PARTYINFO

 

ALTERNATIVA 2004

Datum konání:
26.11.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Archa
Live:
DAAU /Die Anarchistische Abendunterhaltung (BE), MBIRATIONS (A / Zimbabwe), Kapital Band 1 (D / A)
Popis:
start 20:00
 
 
Profily účinkujích
Rakouské duo Kapital Band 1 tvoří elektronický všeum?l Nicholas Bussmann (také Beige Oscillator) a jeden z nejvynalézavějších perkusionistů současnosti Martin Brandlmayr (Radian, Trapist).
 

Jejich podivné instrumentální post-rockové kompozice spoléhají zejména na výrazné basové partie v kombinaci s nezvyklým využitím bicí soupravy a abstraktní mikro-elektronikou. Kapital Band 1 nejenže přichází se zcela novým pojetím struktury skladeb (podobně jako Brandlmayrův domovský soubor Radian), ale překvapují také albovým formátem. Jejich letošní deska 2CD sestává skutečně ze dvou disků - jedno obsahuje hudbu a druhé je prázdné cd-r, přičemž booklet se uposlechnutím příkazu “zde odstřihněte” promění ve dva. Po vypálení tedy máte v rukou dva identické výlisky.
 
www.kapitalband1.com

Trio Mbirations vkládá jedinečný zvuk tradičního afrického nástroje mbira do moderního contextu ‚západní‘ improvizované hudby. Duchem projektu je hyperaktivní rakouský umělec Werner Puntigam, který se vedle bezpočtu hudebních projektů (Blow&Order, Afrodynamix, Focuspocus, Danke…) věnuje rovněž zvukovým instalacím, fotografii či designu. V Mbirations hraje na trombón a spojil tu síly se skladatelem, odborníkem na elektro-akustickou tvorbu a profesorem univerzity v Grazu Klausem Hollinetzem a Adamem Chisvem ze Zimbabwe, který je uznávaným mistrem ve hře na mbiru a perkuse.

Belgická skupina DAAU /Die Anarchistische abendunterhaltung/ je ojedinělou ukázkou nekonvenčního pronikání světa klasické hudby s moderními žánry. Soubor existuje od počátku 90. let, na kontě má řadu alb i různých speciálních nahrávek (pro taneční představení apod.) a své nesnadno zařaditelné instrumentální skladby už představil na pódiích po celé Evropě. DAAU po svém vstřebávají prvky nejrůznějších stylů a do vážnohudebního hávu halí punkovou energii a svobodomyslnost, folkovou tanečnost, rozmanitost jazzu i náznaky reggae či popu (v jejich repertoáru je i povedená coververze skladby 2+2=5 od Radiohead). Hlavní role ovšem samozřejmě patří virtuozitě jednotlivých muzikantů.

Buni Lenski - violin
Simon Lenski - cello
Han Stubbe - clarinet
Roel van Camp - accordion
Adrian Lenski - piano
Janek Kowalski - drums

http://www.mandiapple.com/DAAU.html

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016