PARTYINFO

 

DRUMSTATION XTRA

Datum konání:
10.12.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Loxy (Renegade Hardware, UK), MC R-Vee, Cutoff (NL), Impact (SUI), Mz Revolution (CAN), Domino (UK), Suki, Bass Beast
Info:
http://www.badpoint.cz...
Popis:
vstup 200/250
Line-up:
Červený Drak arena

20:00 - 21:00 DJ APHRODITE 1 hour mix - URBANTHOLOGY 2004
21:00 - 22:00 Appu
22:00 - 23:00 Lockee
23:00 - 24:00 Cutoff + Jiminee
00:00 - 01:30 Domino + R-VEE
01:30 - 03:00 Loxy
03:00 - 4:30 Impact + Jiminee
04:30 - 05:30 Suki

Oldschool arena

21:00 - 24:00 Bass Beast jungle team
00:00 - 02:00 Mz. Revolution
02:00 - 05:00 Bass Beast jungle team
 
 
Rozhovor s Mz.Revolution
Mz. Revolution je djka z Kanady, která vystoupí 10. prosince 2004 na DRUMSTATION XTRA v pražském Matrix klubu. Při té příležitosti jsme jí položili pár otázek o nejen o hraní, ale i o legalizaci v Kanadě, demonstracích a scéně.
 

Můžeš nám říct odkuď jsi?

Vyrostla jsem v Torontu ale žiju už 6 let v Ottawě, hlavním městě Kanady. Ottawa se mi líbí protože není tak velká a je tu fajn komunita lidí, které mám ráda. Například, když je venku hezky, tak propagaci party zvládnu během jednoho odpoledne tak, že to objedu na kole.

Jak jsi přišla ke jménu Mz. Revolution?

Desky se otáčejí v otáčkách (otáčka = revolution). Revolutions je také politický termín, když se lid pozvedne a manifestuje, aby změnil věci k lepšímu. První část jména Mz. jsem pak zvolila, protože jsem se chtěla identifikovat jako žena, to je takový vedlejší lehce feministický význam odvozený od Ms.

Jaký je tvůj vztak k demonstracím a protestům?

Od roku 2000 se angažuji v anti-globalizačním hnutí v Ottawě. Jako člen organizace pro sociální spravedlnost OPIRG jsem se zúčastnila mnoha rozličných protestních akcí proti Free Trade Area of Americas (Organizace volného obchodu). FTAA navrhovala rozšíření severoamerické zóny volného obchodu na všechny severoamerické a jihoamerické státy, s čímž jsme nesouhlasili, protože po jednoduchém uvolnění obchodu by se zhoršila práva pracujících a životní prostředí. Na několika akcích jsem byla členkou renegade dj crew, která se starala o hudbu a pořádání. Hudba motivuje protestující a irituje policii! A o to šlo!!!
FTAA nebyla rožšířena, částečně i díky našim protestům.

Jak to vypadá v Kanadě s marihuanou a legalizací?

V podstatě jsme zapomněli, že tráva je v Kanadě ilegální, protože policie si jí opravdu nevšímá. Například, ve 4:20, dvacátého dubna (pozn. 4.20. v americkém formátu datumu – 420 je oblíbené číslo huličů, je to americký policejní kód označující  přestupek požívání marihuany), můžete jít do parku v Ottawě a buďte si jistí, že v tom parku bude hulit 600 lidí.
Nejlepší hulení v zemi se pěstuje v Britské Kolumbii. Odhaduje se, že v této kanadské provincii je objem undergroundové produkce marihuany větší než težba a dolování, což jsou dvě hlavní odvětví tamější ekonomiky dohromady.

Vloni se v našem senátu objevila zpráva, která doporučuje legalizaci a zdanění trávy. Pokud to vláda udělala, získala by prostředky do rozpočtu například na vylepšení zdravotní péče. Teorie je, že se to zatím nestalo díky tlaku USA….

Jak bys popsala současnou junglovou scénu v Kanadě?

Ottawa
producenti: KGB KID, DJK, Bellyfull Sound, The Fix
djs: Dylan D, Selectah Nemo, 360, Rocksteady, Deedot, Haze, Rayaz etc... byl by to hodně dlouhý seznam!
mcs: Skvělá je dívčí MC Jazzy Jane. Pak MC Trigger, old school jungle MC z Toronta který se taky nedávno přestěhoval do Ottawy.
Pravidelná týdení ragga jungle party byla Ghetto Freaks, která právě ukončila činnost a připravuje se nová.
Bezvadná je taky jednou za měsíc párty jménem Stamina, kterou pořádá Kapacity Crew. Vždycky uvádí jugnle a k tomu hiphop a mcs.

Toronto
 domov Illegal Sound Crew, včetně djs Rhygin, Frankie Gunns, C Rat, Recoil a Grade A. Taky dj Saigon! The Phat Conductor je skvělej brekař z Toronta který si zaslouží být taky zmíněn.
V lednu startuje v Torontu nová týdení noc Loaded Saturdays v System Soundbaru
Pokud byste si chtěli koupit nějaké desky, potom jděte do Play de Record on Young St. Ptejte se po chlápkovi jménem Frankie Gunns, ten vás dostane do obrazu!
Ale to pravé město pro ragga jungle je
MONTREAL !!
producenti: Krinjah, Sixteenarmedjack, R Cola, Mayday, TNT Junglist …
djs: Stabba, Sase One, Corey K, Accomplice a mnoho dalších...
Nejlepší místo na jungle je v Montrealu Blue Dog na St. Laurent, úplně v centru. Junglist Fridays nebo Gunshot Sundays.

Vídáváte se s lidmi jako je třeba KRINJAH?

Ragga komunita v severní americe je hodně semknutá. Když je dobrá akce, lidé tam přijdou. To znamená, že lidi poměrně hodně cestují mezi Ottawou, Torontem a  Montrealem po parties, klubových nocích a loft parties. Všichni se navzájem známe a když se sejdeme, je to pak je pořádná akce.
Pokud se o tom chcete dozvědět něco víc, podívejte se na junglevibes DVD. V sekce Blue Dog Montreal je něco málo ze scény, my crew, my dogs! Na tuhle noc přijela Survival Crew z New Yorku a právě oni to rozjeli.
Najdete to na adrese www.junglevibes.tv mzrevol

Jak je to s tvým účinkováním v rádiu?

Můj páteční junglový pořad je v rádiu CKCU 93.1 FM každý pátek od 10 do 12 hodin EST. Na webu ho najdete na http://www.ckcufm.com. Dělám tenhle pořad už dva roky,ale momentálně mám pauzu, protože studuju ve Švédsku.
Cítím se priviligovaná, hrát jungle v rádiu v hlavním městě Kanady. CKCU je komunitní rádio, kde můžou dělat věci, které si kanadské komerční stanice nemůžou dovolit. A když je to hlavní město, kdo ví, třeba i nějací politici potají poslouchají…

A co grafitti?

O grafitti jsem se začala zajímat na střední škole, seznámila jsem se s pár lidma ze scény. A když jsem si měla ve škole vybrat téma pro zeměpisnou práci, vybrala jsem si grafitti. Chtěla jsem zjistit, proč tohle umění je tak dobré ale skryté a proč jsou na legálních zónách špatné věci, zato na očích všem.
Tak jsme začaly pořádat Beatz and Piecez party. Koncept byl jednoduchý – hiphop, breaky a jungle Beatz společně s nejlepšími Piecez grafitti od místních writerů. A taky šanci prodat svůj výtvor v tajné dražbě. Informace z akce jsou na stránce www.beatzandpiecez.ca  

Co je pro tebe v životě důležité?

V současnosti se zabývám trvale udržitelným rozvojem. Život je úžasná věc, ale my spotřebováváme zdroje a zamořujeme prostředí rychleji, než planeta může sebe sama opravovat. Zvýšený výskyt rakoviny, změny klimatu a války o nerostné suroviny jako je ropa, jsou toho příkladem.
 Musíme začít přemýšlet víc strategicky o našich činech  a plánovat lépe trvale udržitelnou budoucnost. To znamená začít dialog, kterého se budou účastnit podnikatelé, vlády a veřejnost. Ale je to obtížné, protože tyto záležitosti jsou hodně komplexní. Příčiny a následky se nedějou na tom samém místě a ve stejném čase.
Teď zrovna pracuji na projektu interaktivního online mapování  jako cesty jak s těmito jevy pracovat. Mapy mohou být využity jako nástroj  pro komunikaci, zpřístupňují data v intuitivním formátu, což může pomoci  při rozhodování.
Problém kterým se zabývám je energetická efektivita a městská doprava.

Slyšeli jsme, že jsi byla Vietnamu na nějaké charitě. Je to pravda? Kde všude jsi byla?
Ano, jela jsem do Vietnamu v roce 2001 zkoumat agroforestrii. Agroforestrie je mix stromovědy a zěmědělství, který se zabývá lepší  trvale udržitelným rozvojem. Je to opravdu dobré pro vývoj země, protože to může zlepšit prostředí, kde lidé žijí a navíc prostředí se pěstováním stromů chrání. Na můj výzkumný projekt se můžete podívat na adrese http://www.beatzandpiecez.ca/agroforestry
Jo, cestovala jsem na různá místa…ale k cestování bych chtěla říct: „Teď jsem nažhavená na Prahu!!!!!“

Info o vystoupení Mz. Revolution: www.badpoint.cz/drumstation

 
Drumstation Xtra již tento pátek Drumstation Xtra: nejlevnější vstupné do pondělí Profily DJs Drumstation Xtra

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016