získat také talentovaného muzikanta Borise Carloffa, který v současnosti slaví úspěchy zejména na britských ostrovech a v Abatonu zahraje společně se svými anglickými přáteli, vokalistkou Charlie One a Bobem Mustardem.

DJ Javas, který začínal v brněnském klubu Mersey, navázal v roce 1998 spolupráci s významnou osobností alternativního hudebního světa, s legendární vocalistkou Ivou Bittovou, která je posluchačům  etnické hudby u nás i ve světě dobře známa. Společně byli hosty mnoha večírků a festivalů v Česku i na Slovensku. Do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová a vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické, alternativní či etnické hudby. Vedle živých vystoupení na live pódiu budou v Abatonu pouštět taneční hudbu také gay friendly DJové – Vilém, Lumiére, Chiccochillinfour & Polygon – známí zejména z večírku Lollypop v pražském klubu Radost FX.

„Pro naše brněnské publikum jsme pozvali mladou rockovou kapelu Remorse z Prahy. Během večera ale uslyší ještě populárního brněnského DJ Andreu Fiorino, DJ Viléma a našeho výborného kamaráda DJ Tvykse z Rádia 1,“ popsala program brněnského Bukobraní Hana Kulhánková.

Kromě hudebních vystoupení se návštěvníci mohou těšit také na performance studentů Ateliérů scénografie a tělového designu brněnské Jamu. V Praze navíc své umění předvede rakouský pohybový soubor Vis Plastica a neopakovatelný pražský Kabaret Tingl-Tangl.

Oba večírky jsou součástí doprovodných akcí 5. českého gay a lesbického festivalu Mezipatra 2004, který právě probíhá v kinech Art a Scala v Brně. V pondělí 15. 11. se Mezipatra stěhují do pražských kin Aero a Světozor. Zůstanou tam až do neděle 21. 11., kdy festival vyvrcholí vyhlášením vítězných filmů na slavnostním zakončení ve Světozoru.

Kontaktní osoba: Barbora Petrová, 605 703 044, barbora.petrova@mezipatra.cz

Partneři:

Záštita festivalu: Chantal Poullain-Polívková, prezidentka Nadace Archa Chantal a Jan Jařab, zmocněnec vlády pro lidská práva

Hlavní mediální partneři: Česká televize, Český rozhlas 1 Radiožurnál, Český rozhlas Brno, Rádio Kiss Hády, Rádio 1, Týdeník Respekt, MF DNES Brno, ToJsemJa.cz, Seznamka.cz, Metropolis, KIC, OPEN (Bratislava), Amigo, Lesba.cz, 004.cz, Kamvbrne.cz, Kamvpraze.cz

Mediální partneři večírku: Techno.cz, Rave.cz, Metropolis

Festival podpořili:
 
Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, Ministerstvo kultury ČR, Statutární město Brno, British Council, Francouzské velvyslanectví v ČR, Česko-německý fond budoucnosti, Rakouské kulturní fórum, Velvyslanectví Republiky Slovinsko

Hlavní sponzoři:

Volný, Restaurace Bonanza, Kabaret Tingl-Tangl

Sponzoři:
 
Jazyková škola MKM, Pension Arco, Hotel Slovan Brno, Megapress, Restaurace Áčko, Café Steiner, Cerberus club, Main Restaurant, Restaurace U Emila, Hospůdka Za divadlem, King´s Club, Café Dominik, Piano bar, Studio Henri, Termix Club, Sauna David, Křída a spol., Jan a Jolana – zahradní projekce, Barclub H46

 

 

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016