PARTYINFO

 

SLAM

Datum konání:
10.12.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Slam, Ladida, Alfonso & Texx
Info:
http://www.xmag.cz
Popis:
start 22:00
vstup 250 CZK (lístky v Radosti FX shopu)
Line-up:
22:00 - 00:00 Ladida
00:00 - 03:00 SLAM (Stuart McMillan & Orde Meikle, UK- Soma )
03:00 - End Alfonso a Texx (Funk Punx)
 
 
Slam se blíží
Biografie Slam
V pátek 10. 12. zavítá do klubu Radost FX jeden z nejprogresivnějších projektů techno a house scény – skotské duo Slam. Více informací o nich najdete níže.
 

Slam
Dvojice Stuart McMillan a Orde Meikle aka Slam a jejich label Soma Recordings jsou v podstatě synonymy glasgowského undergroundu. Zatímco média se v posledních měsících věnovala debatám o úpadku taneční scény, Slam vycházejí ze studia s třetím albem Year Zero, které samo představuje ráznou odpověď. Album jednoznačně čerpá z kořenů taneční hudby jako je detroitské techno, ale dává old school zvukům a postupům jasný obrys 21. století. „Normálně nám trvá album věčnost, ale tentokrát jsme přesně věděli co chceme udělat“, říká Stuart. „Chtěli jsme znovu najít čerstvější pocit, vrátit se zpátky ke kořenům, ale vytáhnout z nich něco nového, prostě jsme udělali krok zpět abychom mohli jít dál kupředu“ dodává Orde.  slam

Slam prostě jenom potvrdili reputaci, kterou si vydobyli za deset let tvrdé práce, která z nich udělala jeden z nejvlivnějších projektů současné elektronické taneční hudby. Jejich label Soma Recordings patří mezi těch pár jedinečných značek jejichž jméno je uctíváno i mimo řady DJs. Mezi zhruba dvěma stovkami desek, které tu vyšly najde ta nejzásadnější jména své doby a nejprogresivnější nahrávky, určující směr vývoje house a techna.
slame
Stejně jako zvuk labelu, jasně čitelní jsou i Slam sami. Stuart a Orde jsou asi nejvýraznějšími objeviteli bílých míst na rozhraní techna a house. Jejich největší hity jako Positive Education, Hybrid, White Shadows, … si dnes pobrukuje každé malé děcko, puberťák přichází s vlastním bootlegem a tatík slzí při jejich poslechu pod dekou v poslechovém ušáku. Stuart a Orde jako zdatní DJs jsou residenty klubů Fabric v Londýně a Pressure v Glasgow, již osmkrát postavili Slam Tent na vyhlášeném skotském festivalu T in the Park.


Audio Set
Slam známe spíše z energických setů plných basových linek. Kdo je chce poznat z té klidnější stránky, může si poslechnout záznam setu, který nahráli Slam pro pořad The Blue Room na britském BBC Radio 1.

Pakliže chcete ušetřit a přesto vidět jak vypadají Slam naživo, stačí zaslat své celé jméno na adresu slam@techno.cz. Budete-li mezi prvními dvěma stovkami zájemců, získáte vstup za pouhých 200,- Kč.

 
Rozhovor s Ladidou Slam v Radosti

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Slam
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016