PARTYINFO

 

TOP SECRET PARTY

Datum konání:
22.01.2005 - sobota
Místo konání:
České Budějovice - K2
DJs:
Chris Sadler, Groove Dan, Deny, Mari, Spirit vz. Shorty
Info:
http://www.freeak.net...
Popis:
vstup 75 CZK
Line-up:
21:00 - 23:00 MARI
23:00 - 01:00 CHRIS SADLER
01:00 - 01:45 GROOVE DAN
01:45 - 02:30 GROVE DAN vz. DENY
02:30 - 03:30 DENY
03:30 - ??:?? SPIRIT vz. SHORTY
 
 
Rozhovor s Chrisem Sadlerem

Kromě djingu se věnuješ také produkci. Což je dnes patrně nutnost. Kde se inspiruješ? A jakým stylem vlastně muziku skládáš?

Inspiraci beru až u mašinek. Když mám pocit, že bych měl na to tu správnou náladu, lezu do studia a experimentuju, zkouším různé věcí pokud z beden nezazní něco zajímavého. To občas může být hned na první pokus a občas můžu na jednom zvuku makat celý den aniž by to za něco stálo. Skladbu můžu mít víceméně hotovou za 2 dny nebo na to pracuju klidně 3 nebo 4 měsíce a nakonec rozhodnu, že to dobrý není a všechno smažu. A jaký styl skládám? Už jsem složil skoro všechno od down-tempo až po jungle ale většinou se soustředím na věci, které bych mohl zařadit do vlastního setu.

Máš nějaké hudební vzdělání nebo hrál jsi někdy na piáno nebo něco podobného?

Akorát kdysi jsem se naučil hrát na trubku. Což je mi teď ho**o platné :o)

Připravuje se tvoje deska u věhlasného labelu Subliminal, kde se čeká na remix. Ale určitě už pracuješ na dalších. Prozradíš na čem?
 
Jo, jo, dělám na jedné skladbě postavenou kolem sampl piana. Měl bych to už dávno hotový ale furt se mi tam nějak nezdála basová linka, jenže jinou pořád ne a ne vymyslet. Teď mě konečně jako blesk z čistého nebe napadla melodie, ťuknul jsem to do synťáku a sedí to krásně. Chce to ještě vokál a já chci aby to zpívala jedná známá postava českého scény. Ještě jsem jí nezeptal, takže neřeknu ti o koho jde, ale celkem dobře se známe a nepředpokládám, že s tím bude mít problém.

Kdybys se neživil jako dj. Co bys dělal? Patologa? Nedovedu si tě totiž představit jak stojíš nad mrtvolou starého Procházky a pitváš jeho játra se svačinou položenou na jeho čele. Nebo to patolog nedělá?

Ne, to my dáme spoustu mrtvol v řadě a pak soutěžíme v tom, kdo vypije nejvíc „bodyshotů“. Taky už si nedokážu představit, že bych se živil jako patolog. I kdybych nebyl DJ, rozhodně bych chtěl dělat něco kolem muziky. Třeba bych skládal hudbu pro filmy nebo jiné komerční použití. Složil jsem už hudbu pro firmy jako Citibank nebo Wrigleys a to mě bavilo.

Máš vůbec čas na něco jiného než na muziku? Co děláš když zrovna nehraješ nebo nejsi ve studiu?

Víš, moje matka si myslí, že tady v Čechách dělám tak 4 hodiny o víkendech a zbytek času si jenom válím šunky. Realita je trošku jiná. Časté cestování na hraní bere daleko víc času než to hraní samotné, a v jednom víkendu řídit 10 nebo více hodin není nic mimořádného. Ještě k tomu se přes týden starám o vlastní bookingy, o prodej desek Beeswax obchodům, většinu týdnu musím produkovat reklamní spoty do rádia např. pro Radost FX, skládám vlastní materiál, točím show na rádiu Fajn a snažím se abych měl co nejvíc dobrých, čerstvých vinylů do setu, na čem je potřeba strávit spoustu času poslouchaní desek. Pak jsou samozřejmě všechny ty nepříjemné ale nutné domácí práce, takže vlastně na nic jiného ani není čas.

Tvoje residentní noc v klubu Roxy (Climax) oslavila nedávno své 6té narozeniny, což je úctyhodné číslo. Jaké jsou plány do budoucna? Na duben prý chystáte něco velkého?

Intensivně se pracuje na bookování několika opravdu zajímavých jmen. Nechci říct kdo pokud to nemáme řádně potvrzené, ale i kdyby vyšli jenom někteří, byla by to bomba. Můžu už teď prozradit, že v dubnu máme mojeho oblíbence, zakladatele skupiny Lionrock, Manchesterský acid house pionýr a skoro pravidelný host na Climaxu – Justin Robertson.

Když už jsme u toho Climaxu. Který z hostů na tebe udělal největší dojem? A vůbec. Určitě máš oblíbeného Dje jehož set tě rozhodně nenechá v klidu. Prozradíš kdo to je?

Mě se vždycky líbilo jak hraje Justin Robertson už od dob ještě než jsem hrál já a nezklamal mě ani po létech, když hrál na Climaxu . Jinak mám obzvlášť rád Laurent Garnier, Dave Angel a Antoine Clamaran.

Hodně cestuješ v autě co za jízdy posloucháš?

Zásadně poslouchám motor. Dokonce mi to přímo vadí, když hraje nahlas muzika a já pořádně neslyším co všechno se s autem děje – jako bych neměl nad autem úplnou kontrolu. Třeba mám v autě už šest měsíců rádio, který ani nefunguje, přesto že je to závada, kterou bych nejspíš za půl hodiny měl spravenou.

V poslední době se také presentuješ v zahraničních klubech a akcích, např. polská MayDay. Kam by ses chtěl se svým djským kufrem podívat?

Venku je zima, takže nejradši bych dostal nabídku hrát někde kde je slunce a moře (a žádné Tsunami). Ovšem v současné době pravděpodobnější jsou bookingy v poněkud méně exotické místa Bulharsko, Polsko a Slovensko.

Neláká tě třeba kdysi domovská Anglie? I když tam už asi taneční scéna moc nefrčí? Nemáš zprávy o tom jak na tom vlastně ostrovní scéna v současnosti je?

Tam se vrátit jednou za čas hrát by nebylo od věci, ale nechtěl bych se tam zase stěhovat. Nejsem nijak patriotický a viděl jsem Anglii až dost za těch 21 let co jsem tam bydlel. Jednou za čas mi rodiče posílají třeba anglický klubový časopis Mixmag a z toho mám pocit, že tu nejhorší dobu má tamní scéna už za sebou, ale jelikož jsem tam byl clubbing asi před 8mi lety, vlastní zkušenosti nemám.

Zkus vybrat 5 songů, které tě nejvíce ovlivnily. Myslím od doby kdy jsi začal vnímat hudbu po současnost.

Billy Joel – „Uptown Girl“
Napalm Death – „Suffer The Children“
Orbital – „Chime“
Klatsch – „God Save The Queer“
Chris Sadler presents Citrax – „Take This“

 
Top Secret Party – odtajněno! Top Secret Party v Českých Budějovicích

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016