PARTYINFO

 

DRUMSTATION XTRA

Datum konání:
10.12.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Loxy (Renegade Hardware, UK), MC R-Vee, Cutoff (NL), Impact (SUI), Mz Revolution (CAN), Domino (UK), Suki, Bass Beast
Info:
http://www.badpoint.cz...
Popis:
vstup 200/250
Line-up:
Červený Drak arena

20:00 - 21:00 DJ APHRODITE 1 hour mix - URBANTHOLOGY 2004
21:00 - 22:00 Appu
22:00 - 23:00 Lockee
23:00 - 24:00 Cutoff + Jiminee
00:00 - 01:30 Domino + R-VEE
01:30 - 03:00 Loxy
03:00 - 4:30 Impact + Jiminee
04:30 - 05:30 Suki

Oldschool arena

21:00 - 24:00 Bass Beast jungle team
00:00 - 02:00 Mz. Revolution
02:00 - 05:00 Bass Beast jungle team
 
 
Rozhovor s Mz.Revolution Drumstation Xtra již tento pátek Drumstation Xtra: nejlevnější vstupné do pondělí
Profily DJs
Obsáhlé profily vystupujících DJs na party Drumstation Xtra:
 

LOXY

Home: Londýn, Anglie

Andrew Cambell aka dj LOXY patří bezesporu do kategorie dnb legend. Tomuto stylu se věnoval takřka od jeho zrodu a díky tomu má na kontě pár zásadních skladeb.

Celý LOXYho život je spjat s hudbou, hlavně díky tatínkovi, který jako dj hrál jazz a soul, z čehož si LOXY pamatuje hlavně melodii. To však již do Londýna přichází vlna acid houseu a LOXY se stále více a více seznamuje s undergroundovou scénou, která mu učarovala. Díky svým přátelům má přehled o většině indoor i outdoor parties konajících se v okolí Londýna, je jen otázkou času, kdy se do celého hnutí zapojí aktivně. Ta chvíle na sebe opravdu nenechává dlouho čekat a LOXY se začíná seznamovat s taji djingu. Přicházejí obligátní vystoupení na pirátských radiích jako Chillin, Underground, Eruption, Rude, Sunrise FM nebo Counterforce FM. Mezi jeho oblíbence patří jména jako KRS1, BDP Kru, Public Enemy či Big Daddy Kane.

K dnb se dostává roku 1992 prostřednictvím pravidelného vystupování na dodnes fungujícím legendárním večírku Telepathy. Tam se LOXY poprvé setkal s lidmi jako Grooverider, Jumpin Jack Frost, Swift, Fabio, Frankie Valentine a dalšími. Andrew je naprosto ohromen zvukem, který tito lidé razí, učaruje mu hlavně neuvěřitelná energie, pomocí které doslova hypnotizují dav a je mu jasné, kudy se budou ubírat jeho další kroky na hudebním poli. Aby byl LOXYho profil kompletní, nelze nezmínit jeho zvláštní vztah k Metalheadz.

Už jako dnb dj vystupuje v klubech jako Desire, Thunder and Joy nebo v Club Jungle. Opravdovým zlomem je však setkání s Goldiem, Storm  a Kemistry. S nimi se hodně spřátelil a právě oni se pro něj stali zdrojem nevydaných tracků, tolik nezbytných pro velké dje. Dalším ternem byla nabídka vystupování na legendárních Sunday Sessions v klubu Blue Note, tedy nabídka, která přichází jednou za život…Loxy však pracuje dál a již v roce 1993 přichází jeho první nahrávka Roll Call u Whitehouse records, s níž mu pomáhal Baby B Kane.

Od této chvíle stoupá Loxyho hvězda vzhůru. Jako dj vystupuje pod hlavičkou Metalheadz, brzy se setkává s Marcem a Claytonem z Renegade Hardware, jenž je dodnes domovskou značkou LOXYho tvorby. Tracky Vortex a Airlock (společně s Inkem) příspívá na jednu ze stěžejních kompilací lámaných beatů Armageddon, s Usual Suspects vytváří další zásadní release Stalker/Fracture, který ve své době nechyběl v bagu snad žádného dnb dje. Dalšími významnými tracky u Renegade Hardware jsou bezesporu Caution, Sabretooth či nejnovější Haters (společně s Keatonem).

LOXY dlouhou dobu těšně spolupracoval s djem Inkem, se kterým vytvořil řadu parádních tracků, odborníci se však shodují, že vůbec nejkvalitnější tvorby jsme se od nich dočkali pod hlavičkou Metalheadz. LOXYho si všichni s Metalheadz spojují spíše jako dje než jako producenta, přesto však společně s Inkem a J Dubem na této legendární značce v roce 2002 vydávají Twisted Third Mind Ep, navíc přispívají na druhý a třetí díl MDZ kompilace, remixují Goldieho opus Angel.
 
Pro dokreslení - v říjnu 2004 vychází na Metalheadz MDZ 04, kde je opět zastoupen LOXY a zároveň na první noc z cyklu Metalheadz v Herbalu, jednom nejprogresivnějších klubů Londýna, si Goldie zve LOXYho.

Pokud je zmínka o Inkovi s J Dubem, druhým dechem je nutno dodat Fifth Element (Loxy, J Dub, Ink, Damage), což je formace fungující pod značkou Architecture (Loxy ji vlastní s Inkem). Fifth Element úzce souvisí s hip hopovými kořeny všech pánů, jelikož oba hity Instinct a Stone Cold obratně kombinují dnb a Mcího, čímž si získali velké uznání. Vždyť nacpat do tracku sedm MCs, aby vše sedělo, vyžaduje notnou dávku umu!

Značka Architecture posloužila jako platforma pro album „Can You Draw Sound?“, ze kterého nelze opomenout klenoty jako Picture This či Feel Da Heat. LOXY vytvořil nepřeberné množství tracků a remixů pro celou paletu labelů, vlastní značku Architecture a Cylon, spolupracoval se jmény jako Ink, Dylan, Keaton, Verse či Mindmachine, což není nikdo jiný než D Kay! Ano, D Kayovi první věci vycházely u Architecture a nebýt LOXYho, možná by si ještě dnes skládal hudbu doma v obýváku…

Je zbytečné vyzdvihovat LOXYho djský um. Jestli je LOXY obratný producent, potom je bezesporu božský dj! Rezident a tahoun večírků Renegade Hardware (večírky roku podle Knowledge Awards) nebo Metalheadz, hrál po celém světě, svými temnými a bezchybně mixovanými sety si získal uznání mezi laickou i odbornou veřejností.

MC R-VEE

Home: Canterbury, Kent, Anglie

R-VEE se poprvé setkal se světem rave parties roku 1998. Po čase zjistil, že ho na party nejvíce fascinují týpci s mikrofonem, čili mcí. Pozorováním mcí strávil mnoho času, až jednoho dne začal psát vlastní rýmy, které využil na menších lokálních akcích.  Nedlouho poté ho zve dj Slice do dnb radio show na Universitním rádiu v Kentu.
 
Vysílali spolu každý týden po několik měsíců, až do chvíle, kdy se R-VEE, Slice a další místní mc Jiminee, cítili dostatečně jistí vystoupit na regulérní akci. Ta proběhla úspěšně a dj Slice pozval R-VEE ho k hostování na party v nejznámějším klubu na kentské Univerzitě. R-VEE tak začal vystupovat před větším publikem, často jako jediný mc večera.

Od té doby R-VEE začal intenzivně pracovat na nových rýmech, vyzkoušel a osvojil si různé mc styly, na základě kterých si vytvořil svůj osobitý styl. Tam se promítá i jeho skotský původ.

Další posun nastal, když v roce 2003 vyhrál několik mc soutěží a battlů - Pure Science v Maidstone (Kent), Battle of the MCs  - Stratford Rex (London). Těmito úspěchy si R-VEE upevnil sebevědomí a získal tolik potřebné bookingy po celé Anglii.
Celkem nedávno byl R-VEE členem vítězného teamu Drum and bass areny v clashi proti Dogs on acid a je nominován spolu s djem Dominem do dalšího battlu proti teamu Bad Company – Dogs on Acid.

Ačkoli je R-VEE velmi často v Londýně a účinkuje po celé Anglii, žije stále v Canterbury a místní scénu podporuje produkcí vlastní akce Flexin’ Tues-Daze, v prostorách 1000 let starých sklepů v centru.
 
R-VEE je rezidentem Breakology, Pure Science, Flexin’ Tues-Daze, Sound Reapers and Sanction a zastupován agenturami Enter the Jungle a Raving Itch. Má také první zkušenosti ze zahraničí – party na pláži ve Španělsku.

Za poměrně krátkou kariéru již R-VEE vystoupil s množstvím djů a mcí, mezi nimiž byli například: Nicky Black Market,  Grooverider, Mampi Swift, Jumping Jack Frost, Moving Fusion nebo nedávno Ed Rush.

R-VEE pravidelně vystupuje na těchto rádiích:

Hot 93.0FM (Kent)
UKCR 1350AM (Kent)
www.subliminalmuzik.com
www.lifefm.co.uk
www.ukrumble.com
www.blaze-live.com

V poslední době mc R-VEE a dj Domino spolu trénují a pro vystoupení na DRUMSTATION XTRA, na které se oba strašně těší, nacvičují speciální set!

DJ CUTOFF

Home: Amsterdam, Holandsko

Na počátku djování se Cutoff věnoval hiphopu, ale po poslechu legendárního Platinum Breakz LP (Metalheadz) se od roku 1999 dj Cutoff stabilně věnuje drum&bassu. Uchvácen novým soundem založil sdružení Future Research, jehož dalšími členy byli  djs Mos a Lenzman (Lenzman později FR opustil a nahradil ho dj Lokal).

Future Research začali pořádat parties v undergorundovém klubu OCII. Ty se postupně rozrostly a dnes Future Research organizují v Amsterdamu tři pravidelné drum&bass akce – Treshold, Reactiv a Project Funk (velmi dobře obsazená jediná liquid funková noc v Holandsku).

Cutoffův styl hraní se v průběhu času pomalu vyvíjel a měnil. Začal s tvrdým ostrým drum&bassem, založeným na labelech jako Renegade Hardware a Ram records. Později  Cutoff začal hledat zvukově bohatší hudbu a začal se vracet k hiphop a reggae kořenům. Jeho dnešní sety jsou zaměřeny na atmosféričtější a funky rollin drum&bass s velkým vlivem dubu a reggae. Jedna věc se však u Cutoffa nikdy nezměnila – a to důraz na basy.

Jeho oblíbenci aktuálně jsou Commix, High Contrast, Calibre, Digital, Amit, MIST, Tactile, Breakage...

Za svojí kariéru dj Cutoff hrál vedle djů jako třeba Bailey,The Insiders, Tech Itch, BSE,  Trace, Kemal, Concord Dawn, DJ Kontrol, Paul Reset, B-Key, MC Jakes.

CUTOFF – TOP10

01 J-Laze-For Your Eyez-Strictly Digital
02 Catch 22-Brotherhood-Glo dub
03 Equinox-Love Thy Brother-Bassbin
04 A.I.-Switch On-Commercial Suicide
05 Insiders-Deep Down-31 dub
06 Kymera-For Your Soul-Strictly Digital
07 Fellowship-Good Man-Defunked
08 Lenzman-Visionary-Strictly Digital dub
09 Amit-Gatecrasher-Metalheadz
10 Cyantific-Reincarnation dub-Hospital

DJ IMPACT

Home: Curych, Švýcarsko

Dj IMPACT pochází ze švýcarského Curychu, kde se začal s djingem již v roce 1994. Nejdříve hrál techno a hardcore, drum&bass si oblíbil až kolem roku 1997. Od té doby ho už neopustil a naplno se mu věnuje. Během svého djského působení hrál již na mnoha akcích v klubech, parties a ravech, byl členem několika booking crew. Jak již minulost dje IMPACTa napovídá, je mu blízká vysoce energická muzika, což ve spojení s jeho precizním mixingem přináší pěkně nadupané sety.

Hraje pod hlavičkou The Engine, bookingem, který si před lety dal do vínku oživení taneční scény ve Švýcarsku.
IMPACT  hraje ve Švýcarsku na spoustě velkých parties a hrál po boku mnoha známých djů mcí, v jejichž výčtu nechybí Hype, Zinc, Friction, Ed Rush, Bad Company, Bryan Gee, Optical, Goldie, Storm, Shimon, Swift, Klute, Doc Scott, Total Science, Mickey Finn, Slipmatt, Dylan, Facs, Special K, Keaton, Bassman, Foxy, Fatman D, Eksman, Herbzie, Riddla D, Shabba D, Skibbadee, Det, Palma da Chalma, Sp, Shortston.

Vloni dj IMPACT vystoupil velmi úspěšně v pražském Matrixu a v plzeňském Inspiralu, do Čech přijíždí hrát již po třetí.

IMPACT - TOP10

1. "Butt ugly Martians" - Friction vs. Baron - Dub
2. "Nightwatch" - Task Horizon - Dub
3. "Elysian Park" - Total Science RMX - CIA Promo
4. "Mr. Majestic" - Calibre vs. High Contrast - Signature Promo
5. "Dubplate Killaz EP 1&2" - Various Artists - Ganja Promo
6. "Babylon VIP" - Special Forces - TEKDBZ Promo (Photek)
7. "Unknown" - Dj Zinc - Unknown 003 Promo
8. "You disgust me" - J.Magjic & Wickerman - Spider Promo
9. "Let Loose" - Friction RMX - Militia Promo
10."Good Game EP" - Total Science - CIA

Mz. REVOLUTION

Home: Ottawa, Canada

Mz. REVOLUTION přijíždí do Čech reprezentovat new school ragga jungle, který je v současnosti nejaktivnější právě v Kanadě. Tato rasta djka přiveze ve svém dj bagu nejlepší desky severoamerických producentů jako Krinjah, Sixteenarmedjack, General Malice, Debaser, Chopstick Dubplate a dalších. 
 
Mz. REVOLUTION hraje od roku 2000 nejen v klubech a na parties, ale též na demostracích a aktivistických shromážděních. Je členkou čistě dívčí crew Mission: Sound a ragajunglové  Illegal Sound crew. V domovské Ottavě Mz. REVOLUTION drží množství rezidentur, například Chicks with Decks, The Garden Spot, Ghetto Freak Thursdays.
 
Na rádiu CKCU 93.1 FM (http://www.ckcufm.com)  vysílá dva roky vlastní pořad, The Friday Night Jungle Show.
Mz. Revolution spolupracuje s grafitti scénou a spolupořádá velmi úspěšné Beatz and Piecez art parties (http://www.beatzandpiecez.ca).
 
Kromě aktivit v domovské Ottavě Mz. REVOLUTION hraje po celé Kanadě, od Whitehorse po Montreal včetně dvou letních Shambhala Music festivalů v Britské Kolumbii.

Mz. REVOLUTION – TOP10

1. Bad Boy dubplate, KGBKid, Celestial Conspiracy 002
2. Squeeze remix, Krinjah, Hand Grenade Sound 002
3. Champion, Sixteenarmedjack, Illegal Sound 001
4. Say no more, KGBKid, JungleX 001
5. Lock off, Soundmurderer, Rewind 005
6. Junglist Outlaw, Chopstick feat. Terry Ganzie, Chopstick Dubplate 001
7. Peco's Teng, Chopstick feat. General Peccos, Chopstick Dubplate 003
8. Ms. goodie goodie bounce, Krinjah, Bananas 003
9. Pitch Black, Debaser, New Lick 001
10. Get up Stand up, Danger-S, SRM Recordings 001

Dj DOMINO

Home: Londýn, Anglie

DOMINO se dostal ke gramofonům ovlivněn pirátskými rádii a ilegálními parties. Však také jeho první vystoupení se odehrálo na ilegální akci v roce 1995!
 
Odjakživa měl DOMINO nejraději tvrdé, hutné a rytmické tracky, při party je jeho hlavní prioritou vidět spokojený a rozvlněný parket.

DOMINO hrál na mnoha akcích, z nichž nejznámější jsou Creation, Moondance, Ignition a účinkuje také na mnoha rozhlasových pirátských a internetových stanicích, z nichž můžeme jmenovat Pyrotechnic Radio, UK-Rumble, Subliminal Muzik, Charge 90.8FM, Ruud Awakening 104.3FM. Na Pyrotechnic Radiu, snad nejlepším internet-radiu v Anglii, připravuje  DOMINO dokonce vlastní pravidelný pořad!

DOMINO je členem vítězného teamu Drum and bass areny, který vyhrál clash proti Dogs on acid teamu a je nominován spolu s mcím R-veem i do dalšího clashe proti Bad Company – Dogs on Acid.

Potvrzením jeho talentu je určitě fakt, že nedávno dje Domina pod svá křídla vzala agentura D’n’B Street.

DOMINO – TOP10

20 / 20 - Chase & Status RMX
??? White label - A Sides
Bacteria - Pendulum RMX
Dialling Out - Silent Witness
End of the World - Cartridge
Gemini & Blue Top - Calibre
Zumbar - Marcus Intalex
RingSide & Pursuit - Silent Witness
Timing Mechanism - DJ Die
Lost Bass - Brockie & Ed Solo

DJ SUKI

Home: Praha, Česká republika

SUKI je širokému publiku dobře známý drum'n'bassový DJ, který se proslavil především organizací eventů jako Jungle Mill, trojakce Back2Jungle v Klánovicích a také jeho nejúspěšnějším počinem, seriálem Let It Roll.
 
Je zároveň nejdůležitější postavou agentury JahMusic, která pořádá reggae & world music koncerty a také vysoce oblíbený letní open air festival Reggae Meeting. V poslední době se stal spolupořadatelem a jediným residentem DRUMSTATION série.
 
Jeho sety se skládají z nejaktuálnějších počinů současné drum'n'bass produkce, nejraději má amenové smyčky a hluboké tvrdé basy a subbasy. Jeho největšími oblíbenci jsou Bad Company a Dillinja, což znamená, že ze soundsystému uslyšíte všechno možné, ale rozhodně  žádné ukolébavky!

BASS BEAST

Home: Praha, Česká republika

BASS BEAST je převážně junglový sound system, který vznikl v roce 2000. Jeho dva zakládající členové jsou djka Mary-J a dj Rich. Mary-J hraje jak oldschool jungle tak i rychlý DnB zatímco Dj Rich je znám oldschool a raggajunglem, ale v jeho setech je k slyšení i tvrdý DnB, breakbeat a 2step. BASS BEAST jungle team můžete potkat na mnoha  open air freeparties nebo třeba pravidelných parties v klubu 007 na Strahově.

 
Drumstation Xtra

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016