PARTYINFO

 

ALTERNATIVA 2004

Datum konání:
30.11.2004 - úterý
Místo konání:
Praha - Kaštan - scéna Unijazzu
Live:
19:00 - Skrytý půvab byrokracie + divadlo Matěj & Miloš (premiéra projektu Návrat), 21:00 - Ridina Ahmedová, Hlasokraj (CZ)
 
 
Profily účinkujících
Skupina Skrytý půvab byrokracie existuje od roku 1999 a vedle vítězství na Malé Alternativě 2000 má na kontě také album Nic se nestalo na značce Black Point. Ačkoli si členové kapely rádi pohrávají se samplery, bizarními zvuky a elektronickou dekonstrukcí, kořeny jejich tvorby spočívají v klasickém českém undergroundu.
 

Soubor tentokrát zajistí živý zvukový doprovod k loutkové dramatizaci veršovaného mystéria Návrat v režii divadla Matěj&Miloš. Tuto potemnělou hru sice napsal tajemný Sigismund de Chals již před více než 14 lety, k jejímu premiérovému uvedení ovšem dochází až nyní. Autor tento nadcházející moment chápe jako “spojení dvou experimentujících t?les v archaickém prostoru mysteria… a to nejen toho dramatického, nýbrž a hlavně onoho za hudbou a před divadlem.  Loutková sekce divadelní společnosti Matěj&Miloš doposud uvedla hry Česká trilogie, Nejslavnější Svátost Oltářní a Matěj Vespertilion.

SPB:

Josef Jindrák - bass, samples, sequencer
Roman Koliner - rhythms, bangs
Roman Plischke - sax, guitar
Jakub Žid - vocal, rattles 

http://www.softbooks.cz/spb

Pozvání na výlet. Cesta polem, lesem a deštěm pro jednu ženu a mnoho jejích hlasů. Protnutí zvuku s tvarem, barvou a vůní hlíny… Sólový projekt Ridiny Ahmedové Hlasokraj je jistě vokální koncert s projekcí, hledání zvukové podoby české krajiny. Ridina pracuje se samplerem, který jí umožňuje v reálném čase vytvářet a vrstvit smyčky hlasu, čímž vznikají spirálovitě rozvíjející se vokální skladby. Hlasokraj je koncipován jako malé putování, procházka s několika zastávkami - v poli, na kopci, v lese, v dešti.

Ridina Ahmedová se zajímá o práci s ženským hlasem jako sólovým, nedoprovázeným nástrojem. Několik let se věnovala jazzu, podílela se na elektronickém projektu Floex, vytvořila živý hudební doprovod k představením “Život podle jepice” (uvedeno v divadle Alfred ve dvoře), “Ode About Presence” (ve spolupráci s finskými tanečnicemi Piou Lindy a Sini Haapalinna) a k pohybovému projektu Aleny Dittrichové “Sekret aneb Chci běžet jako šílený kůň”.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016