PARTYINFO

 

HIP HOP FOUNDATION #29 – BATTLE NIGHT

Datum konání:
03.12.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
rap - A.M.O. (Bratislava/SK), De Zrechts (Lišov)
freestyle battle - Láva (Nymburk) vs. Scorpio (J.S., Zlín)
dj battle - Spinhandz (Trnava/SK) vs. Daniell (Frýdek Místek)
breakdance battle - Energy 49 (Hradec Králové) vs. EBC (Příbram)
chill-out - Flash, Kato, Skupla, Visa
Popis:
Graffiti style battle, Hakisack exhibice by ČFA
start 19:30, vstup 120/150 CZK
 
 
Poslední Hip Hop Foundation
Všechno má svůj začátek, stejně jako konec. Když akce Hip Hop Foundation v říjnu 2001 začínala, těžko někdo čekal, jak časem vyroste. První akce svého druhu, která měsíc co měsíc představovala známé tváře české hiphopové scény, stejně jako vytahovala kluky do té doby bezejmenné.
 

Ukazovala nejen nejprotěžovanější složku hiphopu – rapové koncerty, ale svůj přínos měla především díky svým battlům ve všech odvětvích hiphopu – od freestylu, přes breakdance, po DJing, beatbox a graffiti (Tafrob, Apoka, Pan Radu, Disko Satelite, NGS, Five, Trafik, Opia, Marko D, El Mariz, Cempe, Skyzzah, Jezus, Cossiga, …).

DeZrechtsPro vítěze to navíc poražením jednoho soupeře nekončilo, protože každé páté pokračování bylo finále „velké“, kde se poměřili lepší z předchozích čtyř dílů. Že šlo o akci jedinečnou dokládá nejen nekončící seznam vystupujících (první koncert skupiny Manželé na hiphopové akci, křest vinylu KO Kru, první koncert Prago Union, atd atd), kteří se na ní za ty roky vystřídali, ale také počty fandů hiphopu, kteří ji navštívili.

AMOOd druhého dílu bylo HHF více jak rok nepřetržitě vyprodané (v době „největší slávy“ stačila Foundationu, otevírajícímu své dveře v 19:30 pouhá půlhodinka… v osm už žádný lístek k mání nebyl). Chodili tam všichni, i jejich známí – pobavit se a moci se spoluúčastnit na výsledcích, jakými battly skončili. Během těch více jak tří let, kdy na akci „vyrostla“ celá jedna generace hiphoperů vzniklo nespočet „klonů“. Přeji jim štěstí a překonání nastavené laťky, to se ale všem těm akcím, které se evidentně nechali až příliš inspirovat battle nocí s F v názvu, může podařit jen tehdy, pokud přidají také něco nového a posunou celou scénu dále…

AMOOriginál ale navždy zůstane jen jeden, HIP HOP FOUNDATION. Tento pátek 3. Prosince proběhne definitivně poslední akce tohoto názvu v tradičním prostoru Paláce Akropolis. Více informací naleznete na zde. Díky a pozdravy všem, co se tam kdy pobavili, i prudičům - věštili jste pět minut, trochu se to protáhlo, ještě se uvidíme…

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016