PARTYINFO

 

ZEN

Datum konání:
18.12.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Sultan (yoshitoshi/shinichi/CAN), Rai (Roxy booking), Glide
chill-out: Lillou, Airto
Info:
http://www.roxy.cz
Popis:
lights and laser by Wild Music, videoprojection by mimo.tv
Line-up:
22:00 - 01:00 Glide
01:00 - 03:00 a special guest Sultan
03:00 - 06:00 Rai

chillout: Lillou & Airto
 
 
Rozhovor se Sultanem
Sultan - recenze desek od Raie
recenze
 

PHOEBE - GREATFULL THINGS /SULTAN REMIX/

Jedním z nejnovějších Sultanových počinů je právě tento remix pro Phoebe. Track oplývá opět velmi zdařilým zvukem , který má mistr Sultan již v malíčku, je dost dlouhý a začíná dlouhým, velmi DJ friendly nastupujícím beatem. Postupně se pak přidávají další synths a nakonec přijde i na Sultanovu velmi oblíbenou kytaru. Celá skladba vrcholí v nenásilném breakdownu okořeněném příjemný ženským vokálem. Většina Sultanových fandů již jistě tento track nosí ve svých kufrech. :)

SULTAN and THE GREEK - REZIN EP / SHINICHI/

Tak tento track byl velmi očekávaný, neb spousta DJs jej již znala ze skvělé, všemi možnými
cenami ověnčené, kompilace od dua DEEP DISH nazvané GLOBAL UNDERGROUND 25: TORONTO. Na tu ostatně Sultan přispěl vícero skvělými produkcemi - na disku 1 je skoro každý druhý song jeho remixem či vlastním trackem a to už je co říct J. Track Rezin se nese skoro v minimalistickém duchu. Moc zvuků tu není, ale o to více jsou v tracku obsažené. Skladba může vyznít velmi deep, ale nenechejte se ošálit. Má tak mohutný spodek, že na velkém aparátu udělá své...

PORTISHEAD - ROADS / SULTAN REMIX/

Tak toto je již starší kousek, ale rozhodně stojí za zmínku. Tento velký hit anglické kapely
Portishead je totiž brilantní samozřejmě již sám o sobě a navíc když se do něho opře takový umělec, jakým Sultan bezesporu je, výsledek nemůže dopadnout jinak nežli opravdu zajímavě. Deska není až tolik hratelná díky velmi dlouhému breakdownu, který vyústí spíš v deep skladbu, ale pro ranní sety je ideální. Sultan v breakdownu zachoval prakticky originální kytarovou verzi songu a mezi to přidal jednoduché, ale velmi hypnotické bicí. Pokud track neznáte, rozhodně si jej nenechejte ujít. Stále je k sehnání. :)

 
Další Zen v sobotu v Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016